Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To si nemyslim, muj pritel je 5. Dite, rodice ho meli okolo 40let, sikanovany nebyl deti se nebal..
muj otec je tez 5.dite, do skolk teda nechodil, a. sikanovany nebyl..az na vojne jako bazant..ale to je mimo…
@Trudinka Ne. Tohle je možná vlastní teorie jedné paní učitelky.
Zajímavé
… ale tady si myslím, že spíš platí pravidlo: Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
@Trudinka píše:
Věděly jste to? Dnes mi to řekla učitelka ve školce, že děti, jejichž rodiče jsou starší, jsou statisticky častějším objektem šikany než děti průměrně starých rodičů. Důvod je prý ten, že děti jsou vychovávány v jiném duchu, rodiče jak jsou starší, vyznávají jiné hodnoty a jiné metody výchovy. Mají ve školce jedno dítě, je úplně jiné než ostatní, rodiče mají dost přes čtyřicet, má o dvacet let staršího bratra. Má podivné řeči, na svůj věk „dospělé“, ostatní děti ho nemají moc rády a učitelka se bojí, že by mohlo být potenciální adept na šikanu. Přišlo mi to zajímavé. Máte s tím nějaké zkušennosti, myslíte že je to pravda?
To je pěknej blábol ![]()
Jo a taky jsem četla článek, že děti starších otců jsou méně atraktivní ![]()
tyhle věci jsou podle mně hrozně individuání, nedá se to brát podle statistiky
Nemyslim si
ve skle jsme meli kluka, co jeho rodice byli ve veku nasich babicek a opravdu sikanovany nebyl, spise mu rodice vic omlouvali a rozmazlovali ho..Kluk spis vedl klucici partu, byl takovy vudcovsky typ
Spis bych ucitelce rekla at neskatulkuje ![]()
Blbost. Měla jsem snad nejstarší matku ze všech ve třídě a žádné rozdíly se nekonaly, natož šikana. Jinak znám i lidi, které vychovávali prarodiče a jsou uplně stejní jako ostatní.
Nevím, jak moc je to pravda, ale mám kamarádku, která měla ještě starší rodiče než já (já vždy trpěla tím, že mám oproti vrstevníkům starý rodiče a to mě měla máma v 25). No a je pravda, že byla a je jiná. Byla vychovávána v jiném duchu, je svědomitá, skromná, nikdo se s ní nijak nekamarádil. Pořád byla taková uťápnutá, „rozjela“ se asi až v našich 18,kdy většinu lidí puberta opouštěla. A pak ještě manželova sestra. Tu měla maminka taky ve 40 a už na ni neměla sílu. Manžel mi to pořád předhazuje, je z 5 dětí a říká, že na tu nejmladší sestru už máma neměla sílu. Všechno ji dovolí atd. a teda holka je to fakt na ránu
a kamarády taky nemá, je jí 17-18 a už je asi na třetí střední škole, protože jinde se jí nelíbilo kuli lidem. Takže mám od muže zákaz mít v takovém věku dítě ![]()
Dle mě je to blbost..když má být šikanován tak šikanován bude tak i tak, ale spíš než díky tomu že má starší rodiče tak že má dospělejší řeči a jestli to bude mít i tak nadale tak bude i v názorech vyspělejší než vrstevnící a nebude si s nimi mít co říct a proto ho možna nebudou vrstevnici brát..
Věřím jí, nevymyslela by si to. Samozřejmě to nebude platit o každém dítěti starších rodičů, jen že je to u této skupiny dětí častější jev. Nevím, osobní zkušennosti nemám, ovšem to dítě, o kterém jsem psala je prý oprvadu zvláštní. I já si myslím, že soudě dle toho co povídala, by mohlo mít problémy tohoto druhu.
Příspěvek upraven 24.07.14 v 10:03
Věděly jste to? Dnes mi to řekla učitelka ve školce, že děti, jejichž rodiče jsou starší, jsou statisticky častějším objektem šikany než děti průměrně starých rodičů. Důvod je prý ten, že děti jsou vychovávány v jiném duchu, rodiče jak jsou starší, vyznávají jiné hodnoty a jiné metody výchovy. Mají ve školce jedno dítě, je úplně jiné než ostatní, rodiče mají dost přes čtyřicet, má o dvacet let staršího bratra. Má podivné řeči, na svůj věk „dospělé“, ostatní děti ho nemají moc rády a učitelka se bojí, že by mohlo být potenciální adept na šikanu. Přišlo mi to zajímavé. Máte s tím nějaké zkušennosti, myslíte že je to pravda?