Dědictví a péče o syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
24.5.18 13:36

@Keyllah pokud by byl soud, tak by dítě mělo kolizního opatrovníka, v dnešní době je to v drtivé většině případů ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.5.18 13:38

@Hadumi To máš pravdu. Já jsem vydedukovala z případů, který tady uváděly uživatelky v minulosti ( zemřeli oba rodiče apod ) že děti si vzali příbuzní k sobě hned a to svěření do péče byla formalita. Otázka je jak by zareagoval bio otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 13:42

A jeste by me zajimalo prihledli by u soudu k tomu ze syn bio otce nezna takze by byl sveren do pece priteli nebo rodicum?

• Citovat
  • Upravit
41429
24.5.18 13:42
@Lama Lama píše:
Soud to jen tak nevymaze, neze?

jen tak určitě ne, ale kdyby tam bylo více okolností jako např. jeho souhlas, soud by dospěl k názoru, že je to pro blaho dítěte, byl by tu „nový“ tatínek atd., tak za určité situace, je to možnost. Ale stejně jako v případě pokusu o zbavení rodičovské zodpovědnosti, šance hodně malá -) to bych to raději riskla s přepisem na to dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.5.18 13:43
@Anonymní píše:
A jeste by me zajimalo prihledli by u soudu k tomu ze syn bio otce nezna takze by byl sveren do pece priteli nebo rodicum?

Logicky ano, ale záleží jak by se zachoval bio otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41429
24.5.18 13:44
@Anonymní píše:
Holky a kdybych byla vdana tak by se to vyresilo? A dedil by pritel a syn? Zakl.

Problém, ale zůstane -) u koho by byl nezletilý syn s tvým zděděným majetkem, jestli mi rozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41429
@Anonymní píše:
Holky a kdybych byla vdana tak by se to vyresilo? A dedil by pritel a syn? Zakl.

Problém, ale zůstane -) u koho by byl nezletilý syn s tvým zděděným majetkem, jestli mi rozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41429
@Anonymní píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41429
24.5.18 13:45
@Hadumi píše:
@Keyllah pokud by byl soud, tak by dítě mělo kolizního opatrovníka, v dnešní době je to v drtivé většině případů ospod.

jj ospod, máš pravdu, já se občas setkám s ospodem i MěÚ zároveň a pak přemýšlím, kdo je tam za koho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41429
24.5.18 13:47
@Anonymní píše:

ale jeho rodičovská práva nebyla omezena, že? :think: no, pokud by projevil zájem, měl by reálně šanci, bohužel….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
24.5.18 13:54
@Anonymní píše:

Pokud budete sezdaní, tak majetek dědí manžel a syn rovným dílem.

S opatrovnictvím by záleželo na věku dítěte. Pokud by mu bylo nad 10 let, už by mohl brát soud ohled na to co si přeje. Jakmile by řekl, já nechci k otci, neznám ho, nezajímal se o mě, chci zůstat u babičky nebo i u nového partnera (řekněme už bude mít další sourozence, kteří připadnou partnerovi). Může to projít. Tady u nás to bylo před lety. Kluk žil s otcem, ten se zabil při autonehodě a kluk bydlí u babičky, přestože matka o ně strašně najednou stála (vidina sirotčího důchodu a nemuset platit alimenty). V té chvíli pomáhala i škola a další instituce, kde bylo vidět, že matka nemá ten správný zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 14:02
@Keyllah píše:
ale jeho rodičovská práva nebyla omezena, že? :think: no, pokud by projevil zájem, měl by reálně šanci, bohužel….

No a kdo by nakladal s majetkem v teto situaci? mel by bio otec nejaka prava kdyby syna dostal do pece?

• Citovat
  • Upravit
13837
24.5.18 14:06
@Anonymní píše:
No a kdo by nakladal s majetkem v teto situaci? mel by bio otec nejaka prava kdyby syna dostal do pece?

otec ale jen v zákl. věcech, jak by to bylo něco vážnějšího, tak přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.5.18 14:08
@Anonymní píše:

proběhl by soud a zúčastnil by se i bio otec, tam by se vidělo, jak to je, třeba by zájem měl a třeba taky ne. A to že otce neznamená, že otec by pečovat nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.18 14:08
@Hadumi píše:
otec ale jen v zákl. věcech, jak by to bylo něco vážnějšího, tak přes soud.

Co to jsou zakladni veci?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová