Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Raději anonymně:
„Děti nemáte protože nechcete nebo nemůžete?“
Top hláška posledních let.
Nádherná ukázka neomalenosti. Ty lidi si vůbec neuvědoměj, že to může toho dotyčného fakt strašně zraňovat. On se blbec prostě jenom zeptá. Stejný jako např. " tak jak seš na tom s tou rakovinou, už je to lepší?"
@Anonymní píše:
Raději anonymně:
„Děti nemáte protože nechcete nebo nemůžete?“
Top hláška posledních let.
A já myslela, že takoví tupci jsou jen u nás
Předčasně jsem v únoru porodila, bohužel těsně pod hranicí zachránitelnosti, věděl to snad každý v okolí a najde se hodně idiotů, co jsou schopni se mě zeptat, jestli nejsem znova těhotná, někteří se ptali už v květnu
To nechápou, jak moc tohle bolí
![]()
@Anonymní píše:
A já myslela, že takoví tupci jsou jen u násPředčasně jsem v únoru porodila, bohužel těsně pod hranicí zachránitelnosti, věděl to snad každý v okolí a najde se hodně idiotů, co jsou schopni se mě zeptat, jestli nejsem znova těhotná, někteří se ptali už v květnu
To nechápou, jak moc tohle bolí
![]()
To je hrozne necitlivé. Obecně mi přijde nevhodné se na tyto věci ptát (krom nejbližších).
@Wani píše:
To je hrozne necitlivé. Obecně mi přijde nevhodné se na tyto věci ptát (krom nejbližších).
Ono to se.re i u těch nejbližších, když se ptají pořád dokola. Když jsem např před x lety přišla o práci, tak mi vždycky úplně vyhrkly slzy, když se mě někdo i z rodiny zeptal " A co teď jako budeš dělat"? Bylo to v době kdy ta práce fakt nebyla takže dost průser. Co jsem na to měla pořád odpovídat? Že se půjdu pást, protože nic neseženu? Nebo co chtěli tenkrát slyšet fakt netuším. ![]()
Já od mala slyšel - ten je chytrý, bude z něho doktor. Chytrý jsem (a taky skromný
), ale proč by z mě měl být doktor? Nikdy jsem po tom netoužil a vůbec mě to nelákalo! ![]()
@Bafonek Tak opakovane stejně dotazy chápu, tu vadí i me. Tchán i tchyně jsou na to experti, plus ještě se hned hrnou do toho, že někomu zavolají. Třeba když jsme zařizovali svatbu a řekli jsme, že nechceme video, tak stejně tchyně hned volala svému kamarádovi kameranovi.
To samé, když jsme hledali byt, tchan hned vyvolával nějakému kamarádovi, co je realitak.
@Wani píše:
Tohle bolí i od nejbližších, však až to přijde, dozví se to včas, nemusí se ptát
Jsem asi teď o dost citlivější, ale vadí mi i způsob, jakým jsou schopni se zeptat
Tak co, už seš zase těhotná?
Jakoby to byla běžná konverzační otázka ve stylu, tak co, jak je?
Já se třeba na tohle nikdy nikoho nezeptala, i když jsem si to myslela a vždy se mi to potvrdilo, ale přijde mi to jako hodně citlivá záležitost, a až to budu mít vědět, tak se to od dotyčných dozvím.
@Bafonek píše:
Olinku, až budeš 30 let poslouchat jednu jedinou hlášku např" Ty máš ale roztomilej pivní pupíček" nebo " Už máš trochu plešku viď" tak se ještě za 30 let dennodenního poslouchání těhle lichotek pokaždé upřímně zasměj a odpovídej něco vtipného.
Přesně! Mám neobvyklý jméno a velice cáklý příjmení a poslouchat celý ty roky deb. ilní komentáře člověka unaví.
Ale onehdá jsem vyšuměl, když si kluk, co bych moh bejt jeho fotr, profesí lopata, dělal pudel z mýho přízvuku. Kretén umí jen anglicky a ještě mizerně a myslí si, jak je vtipnej.
@Bafonek píše:
Olinku, až budeš 30 let poslouchat jednu jedinou hlášku např" Ty máš ale roztomilej pivní pupíček" nebo " Už máš trochu plešku viď" tak se ještě za 30 let dennodenního poslouchání těhle lichotek pokaždé upřímně zasměj a odpovídej něco vtipného. Nikdo žádný jed nemá. Jen se tu bavíme o tom co kdo leta letoucí poslouchá a jak každému vadí něco jiného. A jestli jsme takové jak jsi nás nazval v minulém příspěvku, pak tě nechápu proč se sem s námi chodíš pavit. Měj moc krásný den. Papa zlatíčko![]()
Nekoho treba taky stve videt tvuj ksicht deset let kazdy den a mas se kvuli tomu zhroutit? Takove problemy bych chtel mit. Jedovate zapskle furie s mindraky. Pak.se divite ze vam to nekdo rika. Rikaji vam to protoze vidi jak vas to stve
@Pavlik Morozov píše:
Nekoho treba taky stve videt tvuj ksicht deset let kazdy den a mas se kvuli tomu zhroutit? Takove problemy bych chtel mit. Jedovate zapskle furie s mindraky. Pak.se divite ze vam to nekdo rika. Rikaji vam to protoze vidi jak vas to stve
Teď jsi mi připomněl jednoho chlápka z mého blízkého okolí. Sám zamindrákovaný až na půdu kvůli svému vzhledu i výšce, IQ taky nic velkýho. Budu ho teď s napětím sledovat. To bude překvápko jestli to jsi opravdu ty
![]()
@Bafonek píše:
Teď jsi mi připomněl jednoho chlápka z mého blízkého okolí. Sám zamindrákovaný až na půdu kvůli svému vzhledu i výšce, IQ taky nic velkýho. Budu ho teď s napětím sledovat. To bude překvápko jestli to jsi opravdu ty![]()
To urcite sleduj. To totiz hodne vypozorujes ![]()
@bjetuschka píše:Další terč vtipů je to, že mám velký prsa, takže sem tam se stále najde chlap, kterej to komentuje. Většinou se mě zeptá, zda vím, že mám velký prsaAsi si myslí, že se nevidím v zrcadle a hlavně nepochybuji o tom, že si je jistej tím, že je první na světě, kdo mi to řekl
Jo tak s tím mám taky od puberty problém. Dotazy typu - po kom máš tak velký prsa?.. A nevadí ti, že máš tak velký prsa?… To máš blbý, já bych takový prsa nechtěla… Fakt nosíš jen velikost 40? Vypadáš tlustější, to bude těma prsama… atd atd. Hlasité komentáře chlapů ani nezmiňuju ![]()
Já jsem je taky nechtěla a co mám jako dělat. Jedině šetřit na modelaci.
@Pavlik Morozov píše:
To urcite sleduj. To totiz hodne vypozorujes
Co kdyby jsme pokecali jako normální lidi a ne jak dvě jelita? Tobě v životě opravdu žádný žvást nevadil? Nebo prostě jen nevykolejil? Nikdy se tě nic ani malinko nedotklo? Nic tě nikdy nezamrzelo? Nereju do tebe, opravdu mě zajímá jestli někdo dokáže bejt takhle těžce nad věcí za všech okolností. Jsem docela klidnej člověk, ale co je moc to je moc. Třeba jen těch blbých jednostranných keců někdy.
Debilní kecy na mě zčaly mít ženské v okolí v době, kdy jsem hodně zhubla. Taková ta klasika „najez se“, „asi ti doma nedají najíst“ atd. VŽDYCKY to bylo od ženský s nadváhou, ale byly dost vytrvalé. Btw je mi 30, ne 12, aby mi dávali doma najíst. Další etapa začala těhotenstvím : „počkej, až…“, nedjřív „počkej, až budeš mít dítě, tak…“, to neuspělo, protože i po porodu se cítím bezvadně a mateřská je pro mě fakt dovolená, tak teď je to „počkej, až jí porostou zuby/bude chodit/budeš mít druhé…“ ![]()
@jájinka007 Jasně. počkej až…
. Toho si každá ženská naposlouchá. Mě zas říkali „Počkej až začne chodit, to si budeš říkat Zlatě když ležel“. Ani jednou jsem si to neřekla, pro mě bylo zlatě když právě začal chodit. ![]()