Dcera mě nemá ráda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9337
23.1.20 20:46

Asi bych vyčkávala, co z ní vyleze, snažila bych se vysledovat, co se jí honí hlavou. Se mnou dcera 2 dny nepromluvila, když byla poprvý přes noc u babičky. - Pak z ní vypadlo, že se urazila, že jsem jí poprvý takhle zbavila. :-D Ale pak normálně naskočila :-). Ale to byla moje máma a ta jí proti mě neočkovala. Pak se mi stalo něco podobného se synem, ale ten reagoval trošku jinak - po dni stráveném s druhou babičkou - tchýní si dal ruce v bok, mračil se a vyjmenovával, co všechno dělám blbě, a jestli to chci dělat správně, tak se mám zeptat babičky a vlastně na všechno se mám ptát babičky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
23.1.20 20:49
  • Citovat
  • Upravit
519
23.1.20 20:49

Nevím, jestli je to úplně „výchovné“ ale prostě bych si ji snažila něčím získat. Vzít ji někam na výlet kam si hodně přeje jet (nevím - herna, aquapark, cukrárna…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
23.1.20 20:54
@krukynka píše:
Nevím, jestli je to úplně „výchovné“ ale prostě bych si ji snažila něčím získat. Vzít ji někam na výlet kam si hodně přeje jet (nevím - herna, aquapark, cukrárna…)

Vazne? Ted se ptam fakt vazne… Opravdu je vhodne dite, ktere se ke mne chova hnusne vzit na vylet? Proste si ho koupit? Takze pak az bude zase hnusne hp zase vzit nekam za odmenu? Kam az to zajde?

• Citovat
  • Upravit
3224
23.1.20 20:57
@Anonymní píše:
Dobrý den,

mám 4 letou dceru a v poslední době se ke mně začala chovat velmi ošklivě, doma mi odmlouvá, dělá naschvály, posílá mě pryč, nechce si se mnou hrát..venku když jsme třeba na cvičení chodí za jinými maminkami a chce od nich pozornost a hrát si s nimi a mě posílá pryč..

dnes před spaním jsem ji nedovolila vzít si na spaní šaty, které má na běžné nošení, scena (ty jsou v poslední době pořád) a začala brečet a že jsme ošklivá a že chche jinou maminku, že mě nechce že mám jít pryč a hrozně srdceryvně brečel, že chce Pavlínku )učitelka ve školce, že chche aby ona byla její maminka. dost mě to zabolelo, snažím se to nebrat osobně, ale v poslední době s efakt ke mně chová velmi ošklivě..

nevím vůbec čím to je, ještě 2 m zpátky na mě byla fixlá, že jsem pomalu nemohla udělat krok z bytu bez ní, mazel a ted ji dám usu a řekne fuj a utírá si tvář. chybí mi ty naše mazlácí chvilky a do toho tohle, vůbec nevím co za tím může být..

prosimte ve 4 letech nevi poradne co mluví…zkouší co muže, neznaj vyznam slov poradne..nechapou dusledky… já vždy synovi říkala „rád mně mít nemusís ale poslouchat me budeš“! :mrgreen: hlavne se nenechat manipulovat a neustupovat…jednou ji dovolíš šaty na spaní a zjistí že když ti rekne že te nesnáší že to funguje a přitvrdí…delej jako bys to neslyšela..za par týdnu mesicu ji to prejde. hlavne na to neupozornovat a nerozebirat s ni…tím jí to udelas jeste zajimavejsí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
23.1.20 21:00
@lolink píše:
Vazne? Ted se ptam fakt vazne… Opravdu je vhodne dite, ktere se ke mne chova hnusne vzit na vylet? Proste si ho koupit? Takze pak az bude zase hnusne hp zase vzit nekam za odmenu? Kam az to zajde?

Když bych si ji chtěla koupit, tak si jí koupím - materiálně, třeba hračkou. Zažít ale spolu nějaký hezký zážitek si myslím že není si ji koupit. Nicméně, lepší bude asi sedět spolu doma a dohadovat se :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
23.1.20 21:02

Já si myslím že je to jenom takový období. Podobný scény jsem viděla i u nás ve školce, dítě tam na maminku řvalo ať jde pryč, že jí nemá rádo atd. Řekla bych že to patří k tomu období vzdoru. Určitě bych se k dítěti nevnucovala, nechce mojí přítomnost, tak se nebudu vnucovat. Ono jí to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
23.1.20 21:03
@krukynka píše:
Když bych si ji chtěla koupit, tak si jí koupím - materiálně, třeba hračkou. Zažít ale spolu nějaký hezký zážitek si myslím že není si ji koupit. Nicméně, lepší bude asi sedět spolu doma a dohadovat se :potlesk:

Proc ne, zkusim to na manzela. Treba kdyz se budz chovat jak krava, tak mne taky vezme na vylet. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33005
23.1.20 21:09

Moc to prozivas. Me to delaly v tomhle veku obe deti. Kdyz nebylo po jejich, byla jsem hnusna oskliva mama, chteli radsi tatinka a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
23.1.20 21:10
@lolink píše:
Proc ne, zkusim to na manzela. Treba kdyz se budz chovat jak krava, tak mne taky vezme na vylet. :mrgreen:

Vezme, ale necha te tam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
23.1.20 21:13

Já bych k ní „nedolizala“ spíš bych ji ignorovala. Jak já k tobě, ty ke mně. Ji to jednou přestane bavit, ať má třeba období vzdoru nebo něco jiného, toto chování je špatné. A když by třeba přišla, že chce sladkost nebo pustit TV, tak bych ji to nedala s tím, že jsem podle ní přece zlá maminka, tak ta sladkosti nedává atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
23.1.20 21:13
@luci.no píše:
Vezme, ale necha te tam :mrgreen:

Ja se obavam, ze by zalezl do garaze na tejden. Ignore proste. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2927
23.1.20 21:27

Taky si myslím že jde o obdobími vzdoru. Nehledala bych z tim nic osobního. Kdyby ji někdo navadel, už by ti to vyslepicila. Muj4letak když mu někdo řekne neříkej to mamince, třeba že dostal coko a tak, tak hned první je, že mi řekne že mi to nesmí říct a hned to z něj vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
23.1.20 21:30

Zakladatelko, dle mě je to období spojené s tím, že ji hlídala babička. Moje děti mě střídavě říkají, že jsem hrozná, že mě nemají rády, že mě nechtějí vidět apod. Většinou je to po té, co jim něco zakážu, nedovolím apod. Nemůže to tato reakce u tvé dcery být i tím, že jak ji hlídala babička, tak ji vše dovolila a ona teď bojuje v podstatě sama se sebou? Jinak já dětem odpovídám, že i když ony mě rády nemají, tak já je ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
23.1.20 21:32
@krukynka píše:

To vubec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect