Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já teda holku nemám, ale když vidím, jak dnes holky řeší všechno o rok, dva dřív, jak my v jejjich věku a to jsme teda taky jak holky byly rozlétané
tak tanga mi nepřijdou vůbec nic k řeěšení.. Kromě teda říct, at si to nedává nevyprané a upozornit ji, že se může stát, že dostane menstruaci..
Jak si je prala nevím, v prádelním koši se neobjevovaly. Ale myslím, že to že jich má více neznamená, že v nich musela chodit pořád.. a jedny dvoje týdně si klidně mohla v ruce asi oprat, aniž bych o tom věděla. A nejspíš máte pravdu, snad to nebude žádné drámo, ve škole ji to jde, doma nám pomáhá, pokud vím, tak nekouří ani nic podobného.. takže z tohohle bych asi nemusela dělat vědu
Ještě mě trochu trápila zdravotní stránka co se tang týče, ale zase když tu nejedna z vás píše, že je nosí x let a vše v pohodě.. ![]()
Proč svádět? Proč zakazovat? Normální prádlo jako každé jiné. Nenosím v 99 % nic jiného, není na tom nic nepohodlného, pokud člověk vybere dobře. Někdo tu radil normální kalhotky pro případ menstruace - vzhledem k tomu, že tancuje, asi vložky nepoužívá, to si nedokážu představit - takže ani pro takový případ nejsou potřeba. Nech ji dýchat a obrázkové kalhotky si nech pro prvňačku ![]()
@Cullenova píše:
Nezakazovat. Svádět může chlapce i u vás ve městěAle přesně tohle byl důvod, proč jsem tanga začala nosit až v 18
Máma je nikdy nenosila a táta by to považoval za jakýsi nezmar. Přitom jsou to obyčejné kalhotky
Zřejmě jsi chtěla napsat rozmar. ![]()
Před použitím vyprat? To není např.nádobí,které se někde může válet špatně zabalené ve skladu a běhají po tom třeba myši…ne?
Přidávám se s názorem,že nechtěla „vyčnívat z davu“. Nic víc.
@Janasas
Nosim tanga od 13r., jedine preruseni dva tydny po kazdem porodu, kdyz jsem musela nosit bombardaky (nesnesu kalhotky pres cely zadek), jak to slo, tak hned jsem se k nim vratila.
@Baccara píše:
Asi budu proti proudu, ale pokud dcera jede na taneční tábor tak ty tanga jsou lepší. Drží na místě a nemusí řešit, že se jí zariznou klasické kalhotky. Já tanga nosím už roky a pokud mám správnou velikost tak to nikde neskrti ani se nezarezavaSpíš se jí zeptej jestli ji jsou opravdu příjemnější než klasické kalhotky
Přesně tak. A pokud nosí na tancování nějaké leginy apod., tak tanga pod nima nejsou vidět, pod upnuté kalhoty je taky nosím, čáry od normálních kalhotek jsou fakt nádhera
tanga nosím celý život a žádný zdravotní problém mě z toho nepotkal.
@Adriana35 ja jsem si take, kdyz mi bylo 14, kupovala tanga. nikdo to neresil, rodice me je nechali normalne nosit, tata se mi maximalne smal
nenosila jsem je, abych nekoho svadela, ale protoze se mi libily a prislo mi to dospele. ja bych ji asi rekla, ze at si jich par vezme, ale ze to neni moc pohodlny na sport, at si to zabali pul na pul normalni kalhotky a tanga. sexy mohou byt i normalni kalhotky - co s ni po tabore vyrazit na nakup spodniho pradla?
@Žirafa 69 píše:
Zřejmě jsi chtěla napsat rozmar.
Před použitím vyprat? To není např.nádobí,které se někde může válet špatně zabalené ve skladu a běhají po tom třeba myši…ne?Přidávám se s názorem,že nechtěla „vyčnívat z davu“. Nic víc.
Tak to by ses divila s těmi sklady… Kde myslíš že se to před prodejem uchovává? Dělala jsem inventury v nespočet řetězcích a všude je vše ve skladech, myši jsou prakticky všude..
Klidne bych se ji zeptala, ve stylu:
Nejsou ti ty tanga nepohodlny, nechces vic klasickych kalhotek?
Nijak bych to nehodnotila, jen nabidla ty normalni. Ja tanga nesnesu, maximalne na 10 minut ![]()
Bezte spolu nakoupit zasobu, aby mela dostatek. At si je nemusi prat nekde v ruce.
Zakazovani stejne nic nevyresi, jen bude dusno a dle meho zbytecne nervy.
@SussieS píše:
Tak to by ses divila s těmi sklady… Kde myslíš že se to před prodejem uchovává? Dělala jsem inventury v nespočet řetězcích a všude je vše ve skladech, myši jsou prakticky všude..
No právě jsem o tom dumala,jestli něco takového,jako třeba to spodní prádlo,může být vůbec hned nezabaleno. Ty myši se můžou do toho přece „pustit“ a … no když máš tu zkušenost. Jen by mě to nenapadlo.
@Žirafa 69 píše:
No právě jsem o tom dumala,jestli něco takového,jako třeba to spodní prádlo,může být vůbec hned nezabaleno. Ty myši se můžou do toho přece „pustit“ a … no když máš tu zkušenost. Jen by mě to nenapadlo.
hlavně prádlo může být napuštěno různými sajrajty z výroby. takže spoďáry fakt vyprat
@Adriana35 píše:
Jak si je prala nevím, v prádelním koši se neobjevovaly. Ale myslím, že to že jich má více neznamená, že v nich musela chodit pořád.. a jedny dvoje týdně si klidně mohla v ruce asi oprat, aniž bych o tom věděla. A nejspíš máte pravdu, snad to nebude žádné drámo, ve škole ji to jde, doma nám pomáhá, pokud vím, tak nekouří ani nic podobného.. takže z tohohle bych asi nemusela dělat věduJeště mě trochu trápila zdravotní stránka co se tang týče, ale zase když tu nejedna z vás píše, že je nosí x let a vše v pohodě..
Ja je nosila asi od 14 do 26 a zadny potize jsem z toho nemela.
@Žirafa 69 píše:
Někde je to hromadně zabaleno v pytlích - snadné rozkousat, někde jen v krabicích, plastových bednách poházené… Vůbec si nedělej iluze ![]()
Úplně normální 14ti létá holka, taky jsem je v jejím věku nosila. Hlavně pro sebe a svůj pocit, cítila jsem se víc dospěle, jako prostředek ke svádění jsem je nebrala. Nijak bych to neřešila, jen bych podotkla, že jsem si jich všimla, že se za ně nemusí stydět a může je klidně házet do koše na prádlo. A po návratu z tábora bych jí nějaké koupila, jako dárek třeba. Dělat dusno kvůli kalhotkám mi přijde jako zbytečné nalomení důvěry mezi tebou a dcerou. Jen ať si přibalí kalhotky i normální, pro případ menstruace nebo kdyby měla pocit nepohodlí, jinak na tom nevidím nic zlého. Pokud bude chtít začít žít sexuálním životem, udělá to i s bombarďákama.