Děti a svět kolem nich

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
4.5.19 15:32

20 minut denně mi nepřijde nic strašného. Jestli se tvoje dítě kouká na Str. Topinku, když ji to baví, proč ne, není to kdovíjak inteligentní, ale taky nic závadného. Podle mě záleží, kolik času děti tráví jinými činnostmi, jak jsou různorodé, jestli mají dostatek pohybu, jestli si s nimi rodiče povídají, čtou…
My na televizi koukáme minimálně. Většina pořadů na Déčku je podle mě tupých a naše děti taky moc nebaví, max. koukali třeba na Tarbíky, Žížaláky nebo Gumídky. Většinou jim ale pouštím pohádky z DVD (baví je animáky typu Auta, Letadla, Toy story, Madagaskar apod.) nebo pouštím různé naučné seriály, jako Byl jednou jeden život, to mají hodně rádi. Nejvíc ale koukají na klasické české pohádky, animované i hrané (teď frčí Lotrando a Zubejda a Tři veteráni). Tablet nemáme, ale nevidím zásadní rozdíl mezi tabletem, televizí a počítačem - jen jinak velká obrazovka.
Pohádky nepouštíme denně, spíš když jsou děti už unavené, nebo po obědě na odpočinek, když se jim nechce spát. Střídáme s audiopohádkami a každý den čteme aspoň půl hodiny. Televizi nepouštíme jako kulisu, to si pustím já občas k vaření nebo žehlení, jinak ne. Děti mají spoustu aktivit, jak v podobě kroužků, tak venku a doma, při kterých televize není. Podle mě žádný extrém není dobrý, takže úplně separovat děti od televize/tabletu/mobilu jen povede k tomu, že později nebudou znát míru. pouštět s rozumem, střídat s jinými aktivitami, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27738
4.5.19 17:52
@brisco píše:
Naučit dítě na TV jako kulisu je hodně blbej nápad. Takhle si zadělalá na poruchu soustředění.

víš jak probíhal zápis do školy u nás? hluk a hluk všichni mluvili nahlas, chodili sem a tam najednou tam bylo několik dětí, a učitelky pozorovaly jestli se dítě nechá vyrušit nebo ne jestli se pokaždý otočí a nebo dál pracuje na úkolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí