Dcera se chce v 18ti odstěhovat - co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
30.1.17 15:05

Já bych ji asi nezrazovala, je dospělá, ať se holka stará. Dala bych ji nějaký výživný - asi zhruba tolik, kolik do ní dáváte teď. Samo, že bych chtěla vidět, jak (jestli) pokračuje ve škole
Kolik jí chybí k dokončení školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
30.1.17 15:18

@martinaHK Jako 18 letá se může klidně odstěhovat, na to má právo. Ale v klidu bych jí upozornila, že jakmile skončí se studiem, že na výživné ztrácí nárok, aby si uvědomila, že by měla školu ve vlastním zájmu dokončit. Myslím si, že jako motivace dodělat studium by to mohlo zabrat. Zbytek je na ní. Nepřemlouvala bych jí, ať zůstane, ale nedělala bych kolem toho žádné drama, aby se mohla vrátit zpět, kdyby chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.17 15:20

Jakmile končí se studiem, tak o výživné nepřichází, pokud nebude mít možnost se sama živit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.1.17 15:44

@Tóňa2 Snažila jsem se odpovědět, ale pořád to nějak padá, snad tu tedy odpověď již není :)
Vztahy jsou hodně špatné, po rozvodu žila se setrou cca rok u matky, která ji poté „vyhodila“ k nám, bylo to takové to však ty se do týdne vrátíš-nevrátila. U nás je pátým rokem. S matkou se vůbec nevídá, žádný kontakt. Pošli jsme dost center, psychologů, jedna psycholožka ke které jezdila delší dobu a vybudovala si k ní důvěru styk s matkou rozhodně nedoporučila, prý ji vnímá dost promiskuitně a nenávidí ji. Je fakt že když už o ní mluví, tak spíše zle a sprostě (kolikrát i padlo že žádnou mámu nemá a jako babičku budou jednou její děti znát mě).
Puberta si myslím že ještě právě probíhá, kolikrát si i říkáme jestli není trošku pozadu za jejíma vrstevnicema-myšlení, chování, řešení situací-vše mi přijde hrozně dětské, emotivní ( při nástupu do školy byl doporučen odklad, na který matka nedbala)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.1.17 15:47

@analoja S tím počítáme, že bychom posílali výživné. Je v polovině třeťáku, ještě celý čtvrtý ročník před sebou, ale moc to nevidím, s tím jaký dokázala mít prospěch teď (doteď se jí podařilo alespoň prolézt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.1.17 15:49

@Hanulkaa No a to se cítila uražená, když jsem její povídání a básnění o VŠ brala jako srandu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.1.17 15:57

Noo debata proběhla, prý půjde do bytu společně s albánskou kamarádkou Aturou (?) o které jsme nikdy neslyšeli, nájem 5000, energie prý asi 2500, vodné stočné neví zda je v tom, byt neví v které části města je, viděla ho pouze na fotkách, zítra odpoledne se stěhuje. Brigádu o víkendu v kasínu 8o přes týden kavárny (s nikým ještě nemluvila, ale ví že tam prý shání). Nebrala to jako diskusi, prostě hotová věc, bude mi osmnáct a já vám to teď oznamuju. Asi si dnes dám frťana :zed:
Děkuju moc za vaše názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
30.1.17 17:00

Může odejít, je plnoletá.
A otec nic platit nemusí, odchází ze své vůle, nikdo ji nevyhazuje :) Tak to měla kamarádka, že odešla od rodičů a nic od nich nedostala, měla od nich doma samozřejmě vše. A když se vrátila zpátky, zase ji opět poskytli full-servis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.1.17 17:05

@Saatine Věřím že je spousta lidí co to zmáknou tak jako ty, proberou se a snaží se. Tady tomu moc nedávám, doposud to bylo tak, že za každý nezdar, neúspěch vždy mohl někdo jiný, místo aby si z toho vzala nějaké ponaučení. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.1.17 17:17

@MeganB Ano, odejít může, bránit jí nemůžeme, ale vyživovací povinnost trvá i přesto, že bydlí jinde. Je to dokonce i soudně vymahatelné a pokud byste nic neposílala, může se s vámi soudit a bude vyměřeno výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
30.1.17 17:23
@martinaHK píše:
@Danulinka16 Ten byl zabavený již xkrát, s naprosto hysterickými scénami (i při tom padaly věty jak je to tu k nesnesení a že se radši odstěhuje), bohužel to bylo bez výsledku. Také bydlíme na vesnici, kam není spojení, je nutnost aby ho měla (kdy kam přijet, jak domů atd…) Ovšem pokud ho měla jeden den zabavený i do školy, tak nám dokázala říct, že nám přeje aby jí srazilo třeba auto a ona nám to neměla jak zavolat (ano, vím že sražená už by toho moc nenavolala…)

je to s nimi holt těžké no, jsou to puberťáci, tak Vám přeji, ať z toho brzy vyroste :) u manželovo kluků jediný co a ně jakž takž platí, je zabavit mobil, tablet atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.1.17 17:32

Holku bych neodsuzovala. Možná se trápí. Ne každé dítě musí povinné s jásotem přijmout soužití s cizím člověkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
30.1.17 17:55

@Burj Chalifa Neodsuzuji, spíš se snažím pochopit, naše nároky nejsou zas tak vysoké, pouze chceme aby neměla v pokoji hnůj a ve škole prolezla. Žádné jiné povinnosti doma nemá a i tohle je na ní prý moc. A k soužití s cizím člověkem-s matky přítelem si od začátku nesedla, byly tam problémy, když šla k nám, tak mě už znala a řekla bych že mě má ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.1.17 17:58
@martinaHK píše:
@Burj Chalifa Neodsuzuji, spíš se snažím pochopit, naše nároky nejsou zas tak vysoké, pouze chceme aby neměla v pokoji hnůj a ve škole prolezla. Žádné jiné povinnosti doma nemá a i tohle je na ní prý moc. A k soužití s cizím člověkem-s matky přítelem si od začátku nesedla, byly tam problémy, když šla k nám, tak mě už znala a řekla bych že mě má ráda.

to je Tvůj pohled, domněnka - zda Tě má ráda. Dětská duše - a ona ještě mládě je, ne že ne, to může vidět jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
30.1.17 18:38

Upřímně zabavovat sedmnáctiletý holce mobil mi přijde dost přes čáru.

Já bych si s ní sedla, zeptala se, jak to má vymyšlený a dohodla se na finanční částce, kterou jí budete přispívat po dobu studia.

Pokud školu nedodělá, no tak smůla, holt začne makat a alimenty odpadnou.

V 18 jsem bydlela u přítele, byla ve třeťáku, na střední dojížděla 3 hodiny denně, a k rodičům jezdila max. na oběd. Ve čtvrťáku jsem šla na intr, abych měla víc klidu a času na učení na maturitu, a víkendy jsem bydlela u přítele.

Celou dobu studia mě rodiče a přítel finančně podporovali, do práce jsem nemusela. A jsem jim vděčná.

Teď se to po pár letech otočilo, když rodiče potřebují, finančně zas pomůžu já jim.

To je podle mě správná cesta. Mimochodem, moje známky taky nebyly valný, spíš horší průměr, ale nikdy jsem nepropadla a maturitu udělala na první pokus.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML