Dělám mámu přítelovým sourozencům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26928
6.9.20 13:15

Jsi nejstarsi zena v rodine. Automaticky jsi prevzala „zenske prace“. Na tom neni nic divneho. Pokud to tebe netrapi, tak je to v poradku. A ostatnim, kteri s vami neziji, do toho nic neni. Naopak jsi silna zena, ktera nezistne pomaha tam, kde je potreba :hug: Podle popisu mate dobre vztahy, tak je budujte dal. V budoucnu to vsichni ocenite :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.9.20 13:18

Ja se zeptam, jak se konkretne tvuj pritel a jeho otec o deti staraji?
Protoze z tveho popisu chapu, ze domaci prace, vareni, uklid plus jeste organizacni veci, delas ty, tak me zajima, jak se staraji oni. Jinak klobouk dolu pred tim, co vse zvladas.
Mne osobne prijde, ze delas naprosto vsem v podstate sluzku a takove to zazemi. A to neni nikdy dobre. Jak to bude az po skole nastoupis do prace?
Deti jsou dost velke, aby se mohli zapojit a to, ze tvuj pritel chodi do prace neznamena, ze mas vse delat jen ty. Sijes si na sebe bic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.9.20 13:44

@ades15 můj život v 22 byly diskotéky, hadry, pizza, SMS a kluci a sex. Tohle je jako brutal no :nevim: pro' mě má tak nějak všechno svůj čas, jako ty žiju tak v 35 letech. Jsi hodná, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
6.9.20 13:47

Jako v Tvém věku obstarávat 6člennou rodinu 8o
Tvůj tchán by Ti měl líbat ruce, každopádně péče o domácnost by se měla rozdělit mezi další členy domácnosti.
O případném stěhování a rodině jsi se se svým partnerem už bavila? Taky to může dojít až tam, že „nebudete moct“ odejít, protože…
Pokud jste všichni, a především Ty sama, s tímto stavem spokojeni, nedělala bych si hlavu, co bude někdy v budoucnu. Pokud to budoucno je už na dohled, tak bych to už řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.9.20 13:48
@ades15 píše:
Ahoj, potřebuju se hlavně vypsat. Mám tady účet nově, tak jsem to možná zařadila do špatné kategorie, ale snad to nebude problém. Včera jsem se po dlouhé době viděla s jednou kamarádkou a když jsem jí řekla, jak to u nás chodí, koukala na mě jako na blázna. Je mi 22, přítelovi taky, bydlíme s jeho rodinou. Má tři sourozence, patnáctiletého a dvanáctiletá dvojčata. Před devíti lety od nich odešla máma, našla si nového přítele, na děti jakž takž platí, ale vůbec o ně nemá zájem a nevídají se. Děti byly cca pět let sami s tátou, potom jsme spolu s přítelem začali chodit a já se nastěhovala k nim, abych nemusela do školy dojíždět. Teď u nich bydlím asi čtyři roky, ještě studujeme a nemáme důvod chtít jít do vlastního. Uklízím, peru, žehlím, vařím v podstatě pořád jen já. Ale v pohodě, nestěžuju si, k vš mám jen malou brigádu, tak jsem doma víc než přítel a jeho táta. Když byla karanténa, byla jsem s dětmi sama doma, oba chodili do práce. Byla jsem fakt jak žena v domácnosti. S dětmi jsem řešila školu, domácí práce samozřejmé, do toho jsem se učila i já. Ale taky mi to nijak nevadilo, nepřišlo mi to zvláštní. Včera jsem to vyprávěla kamarádce a ta se úplně zhrozila. Já když skončím školu, jdu na nákup a udělám pro všechny večeři, ráno snídani a svačiny do školy (jasně, děti jsou velké a můžou si to udělat sami, ale když si dělám tousty, proč bych neudělala i jim), o víkendech oběd. Dětem zařizuju školu a kroužky, vozím je na ně, když je potřeba, nakupuju pro ně. Peníze na tohle všechno mi posílá na účet tchán, živit tři puberťáky bych jako studentka fakt nedokázala. To jen abyste si nemysleli, že to platím he svého. Z dvojčat je jedna holčička, která byla v jejich rodině jediná než jsem přišla já. To je miláček, povídáme si, svěřuje se mi, prostě jako bych byla její sestra. Nepozastavila jsem se nad tím vším, dokud to neudělala kamarádka. Dělám těm dětem mámu? Nechci, aby to působilo tak, že si stěžuju, to ne. Spíš mi to teď tak hlodá v hlavě. Co bude v budoucnu? Až se jednou odstěhujeme, budeme mít vlastní děti… jak to ponesou tyhle děti? Nebo co kdyby nám to nevydrželo? Nebojím se, že by to nezvládly, zvládaly to roky i beze mě, než jsem k nim přišla. Spíš po té psychické stránce by to byl pro ty děti hrozný šok. Jinak přítel a jeho táta rozhodně nejsou žádní lemplové, co nic nedělají, takhle to rozhodně vyznít nemá. O děti se starají, pracují, s přítelem se milujeme, s jeho tátou mám taky dobrý vztah. Nic bych neměnila, jen se trošku bojím té budoucnosti. Nebyl jste někdo v podobné situaci nebo neznáte někoho, kdo byl? Jak to bude dál? Prosím, pokud řeším blbost a zbytečně si s tím dělám hlavu, normálně mi to napište, já budu jedině ráda. Děkuju, kdo jste ten román, co jsem tady vyprodukovala, dočetl do konce, když budete mít chvilku něco napsat, budu ráda :oops: :srdce:

Podle mě jsi moc hodná a mají velké štěstí, že tě mají. Pro dobro vás všech bych zapojila všechny do domácích prací. Vždyť jsi jen o 5 let starší než tvůj švagr, tak jaképak dítě? Musíš také vidět, že oni už nejsou tak malí jako před 4 roky, když ses k nim nastěhovala. A jestli se budete s přítelem stěhovat po škole do vlastního, švagr bude starší než ty, když ses k nim nastěhovala. Co s nimi bude? Ono mezitím i teď ti dvanáctiletí dospějí. Já bych se toho nebála. Myslím, že je fajn co si pro ně dělala. A dál bych klidně pro všechny vařila. Do nákupu, úklidu, praní bych je začala zapojovat. Je to pro dobro tvoje i jejich. Chce to postupně, aby si všichni zvykli a nebyl to šok. Prostě bych je brala jako rodinu, kamarády a spolubydlící. Do té role mámy se pasovat nemusíš. Jste prostě rodina. Nic špatného na tom nevidím, jestlis to dělala ráda a dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.9.20 14:24

Jsi dobra. Fakt. Pokud ti to takto vyhovuje, tak proc ne.
Jen si dej pozor, aby to nesklouzlo do situace, ze ty delas vsechno a ostatni nic. Najdi si cas i na svoje konicky, urcite nejake mej.
Budoucnost bych moc nepitvala, to bys musela mit kristalovou kouli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.9.20 15:04

Upřímně? V te rodině funguješ jako 8o hospodynka a zadarmo…jako není na tom nic špatného, ale myslím, že i jejich vlastní máma už by domácí práce podělila. Synovi je osm a chodí s košem, na menší nákup, pomáhá v kuchyni občas. Deleguje domácí práce, ať v tom nejsi sama, nejsi jejich služka a oni nejsou miminka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122849
6.9.20 15:08

Za mě- i ostatní by se měli podílet na chodu domácnosti. Mně i malá, pětiletá Anička pomáhá s vařením. :P Hlavně jim ze sebe nedělej vola- nikdy nevíš, jak to budeš mít se svým přítelem dál. Pomoc v domácnosti jo- služku ne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
6.9.20 16:35

Jestli ti to takto vyhovuje, tak co :nevim: U tchana bydlis zdarma? Jestli jo, takto ber jako svuj podil na domacnosti. A budoucnosti bych se nebala, ty deti budou samostatne, nez dostudujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.9.20 19:22

Asi je zbytečné, abych odpovídala každému zvlášť, tak to nějak shrnu.
@JancaS84 @dedrichov mám za sebou dva roky studia, včetně tohoto mě čekají ještě tři. Do té doby se neplánujeme stěhovat ani zakládat rodinu.
@thalasan @Romilda @Anna766 @arinecka @Nell2 @meduzza Děti nic nedělají automaticky, to po nich ani nikdy nikdo nechtěl, jen mají na starost své pokoje. Ale brambory klidně oškrabou, když jim řeknu, nebo udělají myčku, vynesou koš, pustí vysavač. Ale je pravda, že já po nich nic moc nechci, takže aby sami od sebe něco udělali, to se moc nestává. Teď bych nerada, aby to vyznělo nějak špatně, ale já jsem na to takhle zvyklá, u mě doma dělala všechno mamka a táta vydělával, tak mám asi nějak nastavené, že to tak být musí :nevim: @Mar__tanka1983 @mrav šikovné děti :kytka:
@Ou Partnera neopečovávám, není to žádný vládce, ale jak jsem psala, jsem zvyklá mít ty role v domácnosti takhle nastavené. Nevadí mi to. Když mu zavolám, aby se stavil něco koupit, tak se samozřejmě staví, ale když neřeknu, že to bude jinak, počítá se s tím, že to udělám já.
@Sany80s Ani jako jedno že zmíněného si nepřipadám. Nevím, jak se řeší kroužky jinde, ale na našich je zařizování dospělého nutnost. Vložení na kroužky, jsem psala, když je potřeba. Což je například změna času kroužku, kdy pro ně radši zajedu, než aby šli sami po tmě.
@bauem Máma je šest let neviděla, děti o ní ani zájem nemají.
@Božislava Hahaha :potlesk: Je to fajn chlap, ale přítele mám radši ;)
@Jana525 Přítel i jeho táta se o děti starali dobu sami, navíc byly děti menší. Teď jsou to výlety, turistika, kultura, nebo jen koukají na telku nebo hrají videohry, brusle, kolo, fitko. Kluci hrají fotbal, tomu se hodné věnují všichni, zato já se toho moc neúčastním.
@Bubla Bůčková Hadry, pizza, sms a sex se nevylučuje s tím, co jsem psala. Diskotéky mě nikdy nijak extra nezajímaly, tenhle vztah je můj první. Myslím, že i ve 22 můžeš mít produktivní život, stejně jako mají některé ve 35 ;)
@PaníBovaryová Ano, nic mu neplatím

