Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1978
15.12.25 15:25
@Šmoulice píše: Více

Jestli to nebylo k pochopení, tak jsem tím myslela, že nikdy nic nezajistis na 1000% a vždycky se můžeš ocitnout v situaci, kdy tu pomoc potřebuješ.

A to říkám jako člověk, který si skoro celý život o pomoc absolutně neuměl říct a všechno chtěl urvat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
15.12.25 16:04

Mám vnoučata skoro 4 a půl roku
Chodím pravidelně na návštěvy, oslavy, občas společne podnikneme nějakou akci nebo jdeme jen ven

Starší není moc kontaktní, hlídala jsem jednou asi tři hodiny u nich…jinak by ani nechtěl a nemám, kde uskladnit…+ mám dvě kočky a snacha je z rodiny co nemusí zvířata a řeší každý chlup…takže o to ani nestojí
Malou jednou doma a dvakrát v kočárku…

Ještě tedy doplním odpověď na otázku
Já pohlídam ráda, ale zároveň se toho desim, protože to moc s dětma neumím..takže nevím co s nimi dělat…dnešní doba je hrozně náročná na to vymyslet adekvátní program

Příspěvek upraven 15.12.25 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
15.12.25 16:12
@Anonymní píše: Více

Ja nevidím rodiny, kde v 18 člověka vysoupnou. A nechápu to vyčítani dovolených. Pokud ti oba rodiče ještě pracují, jak to chceš řešit? Nevěřím, ze ani týden vnoucatum neobetuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
15.12.25 16:20
@Šmoulice píše: Více

to mas pravdu, opravdu si nic vynucovat nemuzeme. Driv bylo bezne, ze kdyz rodice zestarli, tak se o ne jejich deti na stari staraly, pomahaly..no jak rikas no, doba se meni a asi ani tohle uz nebude samozrejmosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
15.12.25 16:28

Tady zjevně nebyly představy naplněny, tak jim to pěkně osladíme a ještě to vztáhneme na všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
15.12.25 16:31

Místo, abys byla ráda že v 67.je zdravá, aktivní a má svoje zájmy, tak ji to závidíš?
Měla by žít pro vnoučata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
15.12.25 16:35
@Buba mara píše: Více

Proč to jinak nejde?
Oni se nezvládnou o děti postarat?
Přestat chodit do práce a podřídit život vnoučatům mi přijde zase přehnaně na druhou stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
15.12.25 16:38

a oni nevychovali dobře tebe nebo tvého manžela? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
15.12.25 16:40
@Keyllah píše: Více
Že? Ja to nechápu, to utoceni. Snad i teseni, jak jim to natrou. V životě bych si nedovolila zlobit se na rodiče, ze si letí pryč a tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
15.12.25 16:43
@jkra píše: Více

tak evidentně je pro ni podmmínkou jakékoli pomoci na stáří ne to, jak vychovali ji/jeho, jací byli rodiče a mají vzájemný vztah, jako to, jak často a dlouho budou hlídat a běda, jak vyrazí na dovču do Egypta :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
15.12.25 16:48

Cože? 8o Co jim je do toho, že jsou v létě dva měsíce prázdniny? Doufám že ti nebudou hlídat vůbec a nechaj tě v tom pěkně vymáchat. Na tebe bych zapomněla hned, něco tak arogantního se jen tak nevidí.
Na letiště se jistě dostanou i bez tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
15.12.25 16:52
@arinecka píše: Více

Navic, ja nevim, to neumí říct hele mami, pomůžete mi s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
15.12.25 16:57
@Venetia píše: Více

Nejde to jinak, protože zeť dělá směny a to ještě tak, že na ranní vstavá ve 3.30 a z odpolední chodí taky někdy až ve dvě v noci. Takže je pochopitelné, že když má takovéhle šichty, tak logicky když přijde domů, tak je rád, ze si chvíli lehne. Jasně, když má volno nebo skončí dříve, tak kluka odveze a přiveze. No a dcera ta začíná v práci sice v 8, ale dojíždí, tak by museli vstávat tak v půl šesté no a odpoledne nestíhá, protože družina je do pěti. A ať se na mě nikdo nezlobí, to bych nemohla, válet se do devíti v posteli, byt celý den doma a nechat dítě zbytečně brzo vstávat nebo aby byl v družině pořád jako poslední. Ale já si nijak nestěžuji. Nikdo mi pistoli u hlavy nedržel, jedině co jsem si vymínila jsou volné pátky a víkendy. No a nakonec do toho důchodu jsem šla dřív o dva roky a můžu říct, že to bylo to nejlepší rozhodnutí co jsem udělala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
15.12.25 16:59

Nemůžu si pomoc, ale někteří rodiče vychovali s prominutím sebestředné fracky. I kdyby moji rodiče jedinkrát nepohlídali naši dceru, protože by měli jiné zájmy nebo by byli unavení z práce, popř. v létě cestovali, tak si stejně nedokážu představit, že bych se na ně v stáří a v nemoci vykašlala. Jsou to mí rodiče, vychovali mě, přinesli oběti a mám je ráda. Tohle „ty pro mě uděláš ještě v dospělosti to a to, jinak tě nechám bez zájmu o samotě umřít“, je hrozný hyenismus. A nedělám si iluze. Kdyby ty vaše babičky za socíku měli stejné podmínky k rozvoji jako dnes, také by to vypadalo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
15.12.25 17:00
@Anikaa02 píše: Více

Až budeš v jejich věku třeba ti to bude vadit taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...