Dcery pubertální výlevy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14107
3.8.22 20:33

Trosku mi to připomíná moji tehdy 15 dceru, a ted v 18 uz je zase uplne nekdo jiný :).
Preji pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
3.8.22 20:44
@Anonymní píše:
Holky, volám doma s. o.s., protože jsem na nervy z 15 dcery.
Je drzá, myslí si, že už je dospělá a může vše, co si umane. Bydlíme na malé vesnici, takže se tu se všemi tak nějak známe..Byla tu u nás vesnická veselka, od známé jsem se dozvědeli, že tam byla i dcera. Mně ale řekla, že v dali přepávačku s kamaradkou v ten den..
Tak jsem se jí teda zeptala, kde byla, že jsem slyšela, že byla na té akci.
A dcera:,, vís co, polib mi prrdel" :roll:, když jsem zděšeně se zeptala jakože co.
Tak s usměvem dodala:,, no:)".. no řekla jsem jí at teda okamžitě zmizí do pokoje, že jí nechci vidět..no na to drze dodala, že s radostí.,.,
No upřímně měla jsem chut vytahnout vařecku a fakt jí nařezat.
Nebo mladší cera jí o něco poprosí a ona jí odmitne s ukazováním prostřednícku

Asi potřebujji slyšet rozumné rady, co dělat..

prosím anonym nebo smazat..nechci aby tohle bylo veřejně

Ach jo, taky nás to brzo čeká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
3.8.22 20:52

Pokud jsi jí vychovala bez vzájemné důvěry a bez respektu, tak teď sklízíš cos zasela. Já jsem byla vychovávaná normálně, na vesnické zábavy jsem v 15 taky chodila a nikdy by mě nenapadlo posílat mámu do pr.dele. A pubertu jsem měla snesitelnou já i mé sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597

Já si pamatuju, že jsem si jedinkrát dovolila někdy v 18 už svoji máti umlčet, při xtem vyčítání něčeho - tvrdí, že se mnou puberta dost mlátila. I teď jako rodič zpětně vidím, že nemlatila. Nikdy jsem nepřišla domů totálně zlitá, možná parkat po dvou deci vína někdy pár měsíců před 18, ale čapli mě jen jednou. Pozdě jsem nechodila, protože i 5 minut zpoždění se trestalo měsícem zaracha, mimochodem mnohem mladší bratr nikdy večerku nedržel a nikdy z toho nic nebylo, ale prej kluci to mají jinak :nevim: bylo to dost nefer… Doma jsem kmitala, dokud jsem bydlela doma, máti jen občas vařila, ale furt to bylo málo. Pořád měla nějaké kecy a jednou už jsem měla normálně vnitřní třes z toho v tu chvíli, tak jsem jí řekla ať už drží hubu, že z ní furt padají jen samé hovna. No čekala jsem fackovou smršť, ale kupodivu to zabralo. Asi byla hodně zaražena. Zabralo to ale jen na chvíli :D V 19 jsem se sbalila a šla z domu… Kecy má pořád. Někdy je fajn se opravdu zamyslet nad tím, jestli je to s tím dítětem opravdu tak strašné, jak to někde prezentuju nebo jen nesplňuje námi nastavenou normu :nevim: Rodiče rádi zveličují, hodně… U mě to mělo třeba dost nepříjemné následky v tom, že jsem se dala dohromady se synem její kolegyně, která ho pak nutila do rozchodu se mnou, protože si na mě matka v práci neustále stěžovala 8o Tchýně si myslela fakt hnusně věci a několik let trvalo, než jsem ji přesvědčila o opaku… Moje máti zase měla o mém muži obrázek rozmazleného fakana, pro kterého maminka dělá první poslední - taky to tak nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Kriss Tina píše:
Tohle se musí asi jen přežít. Když si vzpomenu na sebe v tomhle věku, tak se úplně bojím, až dojdou do puberty moje děti :D nevím jaký máte vztah, jakou máš výchovu, mamka nás třeba držela hodně zkrátka a pak mi nezbylo, než ji kecat, abych se dostala někam ven, jinak bych seděla pořád zavřená doma s ní a malou ségrou. Asi bychgi hrála na volnější režim, klidně dovolit nějakou veselku, povyražení s kamarády, ale výměnou za důvěru, že vždycky nahlásí s kým a kde je. Ono scény a zákazy mají většinou spíš opačný účinek.

Dcera má dost volný režim, na tu veselku by mohla, kdyby s námi mluvila normálně

• Citovat
  • Upravit
321
3.8.22 20:54

Co dělat, mám doma kliky 16 a 14 let. Takže výměny názorů, kroucení očí, funění, držkování, odmlouvani máme taky.
Ale teda docela koukám, že jste se tu žádná nepozastavily nad tím, že je schopna říct matce polib si prrdel. 8o 8o
Za tohle by oba kluci chytli druhou o futra ode mě i taty. Tohle je podle mě zcela mimo tolerovatelne hranice ve vztahu rodič puberťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 20:55
@Hanka1 píše: Říct mi 15ti lety pubertak at si polibim prrdel jako odpoved na normalne položeny dotaz, tak ji jednu plesknu - ac nejsem zastáncem tělesných trestů.

Ještě dodám, ze staršímu diteti je 19 a mladšímu 14, u mladsiho se puberta projevuje zejména nemluvenim, kroucením očima a samonasiranim na sebe a blbou náladou, nastesti se samo zavře ve svym pokoji s je klid…

Ale ani jedno si nedovolí byt na nas sprosté, dost by totiz narazily nejen u mě, ale i u manzela…

No to já bych se i vsadila, že před manželem by si to vypustit z úst nedovolila

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 20:57
@Anonymní píše:
Ptala ses, protože jsi už věděla, že nebyla kde řekla. Tudíž už věděla, že se budeš snažit dosáhnout výčitek svědomí, omluvy, blbého pocitu..tou reakcí se tomu snažila utéct.

dosáhnot jen toho, proč má potřbu lhát

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 21:01
@Melodie91 píše:
Kdyby se te dcera pred tim zeptala, jestli tam muze, pustila bys ji? Tezko rict, jak se tvoje dcera k tobe chova jinak, jaky mate celkove vztah, jestli ji nekdy neco vycitas (zas cumis na tiktoku na blbosti apod)…zkus s dcerou obnovit duveru, zajimej se o to, co dela..,ale doopravdy, ne jen „aby se nereklo“ napriklad se koukej s ni ne to, na co se kouka, jestli treba hraje hry, zahraj si s ni :nevim: a hlavne ji naslouchej…a reakce na sestru :nevim: no my si segrou ukazovaly na sebe kde jaka gesta a rikaly si kde co..nevim o co ji sestra prosi a o kolik je mladsi, ale tohle bych presla..mozna nekdy, az budes s mladsi sama, tak ji rekni, ze ji ma sestra rada, jen ma ted urcite obdobi a at si to nebere osobne

Kdyby s námi mluvila s námi slusně, tak ano. Chodíme spolu pravidelně jen mydvě na kafe a zákusek donaší oblíbené kavarny
Mladší dceřije 7 a práve tyhle gesta chytá od ní..Dneska třeba jí poprosila jestli by jí podala tatarku, kterou držela v ruce a ona jen :,,nope " a ukazáala prostředníček..

Příspěvek upraven 03.08.22 v 21:05

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 21:02
@prokr píše:
No puberta bývá někdy fakt výživný peklíčko no…
Na druhou stranu, když Ty jsi schopná uvažovat o tom, že na 15ti letou slečnu vytáhneš vařečku, tak to taky o něčem vypovídá a nedivím se Tvojí dceři, že Tě má plný zuby :roll:
Začni jí respektovat, mluvit s ní a naslouchat jí a ona možná začne respektovat Tebe.
Ale taky je možný, že už je pozdě.
Myslím si, že minimálně do určité míry sklízíš plody svého bezmoskového a direktivního přístupu a výchovy :think:

Nikdy jsemdeti nebila a v realu bych to ani neudělala

• Citovat
  • Upravit
2597
3.8.22 21:03
@Anonymní píše:
Kdyby s námi mluvila s námi slusně, tak ano. Chodímespolu pravidelně jen mi dvě na kafe a zákusekdonaší oblíbené kavarny
Mladší dceřije 7 a práve tyhle gesta chytá od ní..Dneska třeba jí poprosila jestli by jí podala tatarku, kterou držela v ruce a ona jen :,,nope " a ukazáala prostředníček..

Sorry, ale už by byla bez oběda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 21:03
@_.Emilyyy píše:
Trosku mi to připomíná moji tehdy 15 dceru, a ted v 18 uz je zase uplne nekdo jiný :).
Preji pevné nervy :hug:

tak snad se to taky zlepší, děkuji

• Citovat
  • Upravit
13821
3.8.22 21:04
@dasajur píše:
Co dělat, mám doma kliky 16 a 14 let. Takže výměny názorů, kroucení očí, funění, držkování, odmlouvani máme taky.
Ale teda docela koukám, že jste se tu žádná nepozastavily nad tím, že je schopna říct matce polib si prrdel. 8o 8o
Za tohle by oba kluci chytli druhou o futra ode mě i taty. Tohle je podle mě zcela mimo tolerovatelne hranice ve vztahu rodič puberťák.

Tak samozřejmě že by to dítě říkat nemělo, ale pokud to řekne, tak zřejmě někde bylo něco špatně už dávno, a teď už to půjde o dost hůř změnit. A facka nic nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.8.22 21:07
@Anonymní píše:
No to já bych se i vsadila, že před manželem by si to vypustit z úst nedovolila

Jo to u nas taky - pred muzem si taky nedovoli tolik drzkovat a byt drze…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 21:10
@Gabulle píše:
Sorry, ale už by byla bez oběda…

to zase přece nejde

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie