Děti nevezmou do školky - jak s prací?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Deti nevezmou do skolky jak s praci
Ahoj holku, uz delsi dobu premyslim nad tim jak to udelat az mladsi bude mit tri a ja budu muset do prace. Starsi syn ma tri ted od zari jde do soukr. skolky 2× tydne na dopoledne za 1700 bez svacinek a obedu.Mala ma ted rok takze az pujde do skolky tak bysme museli dat mesicne za skolku nakych 15000 za oba coz je absolutne nemyslitelne, pro nas je dost i tech 1700.Jo jeste to hlavni do statni skolky mi je nevezmou kvuli neockovani. Urcite je nebudu ockovat kvuli deb'lni skolce, nicmene do prace budu muset.Jak jste to resily?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Barush myslím, že možností máš několik, ale líbit se ti nebude žádná. Buď zůstat s dětma doma (budeš bez peněz) nebo soukromé hlídání (vyjde na stejně jako ty vyděláš) a nebo nechat děti naočkovat a můžou jít do státní školky.
Jen otázka, jak to je pak se školou? Tam už ti vezmou neočkované děti v pohodě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě do školy se děti vzít musí, protože škola je ze zákona povinná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka píše:ěkolka ale ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka píše:
Až poslední předškolní ročník.
Zakladatelko, no moc možností ti nezbývá, bud si najmout někoho na hlídání, nebo nechat děti naočkovat.
Edit: Aha ty mluvíš o škole, tak ano tam jí je vezmou ta je povinná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, do skoly uz musi. Akorat budou mozna problemy s dlouhodobejsimi pobyty typu lyzak. Zakladatelko, situace blba. Co blba, pitoma. Nemas treba aspon hlidaci babicky? EDIT:Do skolky neockovane dite nemusi brat zadny rocnik, ani ten posledni
Příspěvek upraven 23.08.13 v 07:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je dotaz
Kvůli debilní školce nebudu očkovat ale školku chci a nemám na soukromou. Myslím, že sis odpověděla sama. Buď naočkuješ a půjde do státní, nebo nenaočkuješ a budeš to řešit soukromou nebo nějakým hlídáním
Víc řešení fakt nevymyslíš..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš potřebu, je jedno z jakého důvodu, jít proti proudu,
Státní školka za pár stovek má prostě svá daná pravidla a tou je očkování.
Takže pokiud nechceš očkovat, máš smůlu se školkou za pár stovek, tak to je. ještě se můžeš pokusit domluvit s doktorem, že ti napíše rozočkováno, pokud máš závažný důvod, zdravotní, že děti nemohou být očkovány, dostaneš na to papír, do školky mohou tak i tak, pokud neočkuješ jen proto, že ty sama ses rozhodla je neočkovat, pak bohužel.
Můžeš začít podnikat z domu, můžeš zůstat doma bez příjmu, můžeš najmout soukromo chůvu, pro dvě děti by mohla vyjít levněji, celkem moc řešení na výběr nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barush rozhodnutí je na každém z nás. Pokud neočkuješ, předem musíš počítat s tím, že do školky Ti je nevezmou. Takže zařídit hlídání jinak - soukromá školka, hlídací příbuzní nebo chůva. To je prostě realita. Nevím, proč Ti to teď přijde divné, rozhodla ses sama neočkovat, tudíž nést i následky. Druhá varianta, že s nimi budeš doma, do 7mi let na to máš nárok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Situace je nezáviděníhodná, ale tak nějak si s ní musela počítat, když neočkuješ…Taky nemáme splněné očkování pro nástup do MŠ, takže to zatím řeším hlídáním od babičky. Přemýšlím nad tím denně co a jak. Zatím se mi dobře jeví varianta půl úvazku, kdy půl dne bude hlídat babička a druhou půl dne budu doma já. Já teda i stále doufám, že se s tím povinným očkováním jednoho krásného dne něco udělá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska píše:
Ahoj, do skoly uz musi. Akorat budou mozna problemy s dlouhodobejsimi pobyty typu lyzak. Zakladatelko, situace blba. Co blba, pitoma. Nemas treba aspon hlidaci babicky? EDIT:Do skolky neockovane dite nemusi brat zadny rocnik, ani ten posledniPříspěvek upraven 23.08.13 v 07:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak naočkovat děti jako ostatní matky. Já bych je taky měla strach vzít jako vedoucí školky. Pokud to neuděláš, tak se v životě nedostanou ani do školy v přírodě či na tábor. To nemluvím o zdraví. A super to bude taky až to vykecá ostatním dětem… Nezlob se já toto v životě nepochopím.
- Citovat
- Upravit
Nene ockovat kvuli skolce nebudu, ta soukr. skolka je super, je waldorfska dokonce by byli ochotni poskytnout nejakou sourozeneckou slevu no ale ja proste budu rada kdyz tech 15000 vydelam a soupnout to vsechno na skolku a celej mesic jist rohliky…to taky ne.No uvazuju i o dalsi mimi ale manzel se netvari navic mame trochu krizi a problem by se jen odsunul.No zas by se mi mozna do te doby podarila rozjet farmareni tak abyme to uzivilo, ale to je dost nejiste…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barush tak dalším dítětem bych to tedy neřešila.. Za tři roky budeš řešit totéž - nemám očkované 3 děti a nevím kam je dát do školky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barush budete mít další dítě, a pak řešit, kam ti vezmou 3 neočkované děti?? Jak se lékař na neočkování tváří? Byl by ochoten napsat rozočkováno nebo individuální očkovací plán? Bohužel tvé rozhodnutí nese tyto následky a neříkej, že nad tím uvažuješ až teď
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit