Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Kalla1412 píše:PRášek DO PEČiva, slangově prdopeč..pardon
prášek do pečiva je dlouhej, nedošlo mi to
![]()
![]()
My mu taky tak říkáme ![]()
Bebe
Balíček bebe rozprostřu na plech, uvařím si čoko pudink a sušenky jím poleju, na trochu vychladlý pudink dám opět bebe sušenky a nahoru ušlehám šlehačku se zakysanou smetanou, nebo s jogurtíkem a posypu čokoládou, kakaem.. Rychlý a u nás moc oblíbený ![]()
Já děsně miluju pudinkovou s listový těstem
![]()
2 lis.těsta rozválit, pak 1 položit na plech, na to si naskládat piškoty a zavařené ovoce (my dáváme meruňku či broskev), zalít to připraveným pudingem, na to položit druhé lis.těsto a zapéct do růžova
Je výborná
![]()
Kolac s drobenkou (ovoce dle chuti,ja davam svestky (kompot, cerstve je to jedno)a posypu je mletou skorici jeste nez dam drobenku ![]()
Testo: 450g pol. mouky, 200g cukru (krystal),2 vanilkove cukry,2 prasky do peciva, 3 vejce, 2 bile jogurty,100g oleje, 5 lzic mleka,
vsechno se to smicha dohromady, da na moukou vysypany plech a poklade ovocem,na vrch drobenka.
Drobenka: 200g hrube mouky, 100g cukru, 100g masla ![]()
Je vyborny, vlacny, kazdej se po nem muze umlatit ![]()
Hani, na drobenku cukr moučka či krupice a ty kypř.prášky dva?
Děkuji za odpověd.
@daniela4 píše:
Hani, na drobenku cukr moučka či krupice a ty kypř.prášky dva?
Děkuji za odpověd.
Ano dva kyprici prasky…ale jednou jsem dala jeden, ze jsem nemela a taky to stacilo
a na drobenku krystal…krupice ja ta hrubsi ne?
(ted abych nekecala)
moucku urcite ne ![]()
A neboj se tam dat tech svestek ci jineho ovoce hodne…on dost nabyde..:)
@Hanka79 píše:
Ano dva kyprici prasky…ale jednou jsem dala jeden, ze jsem nemela a taky to staciloa na drobenku krystal…krupice ja ta hrubsi ne?
(ted abych nekecala)
moucku urcite ne
A neboj se tam dat tech svestek ci jineho ovoce hodne…on dost nabyde..:)
moučka je prášek, pak je krupice jemná a krystal je hrubý.
Holky super recepty!
Jeden nepečený, blbuvzdorný, říkáme mu METROVÝ DORT: Jedny BeBe sušenky světlé, jedny tmavé. Smíchat zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Vždycky namazat jednu světlou sušenku a na ni dát tmavou a tak pořád dokola. Nechat aspoň 3hod v ledničce, ideálně půl dne. Vznikne dlouhý obdélník, který se krájí šikmo, takže každý kousek je pak krásně pruhovaný a moc dobrý ![]()
Jo, tu znám s banánem. Ale děsně mi vadí, že když buchtu nesníme hned banán zčerná. ![]()
@Monika_1192 píše:
Já děsně miluju pudinkovou s listový těstem![]()
2 lis.těsta rozválit, pak 1 položit na plech, na to si naskládat piškoty a zavařené ovoce (my dáváme meruňku či broskev), zalít to připraveným pudingem, na to položit druhé lis.těsto a zapéct do růžova![]()
Je výborná
![]()
![]()
![]()
@Larr píše:
Jo, tu znám s banánem. Ale děsně mi vadí, že když buchtu nesníme hned banán zčerná.
Jo tak to je u banánu blbý no
Ale s meruňkama nemá chybu
![]()
@Romy Praha píše:
Holky super recepty!Jeden nepečený, blbuvzdorný, říkáme mu METROVÝ DORT: Jedny BeBe sušenky světlé, jedny tmavé. Smíchat zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Vždycky namazat jednu světlou sušenku a na ni dát tmavou a tak pořád dokola. Nechat aspoň 3hod v ledničce, ideálně půl dne. Vznikne dlouhý obdélník, který se krájí šikmo, takže každý kousek je pak krásně pruhovaný a moc dobrý
Tak metrovou roládu dělám pečenou a to je zase pro změnu sakra pracné a úplně jiné než tohle, nedělá se se zakys.smetanou. Ale s krémem s bešamelem. A je to taky mňamka, ale jak už jsem psala, docela pracná ![]()
Z tou nugetou to vyjde trochu draze, že
, ale i tak se těším až jí vyzkouším
![]()
@evinax píše:
já přihodím nepečený:1 l mléka
na dno pekáče dáme vrstvu bebetek, z litru mléka a 3 pudinků uvaříme pudink, osladíme podle chuti a nalijeme na sušenky. 2 šlehačky ušleháme, vmícháme tvaroh, osladíme podle chuti, navrstvíme na vychladlou vrstvu pudinku. Na šlehačku dáme zase vrstvu sušenek. Ve vodní lázni rozpustíme nugetu a vmícháme 2 kysaný smetany a nalijeme navrch. necháme v lednici uležet 2-3 hodiny a pak to sežereme
3 van. pudinky
1 tvaroh
2 šlehačky
2 kysaný smetany
3-4 balíčky Bebe sušenek
400 gr. obyč nugetu. Fakt je to výborný
Výborný dezert, moc nám to chutnalo.
Asi jsem ho znala, ale zapomněla
A čím déle je v lednici tím je lepší. Romy a ty zakysaný smetany jsou lepší dvě (malé). Jednou jsem to mazala mezi sušenkami a druhou jsem použila na namazání celého dezertu kolem dokola
![]()
@Romy Praha píše:
Holky super recepty!Jeden nepečený, blbuvzdorný, říkáme mu METROVÝ DORT: Jedny BeBe sušenky světlé, jedny tmavé. Smíchat zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Vždycky namazat jednu světlou sušenku a na ni dát tmavou a tak pořád dokola. Nechat aspoň 3hod v ledničce, ideálně půl dne. Vznikne dlouhý obdélník, který se krájí šikmo, takže každý kousek je pak krásně pruhovaný a moc dobrý
u nás vede tahle rychlovka
mokrá kokosová buchta
Suroviny:
2 vejce, hrnek cukru, hrnek mlíka, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 1/2 hrnku oleje
Na posýpku: hrnek strouhaného kokosu, 1/2hrnku moučkového cukru, 300-400 ml smetany (já dávám víc,pak je opravdu křehoučkej)
Postup
Ze surovin umícháme těsto, které na plechu posypeme kokosem smíchaným s mletým cukrem a dáme upéct. Ještě horkou buchtičku polijeme smetanou.
@pannda
Tak jsem včera udělala ten křehký koláč podle tvého receptu. Musím přiznat, že při přípravě jsem byla hodně nedůvěřivá, nečekala jsem, že se to vůbec upeče. Vždyť ta tvrahorová hmota bylo úplně řídká.
A pak ještě to nastrouhané máslo nahoře, které se po dání do trouby rozpustilo na rybník tuku.
Tak to už jsem se loučila s úspěchem.
Ale upeklo se a je fakt výborný. ![]()
Akorát příště dám ještě míň cukru. Do tvarohu jsem dala jen 400 g a bohatě to stačilo, do té mouky příště taky přimíchám míň. Ale to už je asi na chuti každého.
Jo a velmi zajímavá je pak chuť toho rozpuštěného másla.