Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, já se k vám přidám, já měla po kontrole u dr ve 24tt zkrácený čípek 32mm, jsem zavřená, neotvírám se. klidový režim a za 4 týdny, což už bude v pondělí 18. kontrola. strašně mě vystrašil, ale myslím si, že kdyby to bylo tak šílené, tak mě neposílá na kontrolu až po 4 týdnech. já moc ležet nemůžu noo s dvou a půl letou holčičkou. ale nic moc nedělám, jen to nejnutnější, jen malá kratší vycházka, nci nezvedám…
Taky mám v pondělí kontrolu
ale chodím po 14ti dnech, jinak to chápu, s tou malou se to jinak nedá, mě už ta čtyřletá pomáhá a hrajeme si, ale ani ty procházky moc nepřeháněj, my ven nechodíme vůbec, teda když je pěkně tak jdeme na zahradu já si lehnu a malá mi vaří kafe a palačinky ![]()
@alfinka3 píše:
Taky mám v pondělí kontroluale chodím po 14ti dnech, jinak to chápu, s tou malou se to jinak nedá, mě už ta čtyřletá pomáhá a hrajeme si, ale ani ty procházky moc nepřeháněj, my ven nechodíme vůbec, teda když je pěkně tak jdeme na zahradu já si lehnu a malá mi vaří kafe a palačinky
jojo, tak ty procházky máme krátké ale převážně jak píšeš, když je pěkně, jsme s malou na dvoře nebo na zahradě a ona si lítá a já luštím křížovky… A chci se zeptat, máš tvrdnutí břicha? a můžete sex?
Ahoj holky, já ležím od 23 tt, dnes jsem již ve 32. tt a čípek je sice už hodně „opotřebovaný“
ale neotvírám se a stále můžu být doma, by´t čekám dvojčátka. jsem vždy vděčná za každý den potažmo týden. je to sice strašná otrava jen a jen ležet, ale doma je doma
přeju vám, aby vám to utíkalo a každá kontrola pro vás byla zakončená příjemnýma zprávama
@Smoulinka píše:
jojo, tak ty procházky máme krátké ale převážně jak píšeš, když je pěkně, jsme s malou na dvoře nebo na zahradě a ona si lítá a já luštím křížovky… A chci se zeptat, máš tvrdnutí břicha? a můžete sex?
občas mám břicho tvrdé, ale jestli je to ono nevím, prý je to nepříjemné, mě to přijde normální, a jinak sexuální zdrženlivost, dosti s tím bojuju ale snad po šestinedělí si toho užijeme až až ![]()
@mikela píše:
Ahoj holky, já ležím od 23 tt, dnes jsem již ve 32. tt a čípek je sice už hodně „opotřebovaný“ale neotvírám se a stále můžu být doma, by´t čekám dvojčátka. jsem vždy vděčná za každý den potažmo týden. je to sice strašná otrava jen a jen ležet, ale doma je doma
přeju vám, aby vám to utíkalo a každá kontrola pro vás byla zakončená příjemnýma zprávama
Ahojky, já četla v poradně jednoho dobrého doktora, že u zkráceného čípku se nemusí ležet jak doktoři rádi říkají, že když se čípek má zkrátit, zkrátí se i když bude člověk ležet pořád. tak nevím, uvidíme. Každopádně tobě přeji at donosíš krásná zdravá dvojčátka.
Taky jsem to slyšela, ale prý u ležení se to zkracování alespon oddálí, což každý týden i den navíc je pro mimčo lepší.
Já pochopila, že se hlavně nesmí žena začít otvírat, pak je nemocnice nutnost, ale zkracování jako takové nevadí, je však nutné fakt dodržovat klidový režim
No já se i otvírám, ale nechaly mě doma, že to ještě není akutní, hrozím se každé další návštěvy že mi oznámí že si mě tam nechají ![]()
Holky, budu psat bez carek, tak se omlouvam, me dr. rekl ze mam lezet a nic nedelat. cekame prvni a o jedno mimi jsme prisli v 8tt, takze ja se bojim a fakt poctive lezim, jsem v 24 tt, mam 30 mm cipek a CS 1
A rikal ze na nemocnici to neni a beru 6× denne magnezium, sex je mi zakazal uz od zacatku, ja jsem na zacatku tehu lezela 1, 5 mesice protozo jsem spinila, ja o uzivani tehu nemuzu ani mluvit
@Pajkax já měla čípek ve 23 tt 25 mm, taky jsme již o mimi přišli, takže jsem opravdu ležela poctivě, teď už víc posedávám, ale pořád jsem v maximálním klidu, ono stejně svaly ochably a když jedeme třeba k doktorce, jsem z toh vždy uplně vyřízená.
fakt lež a nic nedělej, člověk má pak aspoň dobrý pocit, že dělá maximum
A jak zvládáte to ležení? občas mě to přijde děsné a to jsem na začátku
@Pajkax no já mám někdy stav, že bych nejraději skočila z okna, ležím skoro 10 týdnů