Holky, moc děkuju taky za všechny milá a povzbuzující slova, moc si toho vážím, krásně se to čte :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.9.20 19:41

@ades15 aha, takze oni maji tu zabavu a ty tu praci. No, kdyz to takhle mas naucene z domova, to je pak tezke.
Jen jak uz tu nekdo psal, najdi si cas sama na sebe a na sve konicky. Ono pak muzes lehce vyhoret nebo ztratit sama sebe nebo najednou zjistis, ze si druzi proste zvykli a nebo ze tu tvoji roli zas az tak neocenuji.
Takze fakt radim najit si cas i na svoji pravidelnou zabavu a relax. Jinak by te teda meli na rukou nosit, protoze do tohodle by jen tak nekdo nesel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.9.20 20:00

@ades15 A co tvoje rodina? Rodiče, sourozenci? Ví oni co všechno děláš? Jezdíš domů? Kolik je tchánovi jen tak pro zajímavost? Má aspoň dobrou práci a uživí vás, stačí ti peníze od něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
6.9.20 20:38

@ades15 Odpoledne jsem ještě přemýšlela nad tím vaším uspořádáním, a jako fakt klobouk dolů před tebou, jak ses k celé situaci postavila :palec: Nevím, jestli se srozumitelně vyjádřím, ale v dnešní době je to všude kolem samé Já Já Já jenom já. A ty jsi v tak mladém věku skočila dobrovolně do povinností, které mají ženy mnohem starší než ty. A zatímco tvoje vrstevnice užívají svobody a chodí po pařbách, ty pečujes o „cizí“ rodinu a děláš to jako naprosto přirozenou věc a nereptas, že tě štve to a ono. Jistě, měla jsi ten model: muž - živitel, žena - hospodyňka v rodině, ale stejně je to v mých očích úctyhodný skutek a další schodek do nebe. Tohle by každá holka nedala. Ve své nesobeckosti a přirozené snaze o fungování rodiny, jsi v mých očích prostě :andel: A věřím, že se ti to v životě na tisíckrát vrátí :hug: Navíc jdeš těm dětem nejlepším možným příkladem :srdce: A když jsi ještě dopisovala, jak fungujete vzájemně, tak si myslím, že jediný, kdo má problém, bude jen ta kamarádka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.9.20 20:49

@Jana525 Taky s nimi zajdu do kina nebo do fitka, jasně, ale třeba ten fotbal mě fakt neláká. Chodím běhat, hraju volejbal, ale moje nejoblíbenější volnočasová aktivita je hodit sebou na gauč a číst si. A to můžu klidně dělat i ve společnosti dětí. Nepotřebuju nikde trajdat :lol: na rukou mě nikdo nosit nemusí, to si zaslouží oni stejně jako já, přítel byl ještě na základce, když se začal starat o malé děti. Já je mám vážně ráda a ačkoliv mají už celkem normální život, vždycky mi jich bude tak trochu líto. Radši si pustím film s holkou a udělám jí hezký nehty než abych šla s kamarádkou do baru. Ale chápu, jak to myslíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.9.20 21:19
@ades15 píše:
@Jana525 Taky s nimi zajdu do kina nebo do fitka, jasně, ale třeba ten fotbal mě fakt neláká. Chodím běhat, hraju volejbal, ale moje nejoblíbenější volnočasová aktivita je hodit sebou na gauč a číst si. A to můžu klidně dělat i ve společnosti dětí. Nepotřebuju nikde trajdat :lol: na rukou mě nikdo nosit nemusí, to si zaslouží oni stejně jako já, přítel byl ještě na základce, když se začal starat o malé děti. Já je mám vážně ráda a ačkoliv mají už celkem normální život, vždycky mi jich bude tak trochu líto. Radši si pustím film s holkou a udělám jí hezký nehty než abych šla s kamarádkou do baru. Ale chápu, jak to myslíš :kytka:

Myslím, že píšeš moc rozumně.
Jde ale o to, aby tě to nesemlelo, abys na sebe nezapomněla. Ten čas pro sebe si udělej, i když „nechceš“. Aby si na to zvykli i ostatní.
Plus to rozdělení prací by bylo taky fajn, už jen proto, že nedejbože onemocníš, pojedeš na praxi, co já vím, a je potřeba, aby ti to tam ostatní nenechali, že to uděláš, až to půjde. Na pohodlíčko se snadno zvyká. No a dětem jenom prospěje, když budou mít své pravidelné povinnosti.
Ten model „matka maká, otec vydělává“ není úplně ok - protože otec maká jen třeba od 8 do 16 a pak má padla, kdežto matka má 24/7/365. Je potřeba se opravdu podělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí