Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
veverik píše:
evinax: Já jsem vyzvedávala už hotový pas 9m dceři ted v pondělí a paní mi řekla, že ho má na 5 let. I v tom pase je napsané datum platnosti do r.2016. Tak nevím proč někde říkají na rokAle zase jsem se nekde na netu dočetla, že pokud se dítě nějak zásadně změní musíš zažádat o nový pas
Takže předpokládám, že za rok, pujdem stejně pro nový. Tohle vymyslel strašný inteligent
womanz píše:Prosimtě můžu se zeptat jak třítýdenní mimčo fotili? Já si to teda nedovedu předstvait
my taky dělali letos naší třítydenní dceřistačí rodný list rodičů a dítěte, poplatek 100,–vyfotěj přímo tam a je to vyřízený během měsíce
Tak by mě to jen tak zajímalo
Mě řekli, jestli by se dcera mohla chvilku tvářit normálně a nehýbat seTak si nedovedu představit, jak bych to vysvětlovala ještě menšímu miminku
mě tvrdili, že musí mít simetrické postavení hlavy a obličeje (vidět obě uši oči ve stejné rovině), neutrální výraz obličeje, vzdálenost od kořene nosu bradě min. 17 mm.
Povedlo se na podruhé. tedy měla jedno rameno výš, než druhé, ale u mimin prý to tolerují.
tak u nás to asi neřeší, vždyť vidíš
a to jsem té paní říkala ať ji cvakne ještě jednou, protože chvilku nato otevřela oči ![]()
Tak já když sem byla žádat o pas pro 7 letého syna, musím doložit jeho rodný list, rodný listy můj a manžela + oddací list a dokonce potebují i rodnej list jednoho s prarodičů pokud nejsou narozeni před rokem 54. koukám že každej úřad funguje jinak, pk se v tom mají lidi vyznat…
![]()
Včera jsem si ho vyzvedla. Bylo potřeba, můj rodný list, rodný list přítele, moje občanka. Malou si tam hned vyfotili. Vyřízení trvalo měsíc. Platí 5 let a měl by se měnit, když s dítěti změní rysy v obličeji. (Malé je 5 měsíců) ![]()
My si ho nechali dělat loni na podzim a první jsem musela na matriku pro osvědčení o státní příslušnosti a až to přišlo tak až pak na úřad vyřídit pas a tam už stačila jen má občanka, jeho rodný list a to osvědčení. Fotili ho přímo tam, stál na židli a já ho držela v pase =D taky luxus fotka, vypadá jako nějaký utečenec z uprchlického tábora =D
Sylk píše:
Včera jsem si ho vyzvedla. Bylo potřeba, můj rodný list, rodný list přítele, moje občanka. Malou si tam hned vyfotili. Vyřízení trvalo měsíc. Platí 5 let a měl by se měnit, když s dítěti změní rysy v obličeji. (Malé je 5 měsíců)