Děti starších rodičů bývají častěji šikanované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2845
23.6.14 22:46
@laducha píše:
@Ráďa69 Staršímu bude 25, mladšímu je 20, dcera má 5 :D

tak to pokud dobře počítám, tak jsme stejný ročník ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
23.6.14 22:47

Něco na tom bude. Nám je přes 40 a fakt máme jiné hodnoty než rodiče, co je jim 20. Taky jsme zažili jiné dětství - spoustu volnosti, hraní si na ulici, vypadnutí na celé dopoledne, kdy naši nevěděli, kde jsme na straně jedné, ale taky spoustu osobní zodpovědnosti na straně druhé. za špatné školní výsledky jsme mohli my, ne naši učitelé apod. Obávám se, že naši malou dceru budeme víc vychovávat v tom, že musí být slušná, zdvořilá, pokorná, že agresivita není dobrá, že se má s dětmi dělit apod. Když to tak kolem sebe sleduji, tak se fakt bojím, že bude mít do života určitý handicap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
23.6.14 22:48

@Ráďa69 Jestli ho máš v nicku, tak jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.6.14 22:54

@Capelucita Myslím, že to handicap není, pokud to nepoženete do extrémů a bude přiměřeně sebevědomá. Handicap naopak je, když někdo neví, že se vyplatí chovat dobře (kupodivu to potvrzuje i teorie her). Ty „děti bez hranic“ mi nepřijdou jako jedinci s nějakou výhodou v normální společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
23.6.14 22:55

@laducha Jj, mám… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
23.6.14 22:57

@Knihomyš nevím, nevím, snad máš pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.6.14 22:58

Šikana, ve školce.. to je to tak častý? ve škole ano.. kdokoliv s jakýmkoliv rozdílem..
no jo, ony vlastně do školky chodí děti, co by za nás byly třeba i ve 2 třídě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
23.6.14 23:45

Podle mě je to nesmysl. Prošla jsem si tím být mladou matkou a těď procházím tím, být starou matkou. Nevidím absolutně žádný zásadní rozdíl ve výchově syna a dcery, i když je mezi nimi téměř 12 ti letý věkový rozdíl a i já jsem tím pádem o 12 let starší, než když jsem začala vychovávat syna. Myslím, že je to spíš o přístupu k životu, také vzdělání,/moje děti nikdy nebudou mluvit jako kniha a je úplně jedno, kolik mi je :mrgreen: / také o výchově. „Divně“ totiž podle mě může působit i dítě mladých rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
23.6.14 23:48
@Capelucita píše:
Něco na tom bude. Nám je přes 40 a fakt máme jiné hodnoty než rodiče, co je jim 20. Taky jsme zažili jiné dětství - spoustu volnosti, hraní si na ulici, vypadnutí na celé dopoledne, kdy naši nevěděli, kde jsme na straně jedné, ale taky spoustu osobní zodpovědnosti na straně druhé. za špatné školní výsledky jsme mohli my, ne naši učitelé apod. Obávám se, že naši malou dceru budeme víc vychovávat v tom, že musí být slušná, zdvořilá, pokorná, že agresivita není dobrá, že se má s dětmi dělit apod. Když to tak kolem sebe sleduji, tak se fakt bojím, že bude mít do života určitý handicap.

Já tedy nevím, ale jak to popisuješ, tak jsem tak vychovávala syna jako mladá máma a vychovávám teď tak i svou dceru, jako stará matka. Ve věku to není. Pokud to mají rodiče v hlavě srovnané, je jedno, jestli jim je 25 nebo 40 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.6.14 07:58

@Trudinka otci dítěte je 45 a chová se hůř než jeho už dospělý syn :mrgreen: Mě je přes třicet, taky jsem stále ještě trdlo, tudíž to není o věku :mrgreen: Někdo je starej už ve dvaceti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
24.6.14 08:02

@Capelucita tak doufej, že se potká s naším klukem, protože my se snažíme vychovávat ho stejně a to mě ještě není ani třicet a manželovi táhne na 35 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
10.7.14 10:36

Já tomu věřím, jelikož máme takové sousedy a vidím to na vlastní oči…Mají už dospělé děti a tedˇ mají holčičku, která se kamarádí s mojí dcerou a vidím ten rozdíl! Mluví s ní a jednají jako s dospělou, nehrajou si sní…mohla bych pokračovat…Myslím si, že to prostě není dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
14.7.14 12:58

Jak je to se šikanou netuším, nemyslím si, že starší rodiče nutně musí mít jinou výchovu než mladí… ale občas si povídám se sousedkou, 25let dělá učitelku v MŠ a podle ní jsou nejhorší maminky co si pořídí první dítko kolem 35-40let, všechno prý mají načtené z knížek a moc tu výchovu prožívají. Naopak nejlepší jsou maminky co mají v tomhle věku třeba už třetí dítě, většinou jsou úplně v pohodě a berou vše s nadhledem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
14.7.14 19:49
@Alušáček píše:
Jak je to se šikanou netuším, nemyslím si, že starší rodiče nutně musí mít jinou výchovu než mladí… ale občas si povídám se sousedkou, 25let dělá učitelku v MŠ a podle ní jsou nejhorší maminky co si pořídí první dítko kolem 35-40let, všechno prý mají načtené z knížek a moc tu výchovu prožívají. Naopak nejlepší jsou maminky co mají v tomhle věku třeba už třetí dítě, většinou jsou úplně v pohodě a berou vše s nadhledem :)

Tak, tak… :mrgreen:
ale přece jen trochu jiné to je, protože mají (máme) většinou i velké skoro dospělé děti, takže ti mrňousové jsou stejně převážně mezi dospělými a to vliv stejně trochu má…(mluví se na ně jako na dospělé, tomu se nevyhneš..těžko budeš na 19 letého syna šišlat :mrgreen: (teď to samozřejmě trochu přeháním..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
14.7.14 21:04

@Ráďa69 asi to bude individuální, jasně že když ty první děti má maminka ve 20 a pak benjamínka až v pozdějšim věku, vyrůstá to ditko mezi dospělími a může tím být ovlivněno. V dnešní době, ale má spoustu žen první dítě až kolem třicítky a druhé, třetí třeba po pětatřicátém roce a tam je situace zase jiná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí