Decathlon zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Moise jo, vaha kola je dost zasadni. A neni to teda problem jen u kol z Decathlonu. Spis je problem najit lehky dětský kolo obecne. My nakonec zakotvili u Authora a Superior. Ale i tam clovek u tech detskych musi hledat. Treba Merida, Leader Fox jsou tezky jak kolo pro dospelaka, pritom pomer hmotnosti dospelaka a treba predskolaka je opravdu rozdil.
Jinak ale do Decathlonu chodime casto. Stan a spacaky mame teda taky jiny, ale vybaveni pod stan zas cely od nich. To samy sportovni obleceni na fotbal, tenis, komplet vybava na plavani a k mori. Salovky a boty na telak, naprosto v pohode, vydrzi, ze muzou decka dedit. Jo, a maji dost kvalitni lyze. Vyrábí je pro ne Sporten, takze detem kupujeme tam. Dospelacky vyhraly i nejaky testy. Takze az budu menit ja, taky do nich asi pujdu. Zalezi, jak me budou ladit barevne ![]()
Treba boty, ne ty nejlevnější, ale zlaty stred, jsou mnohem lepsi nez nejaky Alpiny, Loapy ze Sportisima. Ty mam zkusenost, ze jsou tezky jako prase, neohebny a vydrzi stezi jednu sezonu. Trekovy z Deca, nebo i snehule, jsou super a lehoucky a zas je jsou schopne decka podedit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě je Decathlon dobrej, máme od nich řadu sportovního vybavení a oblečení a vše bez problémů. Ony ty jejich reklamy na super levný boty většinou znamenají, že mají levný jen tyhle jedny konkrétní, kterýma upoutávají pozornost, a ostatní mají ty ceny už o dost jinde. A taky musím říct, že jsem se párkrát jela podívat na tu supervýhodnou nabídku bot, ale nikdy nám ty boty nevyhovovaly. Jenže záměr v tomhle případě zafungoval - ty levný se sice nehodily, ale vedle měli bezvadný třikrát tak dražší, no a už byly koupený, když jsme tam byli, že…
A třeba se zimním oblečením (na lyžování, bruslení apod.) jsme spokojení velice, je fakt dobrý, vydrží a přitom je zas levnější než u jiných značek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise píše:
@Jančakecalka mně na kolech z dec vadí jejich váha. Oproti značkovým jsou prostě těžká, někdy i o několik kg a to je na delších vyjížďkách prostě znát, kor u dětských kol.
Jsou, ale nám to neva, v pohodě jezdíme i těch 35 km. Máme i koloběžky, ne tedy z Decathlonu, ale Mibo a taky jezdíme dlouhé trasy a obě varianty nám vyhovují. Hold každýmu vyhovuje něco jinýho.
- Citovat
- Upravit
Dyť ty kola jsou ukrutně drahý. Dámské 29 nejlevněji za 20 000. Dětské 24 stojí 8-10 000 a to pod 5 000 váží 14,5 kg to je těžší než moje. Za ty prachy koupíte kolo kdekoliv jinde a máte zaručen servis a náhradní díly. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jančakecalka píše:
Jsou, ale nám to neva, v pohodě jezdíme i těch 35 km. Máme i koloběžky, ne tedy z Decathlonu, ale Mibo a taky jezdíme dlouhé trasy a obě varianty nám vyhovují. Hold každýmu vyhovuje něco jinýho.
tak já neříkám, že to nejde, ale prostě se víc nadreš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AvajBr každá značka má víc různých úrovní. I ten author má v té nejzákladnější verzi těžké kolo
My máme zkušenost s Authorem, Specialized, Superior, GT. Všechno máme lepší verze s odlehčenými rámy, fakt na to koukám, aby kolo pro dítě bylo lehoučké. Projeví se to i pak na tažném zařízení, tam je do kopce každé kilo navíc znát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise píše:
tak já neříkám, že to nejde, ale prostě se víc nadreš
Chceš-li poznat, co je dřina, kup si kolo Ukrajina…to se kdysi říkalo. Brácha na tom kole projel bez brblání celou Šumavu, takže soudím, že kola z Dec budou celkem pohoda
Já vím, nemůžu soudit, doba jde dopředu a kola jsou na jiné úrovni, jen mě to tak napadlo k tématu.
- Citovat
- Upravit
@Moise píše:
@AvajBr každá značka má víc různých úrovní. I ten author má v té nejzákladnější verzi těžké koloMy máme zkušenost s Authorem, Specialized, Superior, GT. Všechno máme lepší verze s odlehčenými rámy, fakt na to koukám, aby kolo pro dítě bylo lehoučké. Projeví se to i pak na tažném zařízení, tam je do kopce každé kilo navíc znát
jj, presne tak to je. Clovek musi hledat. My mame drobny deti, a pokud jsme chteli, aby neco ujely, nemohli jsme jim koupit 14,5 kilovy kolo, kdyz sami ve ctyrech letech vazili kilo 14
To bychom jim cyklistiku tak akorat zhnusili. Takhle jsme spoko my i oni. Ja sama si pamatuju, jak me kamoska jednou pujcila jejiho horaka a utahnout to byl fakt des. Nadrela jsem se jako kun. Takze od ty doby vahu kola hlidam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Švagr teď koupil dceri 26” v decathlonu. Oproti RB nasi dcery je snadno půlku těžší, komponenty jsou šunt a těžký a přehazovaní 3×21 mi prijde dost zastaralý, i když je pravda, že v těch juniorských kolech z nějakého neznámého důvodu pořád ten trojpřevodník zůstává v převaze.
Kolo z decathlonu fakt ne. Ale jinak tam nakupuju často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, nevidím důvod proč by děcko vážící 30kg mělo mít těžší kolo, než máme my s manželem. Leginy nebo tričko na běh si tam klidně koupím, už jsem zažila horší oblečky
, ale pokud nekupuji to nejlevnější tak tak je dec dražší než speciálky.
Např. jsem dceři kupovala míč na basket za 1000 ale v decathlonu stál 1500! Takže pozor ne všechno je tam levný a pokud ano tak na úkor kvality
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise píše:
tak já neříkám, že to nejde, ale prostě se víc nadreš
Nadřu, ale mě to fakt nevadí, už jsem na něm projela kde co a nestěžuju si, hold asi nejsem sušinka
Já jsem spokojená ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jančakecalka píše:
Nadřu, ale mě to fakt nevadí, už jsem na něm projela kde co a nestěžuju si, hold asi nejsem sušinkaJá jsem spokojená
Pokud bych se nadrela jen já tak OK. Ale děti to odradí a pořád na ně budem nekde čekat. Taky záleží kolik toho najedete, Manžel najezdi i 5000 za rok a než by se dřel na nějaký hajtře tak raději sedí v hospodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NEITIRI píše:
A co běžky? Koupit/nekoupit?
Jaký kolečkové nebo na zimu? Aco od nich očekáváte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madyb píše:
Pokud bych se nadrela jen já tak OK. Ale děti to odradí a pořád na ně budem nekde čekat. Taky záleží kolik toho najedete, Manžel najezdi i 5000 za rok a než by se dřel na nějaký hajtře tak raději sedí v hospodě.
Dceři je 11 a jezdí jako divá, v pohodě ujede i 35 km, takže si myslím, že nemá cenu kolo měnit, když je spokojená. Jezdíme tak jednou, či dvakrát do měsíce, střídáme to s těma koloběžkama. Hm, to můj do hospody nechodí, to by raději šel na tůru do hor.
- Citovat
- Upravit