Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106364
16.12.25 09:05
@Buba mara píše: Více

Asi jo..tomu nerozumím
Já hodlám pracovat co to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
16.12.25 09:14
@anavi13 píše: Více

To chápu, že nechce každé ráno vstávat…já taky raději vše smeruju do pozdějších hodin…spíš pomůžu vyzvednout pokud bude zájem, než odvádět.
Jenže já pracuju…a jeden týden vstávám hodně brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
16.12.25 09:20
@Venetia píše: Více

Já se v tomhle vlákně té babičky zastávala, ty drndo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
16.12.25 09:22
@tartaletka píše: Více

Přesně tak to bylo..stejným způsobem byly hlídaný i moje děti…každá babička většinou týden o prázdninách na chalupě, kterou já nemám…ráno je vypustily a chodily jen na jídlo..občas nějaká hra…a můj táta šel trochu s vnoučata do sebe, tak je vzal na nějaký výlet. Žádné programy na celý den a pořád dětem za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
16.12.25 09:29
@anavi13 píše: Více

Proč ti nepomáhají tvoji rodiče…většinou ten vztah s dcerou je intenzivnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
16.12.25 09:31
@Liberalissima píše: Více

Mám posledních pár dní, tak jen abych věděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
16.12.25 09:32

Myslela jsem, že je to diskuze pro babičky, a ona klasika - my jsme byli u babiček pořád a naší teď hlídat nechtějí.
No my jsme u babiček nebyli vubec. A museli to rodiče zvládat. Naše děti byly občas, ale dá se říci, že už 33 let zivnostnicime, čili děti byly s námi. A světe div se, i přesto jsem maminku dochovala doma. Nemyslím si, že láska by měla počítat má dati-dal. A rodiče jsem milovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21885
16.12.25 10:24

@anavi13 dusící se dítě bych taky nikomu nehlídala, ani dvě minuty. Stav se může skokové zhoršit a pokud nejsi zdravotní sestra z ARO, tak máš děcko na svědomí. Takovou zodpovědnost bych opravdu ráda oželela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
16.12.25 11:15
@Venetia píše: Více

Prosímtě čti pořádně na co reaguješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
16.12.25 11:55
@Monchichik píše: Více

Taky tak. Ráno si konečně můžu startovat podle sebe, takže pomalu a klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 11:57
@Keyllah píše: Více

Ne mluvila jsem o poslední šanci napravit chyby ve výchově z mládí (dostávat na pr.del, lítat venku bezprizorne, prazdniny u babiček - to byla cela ta slavna vychova) jako třeba viz výše - mám ji přát, že je zdravá a má zájmy v 67- no to samé dělala v 57,47,37,… tak po 30 letech 2 dny v únoru strávit s vnukem, opravdu omezení :potlesk: a že se těším, až ji letos řeknu, že s návštěvou nepočítáme, že nám to nevyjde- fakt že ano, fakt je to pro mě zadostiučinění. Že mě nechápe treba jkra, které pomahali rodiče po rozvodu…no, ono je to prostě těžké, když si člověk nedokáže predstavit ten celoživotní nezájem. Nebyl u nás extrém, ze by nás zavirali do sklepa, rezali páskem nebo matka byla narcistka, za mě asi průměrná rodina 80. let…ale jaksi když se člověk pobaví s kamarády nebo vidí u tchyně, že to jde i jinak, tak pak přehodnoti i vlastní vztahy v rodině.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.25 12:03
@Liberalissima píše: Více

ANO! Pak nechápu proč jsme v rozporu :think: asi to jen píšu blbě :D

• Citovat
  • Upravit
56114
16.12.25 12:06
@Anonymní píše: Více

Třeba to líp nedovedla. Nechtěla bych si takto rozhazet vztahy. Jak komunikujete? Řekneš normálně hele mami, potrebuju pohlídat tyden deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 12:12
@Keyllah píše: Více

S tou dovcou jsem to myslela tak, že to není babička nad hrobem, co by si nedopravala a taky, že je schopná řešit odvoz na letiště a jaký je to problém a nestarat se o starosti druhých. Jenom jsem si vzpomněla, jak jsem se u mámy na zahradě kdysi setkala s její kamarádkou a ona řekla o vnucce něco ve smyslu- no to jsou kukadla, ty tu jsi u babičky pořád viď…a máma jenom koukala, nevěděla ani co na to říct :D ale jak jsem psala, sahá to hlouběji než 5 let zpátky. Jen říkám, kdo nemá čisté svědomí, tak kolem ty 65 ještě šanci má. My naše děti milujeme a cesta k nám přes ně je tak velice snadná.

• Citovat
  • Upravit
466
16.12.25 12:22

Jak nad tím přemýšlím, tak tam může hrát i roli to, že generace našich rodičů dala dítě v roce do jeslí a šla do práce na plný úvazek, a často měli ty hlídací babičky, které pokryly prázdniny/nemoci. A tak si třeba nedokážou úplně představit, jaké to je být bez hlídání bez pomoci a když hlídají, tak třeba už ani pořádně nevědí, co s tak malými dětmi dělat, protože s vlastními dětmi toho času strávili vlastně málo. Ale to může platit jen u části lidí, protože u nás prarodiče dělají dětem krásný program. Třeba s dědou vždycky něco kutí v garáži, opravují spolu rozbité hračky, s babičkou staví z kostek, čtou pohádky, malují…a třeba zrovna tchanovci to tak měli, že dítě šoupli v roce do jeslí a bylo tam první a vyzvedavali poslední. A nemoci hlídala babička, která už byla v důchodu. Tak u nich zrovna mám pocit, že si to u vnoučat naopak vynahrazují a malé děti si užívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová