Dcerka 18 měsíců kouše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
8.7.11 15:00
faj píše:
Samozřejmě více dětí nerovná se vychované děti, ale také to neznamená rozmazlené a nevychované. Může se stát , že rodič rezignuje na výchovu, to co popisujete je extrém. To, že dítě prochází obdobím vzdoru, že každé dítě je jiná osobnost je jasné. Také doma nechci mít loutky. Ráda bych vychovaloa sebevědomého a citlivého jedince, kterému dopřeju volnost, ale jasně nastavím hranice. Neexistuje jediný správny výchovný postup, ale také se vychováva jinak jedno dítě a tři nebo čtyři děti. pokud matka nezvládá výchovu jednoho dítěte, těžko může zvládat výchovu více dětí. Nejsem zastánem fyzických trestů a nemyslím, že mám doma nevychované ,,spratky" Chodím se všema všude a děláme všechno spolu a nemáme problém, je to o přístupu.

Mi je taky jasné, že Meli se změní, jak se narodí druhá holka, že to bude protest, protože bude žárlit na vetřelce, ale snažíme se jí vše od začátku vysvětlovat, říkat co a jak, žádné kraviny o čápech a podobně. Říkám jí pojď se přitulit nebo si povídat za miminkem v bříšku. Zatím si necháme i obě v ložnici, až potom půjdou obě zaraz do pokojíku. Myslím, že když nebude mít důvod žárlit na mimčo, tak se ani nezmění, když bude vidět, že je máme rády obě stejně, dokonce dáme postýlku vedle postele Melisky ať mají stejné podmínky, no doufám, že to bude ok. A myslím, že když zvládám jedno tak zvládnu dvě děti. Víc jich nechci, protože na to, aby jsme je zabezpečily finančně a daly jim vzdělání do budoucna dvě stačí až až. Chci být se svýma holkama kamarádka, tak jak to dělal otec, nikdy nám nevadilo, že s náma jde na zábavu (teda, aby nás kontroloval, že), když jsme něco udělaly tak nám nadal a řeknu ti, že když ti někdo nadá nebo ti dělá výchovné přednášky, tak to bolí víc, jak výchovné plácnutí na zadek. Pokud myslíš, že i to jen domlouvání stačí, tak to gratuluju! Ono je něco dát dítěti výchovně na zadek a mlátit ho hlava nehlava, to nejde přece srovnávat. Ale jak jsem psala o tom darebákovi v rodině, tak ten je jen jeden a vždycky zůstane bohužel a to je velká chyba, bude opravdu rozmazlený, hrozný. Ten je zralý ta na polepšovnu, jednou pošle rodiče do pr.. a bude to. Nechávají ho aby je bil, kopal v 6 letech, tak co bude dělat v pubertě s toho už se nedostane. Švagrová má též své děti rozmazlené, no ale to jsou Angličani, ti dostanou vše na co si ukážou a pak to tak taky vypadá. Ale jakmile zařve tak jsou v pozoru a otce neposlouchají vůbec, to si pak říkám, kde udělali ve výchově chybu, že jsou takoví. No prostě mají vše a ničeho si neváží asi, hlavně ten mladší kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
8.7.11 16:33
faj píše:
mona.k.79 píše:
ahoj zakladatelko, my máme doma taky dílečko!!!!! malá zase jako projev nesouhlasu bouchá hlavou o cokoliv, co je poblíž, klidně i o zem.. je jí rok.. a pak začne řvát ještě víc,,, taky jsem nevěděla co s tím, ale teď normálně když to vidím, dostane přes zadek!!!!!! a pořádně… přeci jí nenecham aby si rozbila hlavu…
**tky netušim, jak na tohle vůbec přišla.. ** a je v býku, takže je tvrdohlavá a zákazy na ní neplatí.. dost s ní mluvíme, chválíme, ale jak přijde na bouchání hlavou tak prostě dostane,, taky už to moc nedělá…jen sem tam… :mavam:
Moni, je to opravdu to jediné co Vás napadá /dát na zadek/ asi si budete novota s maminkou, která Vám odpověděla přede mnou, ale opravdu to není to co funguje. Holčička zkouší, chce na sebe upozornit. Pokud Vcám jako matka čtyřech dětí můžu poradit / neříkám, že moje výchova vždy funguje, ale zkouším a pozoruji a dělám to tak jak to cítím, samozřejmě taky někdy plácnu, ale to už musí být něco/. Bouchání hlavou o zem je velmi časté u malých dětí, pokud by to ještě dělsal, nebo pokud to dělá moje dcerka, nevšíímám, pokud je to hodně, položit polštářek pod hlavu, ale odejít, uvidí, že Vám na ní záleží, ale to co dělá nebude poutat Vaší poznost.
 – nojooo nemyslete si, my zkoušeli všechno a nic nepomáhá.. pomáhá jenom dát přes prdel, ale to dávám jenom když mlátí tou hlavou a za tím si stojím.. jinak karolínka na zadek nedostává, ale tady za to jo.. to vim taky že skouší a určitě nebudu chodit s polšátřem v ruce po bytě žejo.. když jí to chytne je jí jedno kam se bouchne, jestli o zem nebo o něco co je poblíž.. to jsme zkoušeli už několik věcí, jako odvést pozornost a já nevim co …ale jak říkam, platí jenom dát přes prdel.. ona už to ani moc nedělá ale začla asi v 8m a to jsem koukala jako blázen.. když se jí něco nelíbilo, nebo jí bylo něco zakazováno.. ted už ale víc věcem rozumí a dá se s ní tak trochu promluvit.. ale stejně, když jí to chytne, dostane přes prdel!!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
8.7.11 17:52
faj píše:
ještě jedna věc, je prokázáno, že u dětí, u kterých byl autoritativní způsob výchovy je větší pravděpodobnost , že budou drogově závislé, drsné, bohužel pravdivé, znám ze svého okolí, bohužel

Nevím, jestli je to tak určitě, ale sama za sebe soudím, že autoritativní přístup není to pravé ořechové. Já mám dosud problém s respektem k autoritám, mám tendenci se podřizovat i blbcům v roli hlavy pomazané, neumím se vzepřít, odseknout, být drzá, kde je to na místě. Pak si pobrečím nad křivdou a jdu dál. Takže já v dětech cíleně strach z autorit nepodporuju. Byla bych radši, kdyby si sami dokázaly vybrat, kdo jim imponuje a je pro ně autorita, než abych jim podsouvala do téhle role sama sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
8.7.11 20:09

Určitě být pro dítě vzorem, přirozenou a ne násilnou /tím nemyslím fyzické tresty/ autoritou je to nejlepší, čeho výchovou můžeme dosáhnout. Dát dítěti přirozený prostor, možnost výběru, možnost vyjádřit se a taky ho respektovat, nechat mu svobodu v rozhodování. Samozřejmě všechnomá svoje hranice, jiné jsou u kojence , u batolete, Nejtěžší , ale také nejzásadnější je období od roku do tří, pak se chyby už těžko napraují. Některé dítě je více ohebné, některé méně, do života a pro ně je rozhodně druhá varianta lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí