Dcera je nezvladatelná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Theodoula
24.9.15 13:35

@Niki91 U nás to proplesknutí byl takový bod zlomu… Je to hrozně náročné, ale jistě je to období, které pomine… U nás je to vymodlené dítě, uctívala jsem ho jako boha a to asi byla chyba. Proto se teď snažím dodržet režim, být důsledná a v něčem oznámit skutečnost a nerozmlouvat a jakž takž se držíme. A to já mám neteř, téměř stejně starou jako syn a je to prostě super dítě! Já to švagrovcům přeji, ale vidět je vedle sebe, je na palici :roll: Ať se to u vás brzy urovná a hlavně té malé, aby neubližovala, jinak ať si ostatní myslí co chtějí

• Citovat
  • Upravit
8996
24.9.15 13:43

K psychlogovi zajdi. Ona je pochopitelně úplně normální - jen ty to s ní neumíš a právě psycholog ti poradí jak na ní. Osobně si myslím, že nejsi důsledná. Stanov jasné hranice. Nebude se válet po zemi, nebude křičet, nebude nikomu ubližovat - pokud to udělá tak půjde pod ledovou sprchu a hotovo. Ono to holčičku snad brzy přejde. KAŽDÉ dítě zkouší co si může dovolit, zjišťuje kde jsou hranice. Ty jí ale neumíš ty hranice stanovit tak, aby je respektovala. Prostě a jednoduše tvé tresty za překročení těch hranic jsou pro ní příliš slabé. Musíš být tvrdší a neustoupit ani o píď.

Pokud jí navrhneš nějakou činnost a ona jí odmítne tak je to ok. Pokud se jí nic nezamlouvá tak ať si sedí v koutě a čumí do stropu jestli chce - tomu se nedá nic vytknout. Na jasný příkaz a zákaz ale prostě poslechnout musí. Sice může být naštvaná ale poslechnout musí i když se jí to nelíbí. Pokud neposlechne, musíš jí donutit aby tě poslechla. Sama moc dobře vím, že je to někdy fakt o nervy, ale jinak se to prostě nenaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
24.9.15 13:44

Napadlo mě mazlis se sní říkáš ji ze ji mas rada? Chvális ji? Chtělo by to pokud mas tu možnost vyhradit si chvíli pouze pro ni a jít třeba někam na procházku, hrát si s ni pouze vy dvě aby měla pocit ze ma tvou pozornost a pokud si měla tu možnost byt s ni sama byla bez problému? Držím pesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
24.9.15 13:53
@Kikuška90 píše:
@Reaskiller Nemám za to, že je to podřadné. Ale pokud to dělá jen u ní, tak ostatní tu „cestu“ znají, takže stačí jen zamyslet a zjistit co ona dělá jinak (špatně).

No ja som to prave myslela tak, ze uz ked to vidia aj ludia okolo.. tak by nebolo od veci navstivit odbornika..tak som to myslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
24.9.15 14:08

No věřím, že to není lehké :think: Někde bude zakopaný pes a jsi to ty - máma, která ho bude muset najít. Než bych se vydala za psychologem, zkusila bych to ještě sama doma. Jsi to ty, kdo zná svoje děti nejlíp, tak se na to zkus podívat z jiného úhlu pohledu. Vřele doporučuji načíst Naomi Aldort: http://www.naomialdort.cz/ a její knížky a nebo se můžeš zkusit obrátit na Nevychova.cz, kde třeba poradí. Držím palce a přeju pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
24.9.15 14:12

Nechci byt zla, ale opravdu Vam prijde v pohode,.ze Vam vlastni dite, maly dite, vrazi facku?! 8o
Asi bych se dost zamyslela, kde jsem. udelala chybu JA a s ditetem klidne i k doktorovi (psychologovi) zasla, abych se naucila s nim pracovat, protoze toto chovani je dukaz toho, ze svemu diteti nerozumim a nebo jsem ve vychove hodne polevila.
Pracuji s detmi, takze vidim jak. dokazou byt deti zly na vlastni rodice, ale ve skolce ani neceknou, protoze vedi, ze tady jsou jasne dana pravidla a za jejich nedodrzeni nasleduje trest (mlaceni/strkani do deti, niceni hracek, vztekani = posazeni na zidlicku a nemuze si tudiz hrat). Dodrzuje se tu rezim a dite se klidne muze „stavet na rasy“ ale napr. ven se proste musi a ne ze on si dupne a dalsich 10 deti kvuli nemu by bylo zavrenych.
Je pravda, ze nam jsem davaji i deti u kterych maminky vedi, ze nemaji rad a potrebuji abychom my detem nastavili hranice (a kolikrat kdyz. slysim jak ty deti mluvi s maminkou,.tak bych brecela)
Chodi dcerka do skolky? Materskyho centra? Nebo do nejakeho jineho kolektivu?
Pokud zlobi jen u Tebe, zamysli se nad tim jak moc dusledna jsi v dodrzovani trestu (mel by byt jeden a ten stejny, aby vedela co prijde a ne x druhu trestu)

• Citovat
  • Upravit
2621
24.9.15 14:16

Mně to taky nepřijde normální, kvůli mnohem menšímu problému jsem šupajdila se synem k psychologovi, uklidnil mě, řekl nám, jak s ním pracovat, co pramení z čeho.

Neříkám nutit jí do kreslení, když nechce, ale řekne se, že se jde ven, tak se jde. I za cenu násilného oblíkání (taky jsem praktikovala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ge
1032
25.9.15 16:25

Tak mi sestra poslala tento clanek, sice mne uklidnil, ale na reseni si stejne budeme muset prijit samy= prezit a nezblaznit se :)

http://www.zbynekmlcoch.cz/…jak-ho-resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect