Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, já sem ve 30.týdnu a mám CS2,zatím je čípek v klidu a nezkracuje se akorát mi řekl že se mám šetřit a nic těžkýho netahat, to se mu poví když tu máme na hlídání dvě cácorky ![]()
Tak já ležím už 14 dní a občas mi z toho asi hrabe
plaším z každé blbosti a o výbavičku se asi bude muset postarat manžel, když budu muset pořád ležet
Mikela - 10 týdnů, to je mazec, ale co by člověk pro prcka neudělal
@Pajkax mně 10.4. řekla gynekoložka, že musím vydržet alespoń 10 týdnů ležet, tenkrát jsem myslela, že to nikdy nemůžu vydržet no a teď to bude těch 10 týdnů, uteklo to a ještě budu pokračovat, ráda bych ještě alespoň čtyři týdny, i když už mě chytají „roupy“ a neležím tak moc poctivě jak na začátku, ale na druhou stranu pořád nic nedělám.
výbavičku jsem víceméně objednala přes net a oblečky si nechala koupit, aspoň člověk tolik neutratí, já totiž kdybych byla „pohyblivá“ tak chodím po obchodech a utrácím jak za dvojčata, tak za sebe ![]()
@lucka83 to jo, jak jsou už děti, tak se těžko dodržuje nějaký klidový režim. cervix skore máš krásné, já mám taky 2
Mikena: no mě řekl že je to na ležení až do konce a taky jsem myslela že to bude dés, někdy mám náladu pod psa ale musím to vydržet, jsem 24tt, už jsem ležela na čátku těhu, ješte že už mám notase, manžel když zjistil, že je to do konce tak mi ho koupil abych se nějak zabavila
@Pajkax jojo, to je jedinej způsob přežití a kontakt se světem, taky ho mám a díky němu mně to utíká, ze začátku sjem i hodně četla, ale teď už mě ani číst nebaví. teď třeba hlásí na víkend tropy, to teprve budeme mít depku
No já se na teplo těším, pořád ležím doma, a když vykukne sluníčko, jdeme ven, (máme už 4letou cácorku´) a tu to doma nebaví ještě více než mě, manžel celý den v práci tak se to nějak zvládat musí, naštěstí máme zahrádku, tak já ležím na lehátku a malá se aspon chvíli vyvětrá
Jsem 26tt a už se těšíme s malou obě až bude září, a budeme moct doopravdy ven na procházku ![]()
Jo tak já bydlím v bytě, takže tedka v horkách to bude teprve něco… naštěstí zatím hodně prospim
Holky a co předporodní kurzy? já jsem to natukla u dr. a ten mi rázně vysvětlil, že nikam a ležet a že mi to pak radši sám vysvětlí… a test na cukrovku mi taky zatím odložil, prý je ted nejdůležitější ležet
@Pajkax já taky žádný předporodní kurz neměla a na cukrovce jsem taky nebyla, krev mně vzala přímo gynekoložka
@alfinka3 tak to závidím, já jsem v bytě, takže leda tal sednu na balkon
@Pajkax píše:
Holky a co předporodní kurzy? já jsem to natukla u dr. a ten mi rázně vysvětlil, že nikam a ležet a že mi to pak radši sám vysvětlí… a test na cukrovku mi taky zatím odložil, prý je ted nejdůležitější ležet
pokud ti dr řekl ležet tak lež, zkus se podívat na video toho kurzu jestli není někde, jinak cukrovka se dělá mezi 24-28.týdnem, tak uvidíš co ti příště řekne.
Uvidím co řekne příšte, ještě týden a KO, myslíte že se to děložní hrdlo můe vrátit do původníko stavu?
@Pajkax píše:
Uvidím co řekne příšte, ještě týden a KO, myslíte že se to děložní hrdlo můe vrátit do původníko stavu?
ted asi ne ale může zůstat jak je a nebo se zhoršit