Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pučálkovic.Amina píše: Více
a těm mladým je kolik, když babičce je 80? to rodila v padesáti?
@anavi13 píše: Více
Když je doma, je to jiná situace…ale stejně by třeba stačilo 2× týdne, ne každý den @Anna766
A to sis vzala v práci neplacené volno?
@anavi13 píše: Více
Já tedy neočekávám, že by se i mne měli starat..nikdo z nás na to nemá podmínky
LDN to jistí.
@Venetia píše: Více
Ne proč. Existuje OČR a já i v nemoci dětí se vystřídala u dětí s manželem. Na co neplacené volno, nechápu.
@Anonymní píše: Více
Pokud by syn přijel 15.prosince, tak by mi bylo jasné, že naše vztahy nejsou v pořádku
To snad žádné Vánoce ještě nejsou…ani hotové cukroví
Já už s detem každý rok dávám cukroví a salát…ale v rámci Vánoc…pokud by mne nechtěli vidět ani nějaký den okolo…tak bych jim taky nic nedávala
Na nějakou hvězdu sama na Vánoce bych se mohla v klidu vybodnout
@Anikaa02 píše: Více
A jsi si jistá, že to od tebe očekávají?
@Anna766 píše: Více
Nemám to nastudovaný, že si lze brát jako babička 0CR
Kolegyně si to chtěla vzít kvůli umírajícímu příteli a bylo to nějak hodně omezené
Tehdy to šlo. Jestli je to jinak, tak nemam povědomost.
Každá i drobná pomoc je super
když jsem teď byla v lázních s nejmladším, tak by si moje mamka v případě nemoci našich dětí vzala OČR. To lze. V téhle situaci by jí to nevadilo. Naštěstí to nebylo potřeba. Možné to je. I do těch lázních by mohla jet, ale upřímně to by s ním nezvládla
bylo to náročné.
@Anikaa02 píše: Více
Moje babička to dělala taky a šla si sednout do vedlejší místnosti k vlastní televizi. Byla normálně v důchodu, nepracovala. Pak jen dala pokyn do vany a do postele. Vychovávala tak i svoje děti, nepřišlo jí to divné. Jen tenkrát neměli televizi, takže jim naházela hračky do ohrádky a nazdar.
Někteří lidé to tak holt mají. A hodně starých lidí žije v tom, že už je vlastně nic nebaví a všechno je bolí a jsou zapšklý. Třeba taky takový budem, kdo ví.
@stinga píše: Více
Obě rodily ke čtyřicítce. Takže mladí zas tak nejsou, ale ona jim tak říká. ![]()
@bilyleknin píše: Více
Tak oni v tom nezijou, ale skutečně to tak je
Taky se dočkáte
@Anna766 píše: Více
Tak to máš dobrý, že sis mateřství tak užívala.
Pro mě je to hodně o sebeobětování, dostát všem nárokům dětí mě hrozně vyčerpává, po dovolené s nimi jsem úplně vyflusnutá. Takže opravdu nehodlám starat se denně o vnuky.
@bilyleknin píše: Více
tak ono se dřív, když byli ty dnešní babičky samy matkami, tak moc dětem nevěnovalo - no je otázka o jaké se bavíme době, mně už se matka celkem věnovala, ale tolik, kolik se dnes věnujeme dětem, tak tolik ne - učila se se mnou, protože mám různé dys poruchy a tak dvakrát za rok jsme šly do divadla, a chodila se mnou do Sokola,
její rodiče se s ní učili jen v 1. třídě, kroužky nebyly žádné nebo pod školou, rodiče se s dětmi tehdy určitě nehráli, jezdili s nimi k babičkám, a v létě na hrady a zámky - ale to bylo vše - takže ony ty starší babičky ani nechápou, proč by se měly dětem nonstop věnovat, když je hlídají - proto jim pustí televizi, dřív se děcka vypustily ven, to teď nejde, tak se pustí tv
@Venetia bohužel si se sestrou jistě jsme už tady byli nějaké diskuze že by na nás chtěli napsat barak protože uz je finančně nákladný (taky aby ne kdyz do něj 30let nikdo neinvestoval) a ze to samy neutáhnou… ja upřímně fakt rada pomůžu muži jsou šikovní opraví udělají co je treba když tam se ségrou jsme ale my mame dve děti a hypotéku ségra si ted věře hypotéku a plánuje rodinu a uz jen ten přístup ze se od nás očekává že budeme chtít nemovitost do které je potřeba fakt narvat ranec je proste na prd
@bilyleknin jo možná máš pravdu zas je pravda že ja jsem se narodila kdyz bylo mame 20 babičce tím pádem ani ne 45, my měli deti o 10 let déle a treba je to fakt na tom elánu a té únavě našich rodičů znát vic než si treba clovek umí představíd… jenže pak mi manžel vypráví o prababičce která s nim ještě v jejich 80 chodítka trhat jetel králíkům a nevim no je mi z toho smutno že tohle naše děti mít nebudou…