Děti bez dozoru - oficiálně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150064
7.3.21 12:10

Ve svém životě jsem bohužel viděla pár tragédií, utonulé děti když byly bez dozoru dospělých, dítě prolítlé skleněnými dveřmi (to jsme s mužem zachraňovali a na tu hrůzu nezapomenu nikdy) když bylo se sourozencem samo doma, matka s přítelem byli někde na párty či co, smrt dětí při autohavárii zaviněné rodičem atd atd a nestalo se nikdy nic, nikdo za to trest nebo odpovědnost nenesl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
7.3.21 22:23
@Anna766 píše:
Ve svém životě jsem bohužel viděla pár tragédií, utonulé děti když byly bez dozoru dospělých, dítě prolítlé skleněnými dveřmi (to jsme s mužem zachraňovali a na tu hrůzu nezapomenu nikdy) když bylo se sourozencem samo doma, matka s přítelem byli někde na párty či co, smrt dětí při autohavárii zaviněné rodičem atd atd a nestalo se nikdy nic, nikdo za to trest nebo odpovědnost nenesl.

já prolítla dveřma za přítomnosti 4 dospělých a krve, jak z vola všude okolo, taky jsem na sebe shodila poličky se skleničkama v kuchyni, když byli rodiče v obýváku, ale nějak když jsem byla sama doma, tak jsem byla extra zodpovědná ;)

Ale máš pravdu, že se to trestá spíše ve vyjímečných případech, na druhou stranu není větší trest pro rodiče než mrtvé nebo zmrzačené dítě… to je trest na celý život..teď třeba odsoudili ty Vietnamské rodiče, co se jim utopily děti v rybníce, ale do vězení nepůjdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.3.21 00:09

No teda… Co si pamatuju, a není to tak dávno, je mi 23, tak v 10 letech jsem třeba šla sama za kamarádkou do vedlejší vesnice přes lesy, louky a o rok později jsme s jinou kamarádkou zas takhle chodily k nám, 3 km, už teda po silnici, což se vždycky bralo jako „nebezpečnější“. A ve 12 mi umřela babička, která s námi žila, takže když jsem výjimečně byla nemocná, tak jsem logicky byla doma sama. Stejně tak o prázdninách, protože starší brácha byl často někde na brigádě. Ale vždycky ráda vyspávala do 12, takže nebyl problém zvládnout to do těch půl 4, než se rodiče vrátí z práce :D
I co se týče ježdění na kole, tak jsme to asi moc nedodržovali, když jsme se na něm jezdili z kopce do vsi, i když jsme dobře věděli, že je u dětí mladších 10 let potřeba starší dozor. Kamarádovi mohlo bejt tahdy tak 9, mně 11 a bráchovi 14.
Co se týče družiny, tak ta u nás byla pro místní do 5. třídy, pro předpolní asi klidně do 9., kdyby to pro ně mělo cenu a nebylo jim z toho trapně :D
Přespolní měli většinou prostě smůlu, už od první třídy jezdily do a ze školy „sami“. Teda nikdy vlastně sami nebyli, z těch vesnic vždycky přijíždělo několik dětí autobusem pěkně spolu.
Teď už jsem ve velkým městě, tady je to asi trochu o něčem jiným, ale před 3 lety jsem párkrát dělala doprovod jednomu či dvěma dětem z prvního stupně, tak 9, 10 let, jezdilo se i z okraje města do centra na kroužek, i 20 minut, a některé děti byly naprosto samostatné a zvládly by to určitě i beze mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí