Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bafonek píše:
Co kdyby jsme pokecali jako normální lidi a ne jak dvě jelita? Tobě v životě opravdu žádný žvást nevadil? Nebo prostě jen nevykolejil? Nikdy se tě nic ani malinko nedotklo? Nic tě nikdy nezamrzelo? Nereju do tebe, opravdu mě zajímá jestli někdo dokáže bejt takhle těžce nad věcí za všech okolností. Jsem docela klidnej člověk, ale co je moc to je moc. Třeba jen těch blbých jednostranných keců někdy.
Rozhazet me to nerozhazi. Ja mamjsem celkove nejake cizi zvasty u zadku. Me irituje lidska tupost a kdyz jsem toho ucastnikem, tak to hned dotycnemu vmetu do ksichtu. Take si mozna mysli ze mam blbe kecy ale rikat nekomu ze je zirafa nebo ma tunu bych sam od sebe nerikal. Jediny co tak kdyz vidim treba nejakou obezni kecat o tom jak je strasne nad veci, tak k tomu nejakou poznamku pronesu. Jinak nejake vzhledove reci nemam. Spis povahove nebo kecy na chovani.
@Pavlik Morozov Celkem rozumně nikomu neřekneš, že je žirafa nebo váží tunu. A teď se vžij do situace, že někdo tolik ohleduplnosti vůči ostatním nemá a tu tunu nebo žirafu mu vpálí. A nebo ani nevpálí ale jen okomentuje/bez snahy urazit/, že je nějaký při těle. A ten dotyčný to za ten den už slyšel pětkrát a včera taky a pořád dokola každý den celé roky. Párkrát se ty kecy dají unést, ale slyšet denně jaká jsem např. bečka sádla to fakt nebaví nikoho. A o tom se tu bavíme. Každému prostě vadí jiné kecy a neznamená to že je zamindrákovaný blbec. Jsem ráda, že jsme si to vysvětlili. ![]()
Jak uz nekdo napsal vyse - Holka, jestli se nenaucis varit, tak si Te nikdo nevezme!…nebo Ty mas teda orli nos, hodlas s tim neco delat?…anebo me taky dost stvalo - Jezismarja, co blaznis, psa/kocku si vubec neporizuj, vis co je to starosti, to ty si vubec nedokazes predstavit!
@KalamityJohn A já myslela, že Amíci přízvuk neřeší. Jsi ho mohl sprdnout na tři doby rodnou řečí, čučál by jak puk. ![]()
@Alessia31 Jo orlí nos je taky super! Kočka, pes nebo vaření jsou věci ovlivnitelné ale co jako máš dělat s nosem? Máš si ho opilovat pilníčkem na nehty nebo co? Někdy se divím, že to těm lidem nedojde
.
Ja zas nesnášim hlášku: Ježiš, ty seš strašně hubená. To mě vždy rozpálí doběla. Jo, jsem štíhla, ale žádná anorektička. Tvl, kdo se jich prosil o hodnoceni?!:-(
Bafonek - presne tak. Moje tchyne je na debilni kecy fakt expert, to by se z tech jeji komentu fakt jeden potento…Jezismarja ty jsi ale tlusta, vy jste tam snad jen na te dovolene zrali!…nebo Prosim Te, ty sukne uz nenos, sukne nosi jen k...*y
Pokud se mi neco v domacnosti pokazi a uz to nejde opravit (napriklad zehlicka atd) tak pak jen slysim '' No to jste celi vy, umite jen utracet penize''. Po vsech tech perlach co mi rekla, se tomu uz jen smeju a kdyz z ni zase neco vyleze tak si pomyslim neco o zadeli a jedu dal ![]()
@Bafonek píše:
@Pavlik Morozov Celkem rozumně nikomu neřekneš, že je žirafa nebo váží tunu. A teď se vžij do situace, že někdo tolik ohleduplnosti vůči ostatním nemá a tu tunu nebo žirafu mu vpálí. A nebo ani nevpálí ale jen okomentuje/bez snahy urazit/, že je nějaký při těle. A ten dotyčný to za ten den už slyšel pětkrát a včera taky a pořád dokola každý den celé roky. Párkrát se ty kecy dají unést, ale slyšet denně jaká jsem např. bečka sádla to fakt nebaví nikoho. A o tom se tu bavíme. Každému prostě vadí jiné kecy a neznamená to že je zamindrákovaný blbec. Jsem ráda, že jsme si to vysvětlili.
Tak ale ono kdyz nekdo je obezni, tak nemuze cekat ze mu bude nekdo rikat ze je hubeny. To je tak ze zenam treba vadi mala prsa ale take jim vadi vetsi prsa a chteli by co nemaji. Z toho potom vznika podrazdenost na tyhle temata.
@Pavlik Morozov píše:
Tak ale ono kdyz nekdo je obezni, tak nemuze cekat ze mu bude nekdo rikat ze je hubeny. To je tak ze zenam treba vadi mala prsa ale take jim vadi vetsi prsa a chteli by co nemaji. Z toho potom vznika podrazdenost na tyhle temata.
Však jasně. On ten dotyčný si určitě nemyslí, že je hubený a ani nečeká, že mu to někdo řekne, jen prostě nepotřebuje pořád slyšet, že je tlustý, on to ví sám. S těma prsama taky, stejně jako s jakoukoli jinou „součástkou“ na těle. Jde spíš o to, že ten dotyčný si je vědom té „výjimečnosti“ a nemá potřebu o ní desetkrát denně od někoho slyšet. Z toho věčného upozorňování na to opravdu vzniká ta podrážděnost.
@divine woman píše:
@KalamityJohn A já myslela, že Amíci přízvuk neřeší. Jsi ho mohl sprdnout na tři doby rodnou řečí, čučál by jak puk.
Většinou ne, ale tohle je v loveckým klubu kde jsme na jiný frekvenci. Řek jsem slovo burger a on slyšel booger, což je holub z nosu. Tak mu povídám, že můžem mluvit jiným jazykem a pak se mu budu tlemit já. ![]()
Ale je tam jeden limey, chlap přes sedmdesát a ten má z mýho přízvuku druhý vánoce - jenže u něj je to jinde a jako jediný dva immigranti v klubu držíme pří sobě. Jemu jsem kldině řek, že na jeho funuse budu mít řeč, aby byla nějaká sranda a Geoff z toho měl záchvat smíchu.
P. S. Limey je americké pejorativní jméno pro Angličana, podle toho, že si dávaj do čaje citron.
Obecně dotazy kolem dětí, kdy, za jak dlouho, kolik atd jsou mimo, pokud o tom člověk sám nezačne. Mě vždycky točí, že když odpovím, že děti nechci, tak to vyvolá nevěřícnou reakci a pak mrk, mrk, však to jednou přijde. No nepřijde, ale nebudu nikomu popisovat ty důvody.
A pak nesnáším větu „asi to tak mělo být“ a „všechno se děje z nějakýho důvodu“. A obzvlášť, když je třeba člověk hodně nemocný, tak to fakt nepotřebuje slyšet ![]()
@trojskahelena To je úplně stejný jako když jsem někomu řekla, že nechci druhý. Přesně jak říkáš - mrk, mrk, „to přijde uvidíš“. Nepřišlo. Ani za patnáct let to nepřišlo a nepřijde ![]()
@KalamityJohn Dík za jazykový koutek. Limey je dobrý a význam by mě nenapadl ani omylem ![]()
@Bafonek píše:
Však jasně. On ten dotyčný si určitě nemyslí, že je hubený a ani nečeká, že mu to někdo řekne, jen prostě nepotřebuje pořád slyšet, že je tlustý, on to ví sám. S těma prsama taky, stejně jako s jakoukoli jinou „součástkou“ na těle. Jde spíš o to, že ten dotyčný si je vědom té „výjimečnosti“ a nemá potřebu o ní desetkrát denně od někoho slyšet. Z toho věčného upozorňování na to opravdu vzniká ta podrážděnost.
Ja treba zase nemam rad kecy typu jak zeny porad rikaji „mam mala prsa, aspon nebudou povisla a mam pekny zadek a ten je dulezitejsi“ nemusi si porad nahlas ujistovat o tom ze ma male kozy a nevadi ji to. Okoli to je sumak a nekomu se libi male a nekomu velke, ale ja si spis myslim ze to je mindrak a akorat chce slyset ujisteni ze male jsou lepsi. Nebudu nikomu rikat ze je obezni na potkani akorat ten obezni by si s tim nemel lamat hlavu kdyz mu nevadi ze je obezni