Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já jsem měla v prvním i druhém těhu od začátku čípek 1,5 cm. Prvně jsem rodila v 39. týdnu. Podruhé jsem byla těhotná s dvojčaty a donosila jsem je bez klidového režimu do 38.týdne ![]()
Ahojky,
obnovuji diskusi ohledně délky čípku. Já mám od začátku těhotenství psáno v průkazce čípek 1,5 cm nyní jsem 26+0.Každou poradnu mi ho mudr. kontroluje a zatím CS=0
Je to moje druhé těhotenství.První těhu to bylo stejné.Od začátku 1,5cm.
Tak nevím,dočetla jsem se, že normální délka je 2-4cm.
Máte to některá podobně? ![]()
Délka děložního čípku a jak dlouho vydrží je velmi individuální…já jsem nyní ve 33 tt těhu a jsem po dvou konizacích ,každou kontrolu jsem měla nervy ,abych nemusela ležet nebo ,aby vzhledem k předchozím zákrokům neporodila dříve,jelikož u prvního těhotenství jsem ležela od 20 týdne do konce !A nyní mám čípek 34 mm (od začátku těhotenství) a paradoxně se nakonec budu bát ,aby se vůbec zkrátil.......
jestli není po operaci tak zjizvenej,že se ani nehne
takže opravdu je to vždy individuální a nakonec je nelepší ať to není tak ani tak!To přeji všem těhulkám! ![]()
Nějak jsem se o to nezajímala,donutily jste mne se podívat do průkazky,kde mám cervikometrie 40mm,čípek vzadu,hrddlo uzavřeno,takže to mám asi v pohodě ne.Mne dr. vždycky řekne dobrý,tak já už to pak ani nečtu,jinak vagin. uz mi dělá každou poradnu.
ahojky, takový blbý dotaz, ale když se zkracuje čípek tak hrozí předčasný porod??v poslední době mi taky pěkně tvrdne břicho.
v jakém jsi týdnu? Ne vždy to tak je.Mě se minulé těhu začal zkracovat ve 33 týdnu a tvrdlo mi břicho i 10 za noc tak jsem si poležela týden v nemocnici brala magnesium a pak mě pustili rodila jsem ve 39t.
Teď mi taky tvrdne tak asi 10 za den beru magnosolv 1× denně.
Ahojky holky, mohla bych obnovit diskuzi? Jsem ve 24 tt a ležím už 2 týtdny a budu do konce, děložní čípek mam 30 mm
Ahojky to jsme na tom podobně, Já mám klidový režim od začátku, a od 22 musím povinně doma ležet aby si mě nenechaly v porodnici, čípek mám taky 30mm a podle doktora pokud budu ležet a nebude se rapidně zkracovat tak mám možnost i donosit. Ještě mi poradil že kdybych měla zájem tak mi může ambulantně zavést pesar na udržení děělohy, aby na čípek tolik netlačila, ale co jsem si zjištovala tak je u toho riziko infekce a já už jednou předčasně rodila tak to nechci pokoušet a radši ležím a ležím
No mám 4letou holčičku, tak se to dá, ale před týdnem dostala neštovice tak jsem ji musela poslat k babičce a je to hrozné, nuda, venku škaredě, nikomu nezávidím, ale uklidnuji se tím, že je lepší se nudit doma než někde v nemocnici ![]()