Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
H1 už je moc velká, radši bychom, aby to připomínalo pořád spíš osobák než dodávku ![]()
@sinapis.alba Ono moc záleží k jakému velké auto potřebujete. My ho vlastně máme primárně na dovolené a chalupu. A tam potřebujeme převážet obvykle hodně věcí. Na pojíždění po městě máme menší pětimístné auto.
Právěže potřebujeme univerzální, dvě auta držet nechceme, protože to vyjde draho a na popojíždění po městě je zase zbytečná velká dodávka ![]()
Tak už jsme se s mužem téměř shodli, že novější ford galaxy by docela ušla, a že se teda půjdeme podívat neživo do aaa, tam jsme kolem nich chvilku chodili a muž prohlásil ‚ty voe, vono je to fakt velký jak kráva.. s tim já jezdit nechci, to nikde nezaparkujem‘
a jsme tam, kde jsme byli ![]()
@sinapis.alba Já ti nevím. My tou H1 jezdíme už od léta a zatím jsme zaparkovali všude. By měl tvůj manžel vidět, jak se parkuje u nás na chalupě
Aut jako je Galaxy, Alhambra,…jezdí fakt hodně, takže bych se toho nebála.
@MisaHanuska on už byl večer a navíc sněžilo a ta zasněžená auta ve tmě vypadala docela monstrózně, o víkendu se asi půjdeme podívat za denního světla, možná to bude vypadat líp
taky jsem je viděla normálně parkovat u obchoďáků a tak, a vešla se v pohodě.. možná i doma před dům že bysme se s trochou snahy vešli
Jako single jsem jezdila Felicii, jako rodina jezdíme s Ford sMax, obcas jedu tatovým Galaxy a je to jen zvyk, zaparkovat se pri troše šikovnosti da tam, kde vetsina aut…
@Jardinera sMax je hezký, ten by mi vůbec nevadil, ale zas už je pro nás ve vyšší cenové kategorii
sama jsem zvědavá, co z toho nakonec vzejde.. možná budu jezdit s miminem autobusem ![]()
Teda trvalo to celou věčnost, než jsem vydyndala konkrétní zákon, takže pokud ještě někdo tápe se čtyřsedačkou, tak zákon 361/2000 §48 odstavec 2 říká: V motorovém nebo jeho přípojném vozidle, které je určeno pro přepravu osob, se smějí na povolených místech přepravovat osoby pouze do přípustné užitečné hmotnosti, počet osob starších 12 let však nesmí převyšovat počet povolených míst.
přes dvanáct let jim není ani omylem, takže čtyřsedačka podle všeho může být, evropským i českým bezpečnostním normám vyhovuje, takže už jí stačí dostat z británie k nám a nějak jí namontovat
![]()
@sinapis.alba Já bych to nepořídila ani omylem. Stačí když máme vedle sebe v autě 3 sedačky 18-36 a to máme ty nejužší typy, které jsou na trhu. A děti tam mají tak žalostně málo místa, že si fakt neumím představit dát tam 4 ![]()
@MisaHanuska nojo, ideální to není, ale viděli jsme jí naživo, děti si zkusily sednout a ujde to.. oproti pořízení sedmimístného auta je to holt přes sto tisíc rozdíl, což je v naší žalostné finanční situaci docela podstatný faktor
být milionáři, tak bysme to určitě řešili elegantnějc
![]()
@sinapis.alba kamaradka to ms verzi pro 3 deti a jsou spokojeni
Tak jen ‚updatuju‘ situaci
sedačku už máme, děti se v ní úspěšně svezly, zatím jsme ještě nezkoušeli delší cestu, ale vypadá to dobře.. ovšem angláni jsou zavalení objednávkami, takže místo 6-8 slibovaných týdnů jsme čekali skoro čtyři měsíce!! a to jsem tam musela několiktár volat a psát a pořád se připomínat.. aspoň že mají rychlý dovoz - v pondělí poslali, ve středu dovezli.. jo a sedačka je o 2cm širší než by měla být, což sice vypadá jako hodně malinký kousek, nicméně musel muž promáčknout zevnitř kousek dveří, aby se dalo zavřít auto
takže shrnuto - sedačka je super, ale nevhodná pokud potřebujete rychlé řešení a pokud máte drahé malé auto, které nechcete násilím upravit ![]()
@sinapis.alba Je fajn, že jste spokojení. Já jsem vděčná za tu naši H1. A jak to máte vymyšleno dál? Myslím až nejstarší dítě bude moct jezdit bez sedačky.