Deníček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
14.2.14 10:00
@admin píše:
Zdravím,
na základě předchozího deníčku autorky jsme se rozhodli komentáře pod deníčkem nepovolovat.Díky za pochopení,
Monika

Tož to nechápu. Nečetla jsem předchozí deníček autorky, ale buď ho otisknu a umožním čtenářkám reagovat, nebo ho neotisknu.

• Citovat
  • Upravit
bamba
14.2.14 10:04

Co tak se k deníčku vyjádřit tady?

• Citovat
  • Upravit
bamba
14.2.14 10:04

Čech versus cizinka
RA0 Vydáno: dnes

O českých mužích kolují mezi cizinkami hrůzostrašné historky. Skoro to vypadá, že jde o jakási divá zvířata, řídící se výhradně pudem sebezáchovy a pudem rozmnožovacím. Mýty a skutečnost o českém muži se ve svém „chorobopisu“ pokusila popsat americká novinářka, která se před lety usadila v Praze.

Jediní lidé na světě, kteří zjevně nemají ponětí o své pověsti nepřitažlivých pivních lenochů a maminčiných mazánků, kteří se k ženám chovají jako ke služkám, jsou – uhádli jste – čeští muži.

Pocházíte-li ze Spojených států, západní Evropy nebo jiné oblasti, kde rovnost pohlaví neznamená totéž co kastrace, pak čeští muži zcela určitě vykazují jisté rysy, které ženám připadají nežádoucí. Covají se příkře, nedbají na svůj vzhled, mají zafixováno, že domácí práce a vaření jsou ženské práce a libují si v pubertálních vtipech.

Na první rande v Česku jsem šla s mužem, který, jak tvrdil, daboval do češtiny Johnnyho Deppa.

Seznámili jsme se v sobotu a domluvili jsme si schůzku na následující sobotu. Dva dny předtím se omluvil, že dabuje. Rande jsme přesunuli na následující středu. I tuto schůzku zrušil, protože „nestíhá“. Rande jsme tedy znovu přesunuli, tenktokrát na následující pátek. Ono páteční odpoledne mi volal a oznámil mi, že nemůže přijít.

„A proč nemůžeš teď?“ zeptala jsem se. „Jsem nametenej,“ prohlásil hrdě, jako by opilost byla zcela běžnou omluvou, že se člověk nedostaví na schůzku.

Čeští muži jsou obklopení nesmírnou krásou a mají široké pole výběru. Proto jim nemohu klást za vinu, že na vlastní přitažlivost nedbají ani za mák či že mají pocit, že se nemusejí ani moc snažit, aby na ženu zapůsobili.

Jedna známá Američanka, které je něco přes dvacet a žije v Praze tři roky, aniž by s někým byla na rande, proklela nerovnost ve vzhledu zdejších obyvatel a zapřísahala se, že ke „smradlavému, špinavému Čechovi se nikdy nepřiblíží“.
Vyjmenovala celý seznam nedostatků českých mužů od zvyku nosit ponožky do sandálů až po neustálé odklepávání popela na zem. „Jsou to prasata,“ stěžovala si.

Ovšem jedna velice krásná Američanka českého původu říká něco trochu jiného: „Žádný Čech by o mě neměl zájem, protože nejsem ochotná s ním hrát hru na poslušnost a poddajnost, jakou Češky hrají. Jsem sebevědomá a inteligentní, a proč bych měla předstírat, že ne?“

K pochopení toho, co očekávají čeští muži, může však cizince pomoci pozorovat chování českých žen – nic se nevyrovná zážitku, kdy si mě jedna účetní skoro nevšimla. Jakmile ovšem promluvila s mužem vedle, nasadila koketní a submisivní holčičí hlásek.

„Není stydlivost okouzlující?“ zeptal se mě český kamarád, jako by se bavil o roztomilých aspektech deformovaných chodidel u Číňanek v 18. století.

Před první cestou do České republiky mě varovali, že se s žádným Čechem neseznámím, protože Čechy zajímají jenom lidé, které už znají dlouho, tj. lidé z okruhu jejich přátel.

„Copak nezískávají žádné nové přátele?“ otázala jsem se. „Ne, nevěří lidem,“ vysvětlil mi Američan, který tu žije už dlouho.

Když v New Yorku vyrazíte do baru, není neobvyklé, že žena potká muže, celý večer se s ním baví a dá mu svůj telefon. Nakonec se může stát, že ten muž se stane jejím manželem.

Na vlastní kůži jsem si ověřila, že tento přístup v Česku nefunguje. V zimě jsem ve Špindlerově Mlýně seděla v baru vedle českého lyžaře, který tam byl sám a za celé tři hodiny s nikým nepromluvil ani slovo. Šokovalo ho, že během té doby ke mně přicházeli holandští a němečtí turisté a ptali se mě, odkud jsem, jak jsem si zalyžovala nebo jestli mi chutnal guláš. Říká se tomu zájem o jiné lidské bytosti a snad by se to mělo učit na gymnáziu.

Jak poznamenala jedna švýcarská fotografka, s níž jsem dělala rozhovor: „Šla jsem na diskotéku a nějaký muž se mě zeptal, jestli se s ním chci vyspat. Řekla jsem, že ne, a on se tedy zeptal dívky vedle. Takové chování bylo pro mě velkou novinkou.“

Existuje snad nějaká dívka, které tohle imponuje?

Podobně matoucí jsou alkoholové návyky Čechů. O víkendu v sedm ráno jsem se zeptala hosta, jestli nechce kávu. „Ne,“ odpověděl nevrle. Došlo mi, že se ode mě čeká, že se zachovám jako dobrá hostitelka, a tak jsem to nesměle zkusila: „Tak třeba džus?“ troufla jsem si nabídnout. „Dej mi pivo,“ pravil. „Co? Pivo?! Je sedm ráno.“ „Přesně tak,“ odpověděl. „Tohle je, holka, Česká republika.“

Stereotypy jsou ale urážlivé a nepřesné. Na každého Čecha, který doma nic nedělá, znám jednoho, který zastane všechny domácí práce.

Můj partner, s nímž jsem už dva roky, dává najevo svou lásku ke mně tím, že mi říká, že mám srandovní uši, nebo si třeba se mnou hraje v metru hraje na schovávanou. To jsou projevy lásky, které se mým americkým kamarádkám těžko vysvětlují.

• Citovat
  • Upravit
2578
14.2.14 10:05

Zdravím…mě to zas tak hrozné nepříjde…:) už jsem četla větší blaboly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.2.14 10:10
@admin píše:
Zdravím,
na základě předchozího deníčku autorky jsme se rozhodli komentáře pod deníčkem nepovolovat.Díky za pochopení,
Monika

Lepší, kdyby jste se rozhodli nepovolit celý deníček :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.2.14 10:10

@laurela No nevím, co je autorka zač, ale nechápu, proč deníček vůbec psala.Za mě názor nějaké Američanky na české muže, navíc založený na zkušeností s jedním chlapem moc nebere. Nějací amíci mi můžou být ukradení, bo jak žijí oni bych žít nechtěla. Jestli se tady pisatelce nelíbí, má možnost odjet do USA a přesvědčit se, jak báječní muži tam jsou. Deníček je ubohý a to samé si myslím i o autorce.

• Citovat
  • Upravit
16694
14.2.14 10:12

@bamba můžeš jí maximálně dát nejnižší hodnocení, to je asi tak jediný nesouhlas, který můžeš vyjádřit přímo autorce a doufat, že příště už si radši ani nezapne počítač, než aby psala další blábol. Jsem v šoku, co nám to sem z ciziny leze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2578
14.2.14 10:13

@bamba však jo…souhlasím…to jak popisuje české muže- s tím se neztotožňuju, domam mám skvělého chlapa, jen říkám, že už jsem tu četla větší slátaniny, toto bylo alespoň gramaticky správně…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
14.2.14 10:14
@admin píše:
Zdravím,
Monika

a proč tedy takové deníčky vydáváte? :think:

• Citovat
  • Upravit
2578
14.2.14 10:15

Ale je to nespravedlivé, že se tam nemužou psát názory, bud všechny deníčky s komenty nebo žádný…na co dělat vyjímky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.2.14 10:15

@Reyne Zvyšuje to návštěvnost emimina…podívej, kolik to má přečtení. Ovšem troufnu si říct, že to i dramaticky snižuje úroveň emimina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
14.2.14 10:25
@admin píše:
Zdravím,
Monika

tomu dost dobře nerozumím - už ten první spisek si vysloužil smazání, tento nemá povolené komenty. Tak pokud je tak kontroverzní, že pro klid serveru nepovolíte komenty, nebylo by jednodušší ho rovnou nevydat? Přijde mi to dost nefér k ostatním deníčkům - tak buď je možno komentovat všechny - nebo žádný. Ale takovéto selektování se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.2.14 10:26

TAKY NECHÁPU..TAK VYDALI NĚKOMU DENÍK A NECHTĚJÍ TAM NECHAT LIDI PŘISPÍVAT?? TAK HO nevydám vůbec ne?
Taky asi napíšu nějakou slátaninu a požádám at bloknout vyjadřování ostatním..přijde mi to celkem diskriminační.. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.2.14 10:35

Taky to nechápu a nelíbí se mi to. Nepříjde mi to fér vůči jiným autorům deníčků.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
14.2.14 10:38

Vyjádří se nějak ještě @admin?
taky mohu požádat když vydáte nějaký můj deníček aby byla možnost nepřispívání? nebo to platí jen pro kontroverzní deníčky a uživatelky :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová