Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bývalý přítel byl hrozně vtipnej :,, proč si mi nepomohl? já myslel, že nechceš/nechtěl jsem překážet…"
@Manuelan No z toho důvodu nespí s náma v ložnici, prej aby malou nebudil.. Ale jinak mám pocit, že s ní prostě být nechce. Teď mi tvrdí, že můžu jít na firemní vánoční večírek, že jí pohlídá, ale to teda vážně nevim. Neumí malou přebalit a musel by ji večer nakrmit, což taky nikdy nedělal, ale přesvědčuje mě, že to zvládne. Kdybych byla trochu víc krkavčí matka, tak bych na tu akci šla, ať si to zkusí ![]()
@Suzuveverka píše:
@Manuelan No z toho důvodu nespí s náma v ložnici, prej aby malou nebudil.. Ale jinak mám pocit, že s ní prostě být nechce. Teď mi tvrdí, že můžu jít na firemní vánoční večírek, že jí pohlídá, ale to teda vážně nevim. Neumí malou přebalit a musel by ji večer nakrmit, což taky nikdy nedělal, ale přesvědčuje mě, že to zvládne. Kdybych byla trochu víc krkavčí matka, tak bych na tu akci šla, ať si to zkusí
At si to zkusí jeden vecer nanečisto - budeš si doma číst a uvidíte
@Suzuveverka pokud miminko chtěl a těšil se, tak určitě nebude všechno špatně
. Trošku to „zahraj“ a dávej mu jí víc - tu pochovat, tu položit k němu do postele, tu přebalit, nakrmit atd. Postupně a opatrně. On má asi pocit, že to je složité, že by to nezvládl, navíc se mu do toho moc nechce a když ho dcerka odmítá, tak tuplem ne. Opatrně po krůčcích bych ho postrkovala, řekni mu, jak si s ní má chvíli hrát, ukaž jak se přebaluje a nakrmí. Ono to přijde, já bych se nebála
A donuť ho, ať je s vámi víc doma.
@Suzuveverka Jo jo na nečisto
nakrmí, přebalí, převleče
a přesně ať je s vámi víc doma a o víkendu nikde netrajdá ![]()
Ono to půjde
prostě mu jí dej a ať se stará
já jsem to taky tak udělala a bylo vymalováno. Teď teda táta odmítá přebalovat tuhé bobky
ale zase vím, že když jí bude hlídat pokaďěnou jí nenechá ![]()
Jo a když táta moc dlouho spí už jí má v posteli
ta mu začne plácat do obličeje a je po spaní
![]()
Jo tak na večerní tatínkovo starání nanečisto bych si musela vzít špunty do uší
Já mu ji občas dám, ať se stará, hlavně večer, kdy chci trochu poklidit doma, abych nemusela všechno dělat, když mrně spí. Ale bez řevu se to neobejde ![]()
Já mám mimčo flegmatika ať si jí veme kdokoli, tak kouká. Pak jí zajímá nějaká kravina a začne se po ní sápat. Jak říká tchán návštěvní m
iminko. Ale tak na tátu je zvyklá, ale i moje babička a máma jí nevadí a to je viděla jen 2× za život (bydlí daleko)
Některý miminka se prostě s,,cizími" bavit nebudou. No musíš na chlapa i malou pomalu
asi jsou oba stejní
nebo si jí děj na klín a jeho nech ať jí ukazuje hračky nebo tak něco
Malá si „kámoše“ vybírá. U někoho je v pohodě, ale jsou lidi, včetně manžela, který prostě nechce. A je jedno, jestli toho člověka zná nebo ne, na první potkání si vybere, jestli se jí ten dotyčnej líbí nebo ne
Z rodiny snad snáší dobře všechny krom táty, s většinou mých kamarádů taky nemá problém.
A zyvkání tak, že já mám malou u sebe a chlap se jí věnuje bude asi dost oříšek… On si ji bere, jen když musí, když potřebuju odejít a tak, jakmile se vrátím a začnu se dítěti věnovat, sebere se a zmizí. Nestává se, abychom byli doma u mímoně oba najednou. A to mu to vysvětluju pořád, že by s náma měl bejt.
Tak to je normální, že chlap mizí. U nás to je taky tak. Přijdu a hup už je na pc, ale on se s ní rád mazlí a od jejího narození koupem oba. No chlap se dekuje, protože si asi s ní neví rady. Neumí jí zabavit… Prostě je to trhlej chlap. Třeba se to časem urovná a ti dva si k sobě najdou cestu.
. Jinak taky občas mluvím do dubu místo do chlapa ![]()
Dneska zůstali hodinku a půl sami doma, malá ještě spala, když jsem si potřebovala zajet k doktorce, tak jsem ji nebudila. Z tý hodiny a půl mu teda hodinu spala ![]()
@Suzuveverka
U nás to je taky. Když se chceme obejmout nebo dát pusu, tak syn i vnuk se mezi nás cpou.
Potom uděláme spolu „sendvič“, dáme jim
a jsou spokojení.
@Suzuveverka Jo u nás taky když táta hlídá, tak chrápe a to klidně 3 hodiny
takže on má laláč
když se tak zamyslím, tak jí měl takhle v akci jen 2× ![]()
A dneska bude zas
rozhodla jsem se nakupovat a chci sama
konečně si užít nákup jako pořádná šílená ženská v obchoďáku s oblečením
![]()