Depersonalizace a derealizace

1182
26.2.13 16:52

Depersonalizace a Derealizace

Ahoj zdravím všechny kteří se připojí se skušeností s toutou poruchou budu ráda pokud si o tomhle budeme moc více popovídat téma jsem nenašla tak zakládám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.2.13 18:00

Ahoj, já si myslím, že jsem si tímto prošla, byla jsem i v Bohnicích, bylo to po porodu a diagnózu mi našla kamarádka,..Byl to děs, ale je to naštěstí za mnou. Raději píši anonymně, ale chci pomoc, pokud budu vědět. Co Tě zajímá konkrétně? Měla jsem tu derealizaci.

• Citovat
  • Upravit
Sukyy19
26.2.13 19:11

Anonymní:

Jé tak to jsou pěkné vyhlídky :,( no já mám taky tu derealizaci a řekl mi to psychiatr jako diagnozu tedka nedavno a jen mi zvysil antidepresiva chystam se na kineziologii a jak jsi se z toho dostala nakonec?? Ja tedka planuju mimi a silene me to obtezuje i s pritelem bysme to chtely vyresit uz kvuly tomu ze chceme mimco abych to zvladla a mohla si to naplno uzivat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.13 20:55

Ahoj Sukky, nakonec jsem se z toho „dostala“,snad se mi to už nevrátí. Měla jsem to spojené i s depresí, dohromady, ale v určité chvíli ta derealizace byla horší, protože jsem absolutně nechápala, co se se mnou děje a co mi jako je? Neměla jsem si o tom s kým popovídat, měla jsem pocit, že to nikdy nikdo nezažil, protože mi to psychiatr nediagnostikoval, až na základě popisu na netu jsem věděla, že to mám. Je to na delší „deníček“,můžu Ti to napsat do sz, jestli chceš, až bude víc času? Hlavní bylo to, že jsem měla pocit, jako když mi někdo „vymývá“ mozek, a pak absolutní neexistence tehdy ještě přítele, dvojčátek, které se nám narodily pár dnů před tím atd.,prostě všeho :,( 8o Kdo nezažil, nemůže to pochopit. Jenže já vše vnímala a byla „napovrch“ ok, takže mě psychiatři brali jakože to bude ok, že mi jako nic moc není, do Bohnic jsem chtěla sama, aby mi už konečně někdo pomohl, a pak jsem chtěla zase pryč, protože jsem pochopila, že tam mi fakt nikdo nepomůže :zed:. Brala jsem přírodní AD, protože po všech těch „sračkách“ mi bylo akorát hůř, krom zoloftu, který asi měl jen placebo efekt, po vysazení žádná změna a po nasazení taky ne. Ty přírodní AD mě zachránily, pak taky rivotril, který je na derealizaci nej, psala jsem si s doktorem z Bohnic, ale brala jsem nízké dávky, nyní už 1,5 měsíce neberu vůbec a jsem ok :D
Ke kineziologii, nevím, obešla jsem kde co :oops:,většinou podvodníci, jediné, co mi pomohlo byla regresní terapie, tomu věřím moc zpětně, ale musíš mít dobrou terapeutku a problém, jinak kdybych na tom nebyla fakt zle, nikdy bych se tam neodvážila. Ale ráda bych to taky s někým „probrala“,kdo zažil něco podobného, protože i když jsem už fakticky naprosto v pohodě, tak se v myšlenkách někdy vracím zpět a nechápu, jak jsem to mohla vše „přežít“??? :oops: Drž se, :hug:

• Citovat
  • Upravit
1182
28.2.13 16:41

DD

Jako bys mi mluvila z duše…Mě se neukázalo že jsi psala tak píšu dele..No já to mám také do toho deprese a buh vi co jeste a ta depka vznika PREDEVSIM z toho vubec nechapu co se mi deje :oops: je to hrozne nemuzu ani normalne zit proste des bes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
28.2.13 16:45

Depersonalizace-Derealizace

Urcite mi napis dam ti klidne e-mail nebo FaceBook pokud máš já sem z toho prostě vyřízená nikdo to nechápe tedka chcem to mimčo a bojim se toho že to nebudu pořádně vnímat je to šílený…Já beru ten Zoloft a zatim nic po něm se cítím nervní jak prase uprímně…Rivotril je prý dobrý ale ten mi ještě nenapsal sem tak ráda že mi někdo rozumí ani nevíš jak ty jo… :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
4.4.13 13:16

DD

To sme vážně jen dvě?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.13 17:40

Ahoj.. trpim timhle rok a pul.. :nevim: zaroven jeste se zrnenim pred ocima a mzitkama… nikde se zatim nelecim.. mam z toho strach ze si o me budou myslet ze sem magor.. portoze si o sobe uz zacinam pomalu myslet taky :D je to strasny s tim zit.. prvni sem chodila na neurologii brala sem chvilu lehky antidepresiva.. ale po zadnym vysledku jsem je vysadila… nevim co delat.. ale sem rada ze se to da lecit. protoze sem nejakou dobu myslela ze sem v tom sama a ze je to proste na cely zivot… jestli muzem si napsat pres zpravy :) taky bych si o tom rada s nekym pokecala kdyz jsem koncne narazila na nekoho kdo to ma taky a neco si o tom precetla.. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
7.4.13 20:17

Ahojky máš stejné pocity jako já na začátku určitě se můžem kontaktovat a probírat to ráda ti pomůžu a svěřím se klidně i telefon :) piš zprávy! :* a neboj nejsi v tom sama ani blázen já si musela taky přijít sama na to co mi je…a hlavně jak se léčit…je to šílený no.,.ale jsme to my :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.4.13 15:24

Ahoj holky, rada bych se pridala k vam do diskuze, pokud nevadi. ja na to trpim uz cca 3 roky, nejdriv jsem nevedela, jak to presne popsat, tak jsem tomu rikala ‚motani hlavy‘, az vcera jsem nasla, ze se to jmenuje derealizace. proste je vsechno jako v hranem filmu nebo ve snu a ja jsem za nejakou clonou. je to des. ted minuly patek jsem navstivila sveho praktickeho, pac uz jsem si rekla dost a nasadil mi Asentru, zatim si pripadam jeste o neco vic mimo, ale aspon uz nemam takove vykyvy nalad, jako jsem mivala. mam pulrocni miminko a nekdy, kdyz si s ni hraju, tak mi pripada, jako bych tam ani nebyla. i kdyz ji treba objimam, porad jakoby nas neco delilo, je to hruza… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
22.4.13 20:34

Ahojky jsem moc ráda že moje skupina nás pomáhá „schromažďovat“ a že o tom víme a mužeme si promluvit vím o čem mluvíš…My zatím sázíme na rivotril já to založila protože jsem si diagnosu našla sama muj psychiatr už mi moc nepomáhá…skus třeba pak si „vydupat“ ten rivotril…a uvidis spolecne s nejakym antidepresivem skupiny SSRI a treba to pomuze tak to mam ja…holt clovek musi mit silu to prekonat…a zit…venku je a snad uz bude hezky chod hodne ven…musime se snazit na to nemyslet :zed: je to pitomy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
23.4.13 09:06

@A.Suky ahoj, taky jsem moc rada, ze v tom nejsem sama a ze je nas vic. zni to ale ponekud sobecky… :) ja se snazim chodit ven mezi lidi, ale venku se to vzdycky zhorsi a domu pak prijdu s poradnou ‚motanici‘. nekde jsem ale cetla, ze by tomu prave clovek mel celit a ne se stresovym situacim vyhybat. ok, zkusim mu navrhnout ten rivotril, snad to nebude moc troufale, kdyz si budu jako pacientka diktovat, jake leky chci :lol: a jak dlouho to mas? takze u tebe lecba rivotril + ssri zabira?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
23.4.13 12:39

No hele nemůžu říct že je to dokonalý…ale už to neni taková hruza..jen si o něj řekni! :-)… no já to taky zobnu když si vzpomenu sem na prášky hrozná dneska jsem ho ještě neměla…no musíš prostě tomu čelit postavit se tomu…já zase utekla ze situace protože sem se bála a lituju toho že mě poráží strach…bojíš se chodit ven tak musis zacit chodit vic potkavej lidi povidej si snima třeba i o tom jak je dneska krásně sejdi se s kámoškou neměj hlavně obavy jak na to pohlíží někdo jiný..Oni neví co ti je ani jim to nevysvětlíme…a nic nepoznají…prostě bud sama sebou je to otravný je to hnusný já to nedokázala vysvětlit furt sem řikala že divně vidim…všechno se mi jakoby vzdalovalo…a prostě jak kdyby mě někdo zamotal do pruhledny folie…ale ty tu folii musis roztrhnout a vyjit ze sebe ven.. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
23.4.13 14:27

Tak to s tou folii jsi vystihla naprosto presne! a taky jsem si ze zacatku pripadala, jako bych spis potrebovala bryle, divne jsem videla - teda vidim. je to hnus, vadi mi i denni svetlo, fuj. jo, jako ja chodim ven na prochazky s manzelem a s malou (pulrocni dcera) a do obchodu a tak. ale je fakt, ze mam tendence se izolovat, nejdriv jsem si myslela, ze mam treba nejakou socialni fobii, ze se stranim lidi. no, mozna to mam zkombinovane. jinak, o ten rivotril si teda reknu :) stejne mi to cele pripada jako jeden velky zly sen a porad doufam, ze se probudim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
23.4.13 17:53

To bude dobré! koukám že to máš pěkně na prd…no mě to přijde už lepší…snažím se a fakt jako nevim kde se to vzalo hele s těma brýlema jsem si to myslela taky oční jsem taky vymetla takže to se neboj že bys byla jediná ale hele mě slabonké brýle celkem „pomohly“ nemůžu říct vyloženě pomohly ale že to bylo lepší viděla jsem i ostřejš ten svět…nevím je to zapeklitý ono asi musis vyzkouset..no…ale ten rivotril si vydupej fakt…Protože naše kolegyně lucka té pomohl…:))) a já už taky fakt nejsem tak špatná kdybych ho brala pravidelně tak budu snad ok ona už je!!! hele ani nevíš jak jsem ráda že sem to tady založila a pomůžu dalším lidem :hug: drž se a pak dávej echo!! rivotril co nejdřív nežij tak.. fakt ne hlavně žádnej terapie…a nějaký podivný věci…já zkouším tedka 28 kvetna kineziologii pomocí toho reiki ale nevím skusím na to věřit… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí