Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
jitule_b píše:
Není ten dětský pas už zdražený na 600Kč? Chtěla jsem to řešit ke konci roku a paní mě na matrice řekla, že osvědčení už od nového roku nebude třeba, jen pas bude dražší
600Kč stojí pro děti starší 15 let
petullle píše:jitule_b píše:600Kč stojí pro děti starší 15 let
Není ten dětský pas už zdražený na 600Kč? Chtěla jsem to řešit ke konci roku a paní mě na matrice řekla, že osvědčení už od nového roku nebude třeba, jen pas bude dražší
super, děkuji ![]()
jitule_b píše:petullle píše:super, děkujijitule_b píše:600Kč stojí pro děti starší 15 let
snad se nepletu ![]()
JJ je to jen ta 100kč, původně to chtěli zdražit na těch 600kč,ale neprošlo to:
ja delala pas uz letos. stacila moje obcanka a rodny list. malou vyfotili, poplatek 100kc. tot vse ![]()
my taky dělali letos naší třítydenní dceři
stačí rodný list rodičů a dítěte, poplatek 100,–vyfotěj přímo tam a je to vyřízený během měsíce
Dělala jsem pasypro děti bv pondělí. chtěli RL obou rodičů, dítěte; mojí občanku, stovku za jeden pas, podpis na lejstru, vyfitit dírě na místě.
Jaké rodné listy?
Nesla jsem tam minulý týden složku se všema papírama jak blázen a paní po mě chtěla jen rodný list dítěte, moji občanku, 100Kč. pak ji vyfotila a bylo hotovo. Dělají z lidí pěkný blbce
, než jsem sehnala všehcny papíry zas se to změnilo ![]()
Tak já to zrovna v týdnu hledala, ale už nevím, kde jsem to vyšťárala
. Bylo tam, že děti do 5ti let maj pas jen na rok, osvědčení o st. občanství už není třeba, jen na pasový , RL dítěte + OP rodičů, pak si ho vyfotěj a hotovo
Mě bylo řečený, že malá bude mít pas na 5 let (je jí 4,5 měsíce), ale měl by se změnit pokoždé, když se jí změní rysy v obličeji
evinax: Já jsem vyzvedávala už hotový pas 9m dceři ted v pondělí a paní mi řekla, že ho má na 5 let. I v tom pase je napsané datum platnosti do r.2016. Tak nevím proč někde říkají na rok ![]()
womanz píše:
my taky dělali letos naší třítydenní dceřistačí rodný list rodičů a dítěte, poplatek 100,–vyfotěj přímo tam a je to vyřízený během měsíce
Prosimtě můžu se zeptat jak třítýdenní mimčo fotili? Já si to teda nedovedu předstvait
Tak by mě to jen tak zajímalo ![]()
Mě řekli, jestli by se dcera mohla chvilku tvářit normálně a nehýbat se
Tak si nedovedu představit, jak bych to vysvětlovala ještě menšímu miminku ![]()
v pondělí jsem zrovna volala na úřad co je třeba, ptala jsem se na potvrzení o státní příslušnosti a paní mi sdělila že pokud jsme oba češi že to nepotřebujeme… jen rodný list
Super mamci, dekujeme i my za info, ted to prave resime a taky jsem vycetla ze je to do 5ti let jen na rok, nam je rok a pul. Takze staci jen rodny list male a muj op? Nebo musim uhnat i tatku? Kdyz on je pryc a op potrebuje :-/. Diky diky moc
a pekny den vsem
Supeeeeeeeeeeeer, uz jsme se objednali na vyrizeni. Diiiiiiiiiiikyyyyyyyyyy ![]()