Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Buba mara píše: Více
Asi jo..tomu nerozumím
Já hodlám pracovat co to půjde
@anavi13 píše: Více
To chápu, že nechce každé ráno vstávat…já taky raději vše smeruju do pozdějších hodin…spíš pomůžu vyzvednout pokud bude zájem, než odvádět.
Jenže já pracuju…a jeden týden vstávám hodně brzo
@Venetia píše: Více
Já se v tomhle vlákně té babičky zastávala, ty drndo ![]()
@tartaletka píše: Více
Přesně tak to bylo..stejným způsobem byly hlídaný i moje děti…každá babička většinou týden o prázdninách na chalupě, kterou já nemám…ráno je vypustily a chodily jen na jídlo..občas nějaká hra…a můj táta šel trochu s vnoučata do sebe, tak je vzal na nějaký výlet. Žádné programy na celý den a pořád dětem za zadkem.
@anavi13 píše: Více
Proč ti nepomáhají tvoji rodiče…většinou ten vztah s dcerou je intenzivnější
@Liberalissima píše: Více
Mám posledních pár dní, tak jen abych věděla
Myslela jsem, že je to diskuze pro babičky, a ona klasika - my jsme byli u babiček pořád a naší teď hlídat nechtějí.
No my jsme u babiček nebyli vubec. A museli to rodiče zvládat. Naše děti byly občas, ale dá se říci, že už 33 let zivnostnicime, čili děti byly s námi. A světe div se, i přesto jsem maminku dochovala doma. Nemyslím si, že láska by měla počítat má dati-dal. A rodiče jsem milovala.
@anavi13 dusící se dítě bych taky nikomu nehlídala, ani dvě minuty. Stav se může skokové zhoršit a pokud nejsi zdravotní sestra z ARO, tak máš děcko na svědomí. Takovou zodpovědnost bych opravdu ráda oželela.
@Monchichik píše: Více
Taky tak. Ráno si konečně můžu startovat podle sebe, takže pomalu a klidně.
@Keyllah píše: Více
Ne mluvila jsem o poslední šanci napravit chyby ve výchově z mládí (dostávat na pr.del, lítat venku bezprizorne, prazdniny u babiček - to byla cela ta slavna vychova) jako třeba viz výše - mám ji přát, že je zdravá a má zájmy v 67- no to samé dělala v 57,47,37,… tak po 30 letech 2 dny v únoru strávit s vnukem, opravdu omezení
a že se těším, až ji letos řeknu, že s návštěvou nepočítáme, že nám to nevyjde- fakt že ano, fakt je to pro mě zadostiučinění. Že mě nechápe treba jkra, které pomahali rodiče po rozvodu…no, ono je to prostě těžké, když si člověk nedokáže predstavit ten celoživotní nezájem. Nebyl u nás extrém, ze by nás zavirali do sklepa, rezali páskem nebo matka byla narcistka, za mě asi průměrná rodina 80. let…ale jaksi když se člověk pobaví s kamarády nebo vidí u tchyně, že to jde i jinak, tak pak přehodnoti i vlastní vztahy v rodině.
@Liberalissima píše: Více
ANO! Pak nechápu proč jsme v rozporu
asi to jen píšu blbě ![]()
@Anonymní píše: Více
Třeba to líp nedovedla. Nechtěla bych si takto rozhazet vztahy. Jak komunikujete? Řekneš normálně hele mami, potrebuju pohlídat tyden deti?
@Keyllah píše: Více
S tou dovcou jsem to myslela tak, že to není babička nad hrobem, co by si nedopravala a taky, že je schopná řešit odvoz na letiště a jaký je to problém a nestarat se o starosti druhých. Jenom jsem si vzpomněla, jak jsem se u mámy na zahradě kdysi setkala s její kamarádkou a ona řekla o vnucce něco ve smyslu- no to jsou kukadla, ty tu jsi u babičky pořád viď…a máma jenom koukala, nevěděla ani co na to říct
ale jak jsem psala, sahá to hlouběji než 5 let zpátky. Jen říkám, kdo nemá čisté svědomí, tak kolem ty 65 ještě šanci má. My naše děti milujeme a cesta k nám přes ně je tak velice snadná.
Jak nad tím přemýšlím, tak tam může hrát i roli to, že generace našich rodičů dala dítě v roce do jeslí a šla do práce na plný úvazek, a často měli ty hlídací babičky, které pokryly prázdniny/nemoci. A tak si třeba nedokážou úplně představit, jaké to je být bez hlídání bez pomoci a když hlídají, tak třeba už ani pořádně nevědí, co s tak malými dětmi dělat, protože s vlastními dětmi toho času strávili vlastně málo. Ale to může platit jen u části lidí, protože u nás prarodiče dělají dětem krásný program. Třeba s dědou vždycky něco kutí v garáži, opravují spolu rozbité hračky, s babičkou staví z kostek, čtou pohádky, malují…a třeba zrovna tchanovci to tak měli, že dítě šoupli v roce do jeslí a bylo tam první a vyzvedavali poslední. A nemoci hlídala babička, která už byla v důchodu. Tak u nich zrovna mám pocit, že si to u vnoučat naopak vynahrazují a malé děti si užívají.