Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@klárka14 Pokud si hracek nevazi, tak bych jim rekla, ze jim dalsi nekoupi, aby vedely proc je nedostanou a proste bych vazne zadne nekoupila, pokud by nezmenily pristup. Prestala bych za ne uklizet, protoze proc by si mely uklizet, kdyz to za ne udelas ty?! S tou skolkou a skolou si dejte vice casu, vstante treba o pul hodky drive a nebudes tolik ve stresu. A mozna bych uvazovala jestli si nepotrebujes na chvili odpocinout od holek a zrelaxovat se
me to teda pomaha ![]()
@Anonymní píše:
@petra79 Tohle mel manzel jako dite a pretrvava to v nem dodnes, i kdyz je to jinak sikovny a pomahajici chlap. Ale proste byl cely zivot, ze maminka prikazala, donesla, zaridila, pripomnela, vyresila. Co mu nepripomenu, na to si sam nevzpomene. Nejvic me vytaci, jak se porad na vsechno pta. Treba neco hleda a misto, aby teda sel a podival se na par mist, tak se milionkrat zepta me a ceka az ja zvednu zadek a budu to hledat.Kdyz se ke me nastehoval na vysoke, tak byl na pest. To bylo porad: „kde mame, proc nemame“. Ted je to zas „co mam, kde mam, jak mam“.
Nekdy uz mi tecou nervy, je to jak s malym deckem. Je na nem hrozne videt, ze si nedokaze sam poradit a sam si neco pohlidat, byl proste zvykly ze mu porad nekdo stal za zadkem.
A to je presne duvod proc se uz snazim mu to vtlacit do mozku. Rikam mu az bude mit slecnu a bude s ni bydlet tak se s nim takhle patlat nebude a musi byt samosttany aby si ho vazila atd. Nepotrebuju aby mi tady chodila si stezovat jak jsem ho vychovala ![]()
@klárka14 to je celkem normální, jak si mají vážit věcí, když pořádně neznají hodnotu peněz
rozbité hračky bych vyhodila a nekupovala další, úklid - co se neuklidí, to se vyhodí
domluvila bych se předem s učitelkou a když byste kvůli nevstávání přišli pozdě do školy, ať pocítí, co to má za následek
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.