Děti starších rodičů bývají častěji šikanované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26335
23.6.14 22:04

@Knihomyš

to podstatné jméno je agresor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
23.6.14 22:06

@Knihomyš
Ne neznamené to že děti mladých rodičů častěji šikanují, znamená to že děti starších rodičů bývají častěji šikanovány. Nevím co na tom nechápeš. A no promiň, starých rodičů (35, 37)? To bych byla taky stará. Tady mluvím (vlastně píšu) o 45 - 50 let. Nikdo po tobě nechce abys jinak vychovávala, jsi zbytečně útočná.
Adepta co bude šikanovat opravdu vytipovaného má.
Co je to prosím „krav maga“?

• Citovat
  • Upravit
10905
23.6.14 22:06

@neumisa á, díky, já se to trapně snažila odvozovat od toho šikanování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
23.6.14 22:11

@Trudinka
ne, děti starších rodičů nebývají častěji šikanovány. Oběti šikany nejsou určeny věkem rodičů, ale svou povahou, chováním, stylem výchovy. Ale s věkem rodičů se to spojovat nedá. Tak jako „tvá“ učitelka se opírá o případ toho jednoho přemoudřelce, tak třebá mám ve třídě dítě starších rodičů, které by velmi rádo postavilo do latě zbytek třídy. A mohla bych z toho vyvozovat přesně opačné tvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.6.14 22:14

@Trudinka No, logicky, děti jsou rozdělené na množiny „děti starších rodičů“ a „děti mladších rodičů“. A pak ještě na množiny „oběti“ a „agresoři“. Jestli se ty první množiny kryjí, tak jsem předpokládala, že se budou krýt i ty druhé.
Samozřejmě by to mohlo být i tak, že děti starších rodičů odpovídají extrémům (buď jsou agresoři nebo oběti) a děti mladších rodičů jsou nějaký „zlatý střed“, prostě se jich šikana netýká, to je taky fakt.

Mám ještě z útlého mládí zažito, že standard je rodit ve dvaceti :)

Neútočím, jen nevím, jaké by mělo být řešení ze strany těch starých rodičů - jediné, co mě napadlo, je vychovávat dítě jinak, což mi nepřijde moc reálné.

Krav maga je bojový systém - izraelská sebeobrana, prý velice účinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
23.6.14 22:14

Mě to taky jako úplná blbost nepřipadá. Nemyslím si, že by to bylo přímo věkem, ale spíš, že ve vyšším věku se dá očekávat jiný styl výchovy a hlavně si myslim, že je to problém jedináčků starších rodičů… Což byl můj případ… Rodiče 35 a 37, vymodlené dítě, oba VŠ - matka pediatr, žádné děti v okolí široko daleko. Ne, že bych byla vyloženě šikanovaná, ale terčem posměchu ano, nechodila jsem do školky a „jiná“ jsem rozhodně byla…

Já měla syny v „normálním“ věku, a teď jsem si pořídila dceru na stará kolena. Snažím se nedělat chyby mých rodičů, ale až čas ukáže… Nicméně je třetí a nevypadá, že by byla zakriknutá :mrgreen:, prostřední syn jí dost " trénuje" :mrgreen: rozmazlená je, ale myslim, že jako jedináček by na tom byla hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
23.6.14 22:16

Syny jsem měla, když mi bylo 20 a 24, oba si pokusy o šikanu prošli (na straně šikanovaných), u mladšího jsem to řešila i ve škole. Dceru jsem měla ve 40 a řekla bych, že když už by na věc došlo, bude se umět bránit, přinejmenším slovně. Oni ji totiž bratři nešetří. Zatím to vypadá, že je ve skupině dětí něco jako „vedoucí zájezdu“ 8), je divočejší a nebojí se ozvat. Ale ví, že nesmí ubližovat a začínat si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
23.6.14 22:18

@Ráďa69 Vidím, že to máme podobné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
23.6.14 22:20

@laducha no to tedy jo : já tedy ve 26, 30 a ve 40. A taky slovně se tedy ohánět umí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
23.6.14 22:23

@Knihomyš Rodit ve dvaceti? No to už je dnes spíš rarita ne :) Poslyš, ty množiny moc nechápu, asi jsem na množiny zrovna chyběla, ale to není důležité. O řešení přece nic nepíšu, na věku se nic změnit nedá, na povaze a smýšlení asi taky ne. Jen mě to zajímá zda to tak je či ne. Co kdybych náhodou si chtěla ve čtyřiceti střelit ještě jednoho „mimíska“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
30638
23.6.14 22:23

@Ráďa69 Dneska ji starší syn zlobil, motal ji do deky, klečel na ní, lechtal ji, ona dělala, že brečí a až se k ní přiblížil, tak na něho plivla :mrgreen: Dobře mu tak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.6.14 22:39

@Trudinka A kdyby se ukázalo, že by mohl být mimísek šikanovaný, tak se na to vybodneš?
Ono šikanované bývá imho dítě, které se liší a nezapadá. Jakkoliv. Z okolí vím o dvou případech lehké šikany dítěte „mladých rodičů“ - zas se děti lišily jinak.
Nevím, kolik ti je, třeba až ti bude těch 40, bude „dětí starých matek“ většina a dítě tím pádem zapadne dokonale, jeden neví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
23.6.14 22:40
@laducha píše:
@Ráďa69 Dneska ji starší syn zlobil, motal ji do deky, klečel na ní, lechtal ji, ona dělala, že brečí a až se k ní přiblížil, tak na něho plivla :mrgreen: Dobře mu tak 8)

jako by to bylo u nás :mrgreen:…a kolik jim je teď? U nás 19 ( ten pečuje…), 15 ( to je ten zlobič ) a dcera 5…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
23.6.14 22:41

@Ráďa69 Staršímu bude 25, mladšímu je 20, dcera má 5 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.6.14 22:42

@Trudinka Jinak s tím rozením, mám pocit, že třeba u nás na vsi ne :) Ono je to tak, že kdo chce „dělat kariéru“ tak jde po SŠ do města (Praha je blízko) buď na VŠ nebo dělat.
A kdo nemá tyhle ambice, tak zůstane na vsi a realizuje se děckem (ženy tedy), protože v místní kolbence nebo u kasy to moc na realizaci není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí