Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@kelynka no a to ja mam prostredniho syna tezkyho autistu s mentalni retardaci…zas mozna lip chapu jeho podivnosti kdyz vim jak jiny vnimani muze cloveka tyrat…
Ahoj holky, jak se vám daří? Doufám, že čím dál lépe. Já se potřebuju někomu vypovídat, tak to zkouším alespoň tady. Jednou jsem vám už tady psala, bylo to asi před dvěmi, třemi roky, kdy jsem zažívala první ataky depersonalizace a derealizace. Pak to nějakým způsobem přešlo, bylo mi líp a užívala jsem si, někdy sice podobný atak přišel, ale nějak jsem to vždycky zahnala, říkala jsem si, že to přejde a přešlo. Jenže mám dost nemocného tátu, studuju medicínu v Praze, a prostě nějak ten stres na mě dolehl, že se mi vrátily tyhle stavy spolu s panickou poruchou. Jsem z toho nešťastná, do školy chodím jen proto, že musím a absence jsou netolerované, na přednášky už skoro vůbec nechodím (protože nejsou povinné) a prostě, tohle není žití. Někdy si vezmu lexaurin, když je mi už opravdu dost špatně, ale..nechci si na to až tak nějak zvykat. 23.12. mi neurolog nasadil antidepresiva, nějak jsem mu popsala své stavy, jenže na štědrý den mě odvezla sanitka, dostala jsem otravu a tzv. serotoninový syndrom, kdy jsem ani nevěděla, co se děje a měla jsem pocit, že do minuty umřu a nebo že dostanu epileptický záchvat, na pohotovosti mi píchli hořčík, protože si mysleli, že jde o tetanický záchvat, dovezli mě domů…jenže tam mi začalo být tak zle, že jsem ani nedovedla stát, chtěli jsme jít večeřet, ale já nemohla vydržet u stolu, jak mi bylo zle..to jsem jim tam volala podruhé, co mám dělat, že je mi pořád zle, tak jsem si tam zajela podruhé, dostala jsem nějakou kapačku a řekli mi, že AD nemám brát, že na ně můj mozek dobře nereaguje, z toho se mi rozjel ten hnusný stav…Jenže teď jsem v bezvýchodné situaci a nevím, jak to řešit. Co mám brát, když AD mi vyvolávají tyhle „otravy“ a serotoninové syndromy, když se chci léčit?
Nechci být závislá na diazepamech, na té rychlé pomoci, co si můžu dát, když je mi nejhůř…V pondělí jdu ještě na kineziologii, tak jsem zvědavá, co se tam bude dít, ale..nechci působit jako hromádka neštěstí, ale vím, že vy tady mi alespoň trochu budete rozumět, doma to říct nemůžu, nechci zatěžovat mamku, která už tak je na prášky z taťkovy nemoci a nevím, jak dál. Bojím se, že ani nedokončím školu, že se prostě zblázním…Všechno se ještě jakž takž dalo zvládat předtím, než jsem šla na tu neurologii, sice mi bývalo špatně, ale nějak jsem to vždycky vydržela, teď jsou ty myšlenky a stavy příšerné, mám pocit, že mám rozhozený mozek, že určitě už nevydržím ani sedět ve škole, že nebudu schopná ani nastoupit do tramvaje, protože se budu bát…prostě hrůza. Ani už nevím, co je horší, jestli depersonalizace a nebo samotná panická ataka, když to přijde…
A nepomohl by ti někdo na fakultě? Určitě by se to dalo najít na netu, kdo se tím u vás zabývá a třeba by si na tebe jako na studentku udělat čas co nejdřív…
Nejakej dr v bohnicich se tim zabyva…uz nevim jmeno. Vyplnovala jsem mu kdysi nakej dotaznik. Muzu zkusit zjistit jmeno…
Ja dostala ted nový…nejakej velaxin mam dojem..
jinak sem furt na cypralexu a rivotrilu
ted mam nastoupit do nové práce a jsem uplně nemožná
Anonymko je mi moc lito co prozivas. Jake ad a v jake davce jsi uzivala??? Drz se ![]()
Ještě ne teprve to vyzvednu z lekarny… doufám že bude líp teď před tou prací jsem fakt nervozni zítra mam lítačky po doktorech a jdu ještě na kontrolu a už dneska se děsim…fakt sem ted nejraději doma ![]()
Ahoj, jsem ráda, že jsem na tuto skupinu narazila. S depersonalizací mám problémy od podzimu 2014. Měla jsem velkou zátěž v zaměstnání a do toho vážně nemocného otce (už bohužel zemřel)a snažila se to zvládnout, ale bohužel.. Dřív to byl běs - viděla jsem vše jakoby zdálky, tmavě, v mlze, když jsem něco dělala, musela jsem se u toho uklidňovat, že je to dobré, ve společnosti to byl děs (měla jsem děsné panické strachy, co tam vlastně dělám). Hrozně jsem se musela přemáhat, teď je to lepší, ale ne o moc.
Co mi trochu pomáhá, je: kromě antidepresiv Bachova květinová terapie a uklidňování sebe sama, že je to spíš projev úzkosti a ne postižení.
Ráda se od Vás něco přiučím a co budu vědět, napíšu.
Přeju hodně štěstí v boji!
Karmína: Zdravím jsem ráda že jsi našla skupinu ![]()
měla jsem na kyneziologii bachovy kapky.. a přesně jak popisuješ a jak popisujem všichni tak to chodí a my se s tím musíme poprat. Jaká máš antidepresiva?
Drž se! ![]()
@A.Suky píše:
Karmína: Jaká máš antidepresiva?
Ahoj A.Suky, mám 3 druhy antidepresiv: Nortrilen, Valdoxan a Elontril (ten mi nejvíce zlepšil náladu). A doplňuju to těma bachovkama.
@kelynka píše:
@A.Suky bachovy kapky mely nejaky ucinek?
Za mě bych řekla, že bachovky nějaký menší účinek mají. Bohužel bez AD zatím být nemůžu, ty jsou prostě klíčové, ale myslím si, že ty bachovky udělaly tak cca 10%. Je dobré si je dát připravit přímo na míru, nebrat ty obecné Rescue kapky.