Decathlon zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39103
18.5.20 19:42

@Moise jo, vaha kola je dost zasadni. A neni to teda problem jen u kol z Decathlonu. Spis je problem najit lehky dětský kolo obecne. My nakonec zakotvili u Authora a Superior. Ale i tam clovek u tech detskych musi hledat. Treba Merida, Leader Fox jsou tezky jak kolo pro dospelaka, pritom pomer hmotnosti dospelaka a treba predskolaka je opravdu rozdil.

Jinak ale do Decathlonu chodime casto. Stan a spacaky mame teda taky jiny, ale vybaveni pod stan zas cely od nich. To samy sportovni obleceni na fotbal, tenis, komplet vybava na plavani a k mori. Salovky a boty na telak, naprosto v pohode, vydrzi, ze muzou decka dedit. Jo, a maji dost kvalitni lyze. Vyrábí je pro ne Sporten, takze detem kupujeme tam. Dospelacky vyhraly i nejaky testy. Takze az budu menit ja, taky do nich asi pujdu. Zalezi, jak me budou ladit barevne :mrgreen:
Treba boty, ne ty nejlevnější, ale zlaty stred, jsou mnohem lepsi nez nejaky Alpiny, Loapy ze Sportisima. Ty mam zkusenost, ze jsou tezky jako prase, neohebny a vydrzi stezi jednu sezonu. Trekovy z Deca, nebo i snehule, jsou super a lehoucky a zas je jsou schopne decka podedit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
19.5.20 00:52

Za mě je Decathlon dobrej, máme od nich řadu sportovního vybavení a oblečení a vše bez problémů. Ony ty jejich reklamy na super levný boty většinou znamenají, že mají levný jen tyhle jedny konkrétní, kterýma upoutávají pozornost, a ostatní mají ty ceny už o dost jinde. A taky musím říct, že jsem se párkrát jela podívat na tu supervýhodnou nabídku bot, ale nikdy nám ty boty nevyhovovaly. Jenže záměr v tomhle případě zafungoval - ty levný se sice nehodily, ale vedle měli bezvadný třikrát tak dražší, no a už byly koupený, když jsme tam byli, že… :lol: A třeba se zimním oblečením (na lyžování, bruslení apod.) jsme spokojení velice, je fakt dobrý, vydrží a přitom je zas levnější než u jiných značek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
19.5.20 10:21
@Moise píše:
@Jančakecalka mně na kolech z dec vadí jejich váha. Oproti značkovým jsou prostě těžká, někdy i o několik kg a to je na delších vyjížďkách prostě znát, kor u dětských kol.

Jsou, ale nám to neva, v pohodě jezdíme i těch 35 km. Máme i koloběžky, ne tedy z Decathlonu, ale Mibo a taky jezdíme dlouhé trasy a obě varianty nám vyhovují. Hold každýmu vyhovuje něco jinýho.

• Citovat
  • Upravit
986
19.5.20 12:11

Dyť ty kola jsou ukrutně drahý. Dámské 29 nejlevněji za 20 000. Dětské 24 stojí 8-10 000 a to pod 5 000 váží 14,5 kg to je těžší než moje. Za ty prachy koupíte kolo kdekoliv jinde a máte zaručen servis a náhradní díly. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
19.5.20 12:30
@Jančakecalka píše:
Jsou, ale nám to neva, v pohodě jezdíme i těch 35 km. Máme i koloběžky, ne tedy z Decathlonu, ale Mibo a taky jezdíme dlouhé trasy a obě varianty nám vyhovují. Hold každýmu vyhovuje něco jinýho.

tak já neříkám, že to nejde, ale prostě se víc nadreš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
19.5.20 12:33

@AvajBr každá značka má víc různých úrovní. I ten author má v té nejzákladnější verzi těžké kolo :mrgreen: My máme zkušenost s Authorem, Specialized, Superior, GT. Všechno máme lepší verze s odlehčenými rámy, fakt na to koukám, aby kolo pro dítě bylo lehoučké. Projeví se to i pak na tažném zařízení, tam je do kopce každé kilo navíc znát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.20 12:33
@Moise píše:
tak já neříkám, že to nejde, ale prostě se víc nadreš :nevim:

Chceš-li poznat, co je dřina, kup si kolo Ukrajina…to se kdysi říkalo. Brácha na tom kole projel bez brblání celou Šumavu, takže soudím, že kola z Dec budou celkem pohoda :mrgreen: Já vím, nemůžu soudit, doba jde dopředu a kola jsou na jiné úrovni, jen mě to tak napadlo k tématu.

• Citovat
  • Upravit
39103
19.5.20 12:56
@Moise píše:
@AvajBr každá značka má víc různých úrovní. I ten author má v té nejzákladnější verzi těžké kolo :mrgreen: My máme zkušenost s Authorem, Specialized, Superior, GT. Všechno máme lepší verze s odlehčenými rámy, fakt na to koukám, aby kolo pro dítě bylo lehoučké. Projeví se to i pak na tažném zařízení, tam je do kopce každé kilo navíc znát :mrgreen:

jj, presne tak to je. Clovek musi hledat. My mame drobny deti, a pokud jsme chteli, aby neco ujely, nemohli jsme jim koupit 14,5 kilovy kolo, kdyz sami ve ctyrech letech vazili kilo 14 :zed: :lol: To bychom jim cyklistiku tak akorat zhnusili. Takhle jsme spoko my i oni. Ja sama si pamatuju, jak me kamoska jednou pujcila jejiho horaka a utahnout to byl fakt des. Nadrela jsem se jako kun. Takze od ty doby vahu kola hlidam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
19.5.20 13:04

Švagr teď koupil dceri 26” v decathlonu. Oproti RB nasi dcery je snadno půlku těžší, komponenty jsou šunt a těžký a přehazovaní 3×21 mi prijde dost zastaralý, i když je pravda, že v těch juniorských kolech z nějakého neznámého důvodu pořád ten trojpřevodník zůstává v převaze.
Kolo z decathlonu fakt ne. Ale jinak tam nakupuju často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
19.5.20 13:28

Přesně, nevidím důvod proč by děcko vážící 30kg mělo mít těžší kolo, než máme my s manželem. Leginy nebo tričko na běh si tam klidně koupím, už jsem zažila horší oblečky :D, ale pokud nekupuji to nejlevnější tak tak je dec dražší než speciálky. :( Např. jsem dceři kupovala míč na basket za 1000 ale v decathlonu stál 1500! Takže pozor ne všechno je tam levný a pokud ano tak na úkor kvality

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
19.5.20 14:09
@Moise píše:
tak já neříkám, že to nejde, ale prostě se víc nadreš :nevim:

Nadřu, ale mě to fakt nevadí, už jsem na něm projela kde co a nestěžuju si, hold asi nejsem sušinka :mrgreen: Já jsem spokojená :palec:

• Citovat
  • Upravit
986
19.5.20 14:23
@Jančakecalka píše:
Nadřu, ale mě to fakt nevadí, už jsem na něm projela kde co a nestěžuju si, hold asi nejsem sušinka :mrgreen: Já jsem spokojená :palec:

Pokud bych se nadrela jen já tak OK. Ale děti to odradí a pořád na ně budem nekde čekat. Taky záleží kolik toho najedete, Manžel najezdi i 5000 za rok a než by se dřel na nějaký hajtře tak raději sedí v hospodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
19.5.20 14:25

A co běžky? Koupit/nekoupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
19.5.20 14:26
@NEITIRI píše:
A co běžky? Koupit/nekoupit?

Jaký kolečkové nebo na zimu? Aco od nich očekáváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
19.5.20 14:29
@madyb píše:
Pokud bych se nadrela jen já tak OK. Ale děti to odradí a pořád na ně budem nekde čekat. Taky záleží kolik toho najedete, Manžel najezdi i 5000 za rok a než by se dřel na nějaký hajtře tak raději sedí v hospodě.

Dceři je 11 a jezdí jako divá, v pohodě ujede i 35 km, takže si myslím, že nemá cenu kolo měnit, když je spokojená. Jezdíme tak jednou, či dvakrát do měsíce, střídáme to s těma koloběžkama. Hm, to můj do hospody nechodí, to by raději šel na tůru do hor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat