Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2187
16.12.25 21:50
@Anna766 píše: Více

To jsem asi nepochopila. Jako že si to přenastavíš v hlavě a pak už to není vyčerpávající? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24513
16.12.25 21:50
@jkra píše: Více

Ano a je to obrovská výhoda. Jako upřímně si neumím představit mít dítě ve čtyřiceti a mít k tomu rodiče kterým je přes sedmdesát. Jako po sedmdesátce už velká část lidí má opravdu zdravotní problémy a síly ubývají. Tam už opravdu se člověk začíná pomalu o rodiče aktivně starat a nemůže po nich chtít hlídání. Jako já bych se s malými dětmi asi o rodiče nezvládla postarat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 21:52
@Anonymní píše: Více

A já u našich nemohla ani přespat. Říkali mi, že tam nejsem doma. :( Nechala mě tenkrát přespat kamarádka, která si sama ustala na zemi. :,(

• Citovat
  • Upravit
9117
16.12.25 21:56
@Eva2610 píše: Více

Ještě na střední jsem se spolužačkou občas po škole zaskočila k její babičce. Dělala zdravotní sestru, v jejím dětství pracovala na směny a hlídala ji i přes týden. Na střední už ji samozřejmě nehlídala, to jsme tam chodily jen na návštěvu, babička ve vyšším věku dělala v ambulanci a některé dny končila brzy. I manžela prarodiče hlídali i přes týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107576
16.12.25 22:13
@anavi13 píše: Více

Taky záleží jestli máš dcery..tam je pravděpodobnost i dnes, že to bude o něco dříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
17.12.25 07:14
@Monchichik píše: Více

Nepočítáš, moje máma taky nepočítala, a teď je u nás. Já si nestěžuju, sami jsme jí to nabídli. Jen komentář k tomu, že nakonec to může výt úplně jinak, než si člověk plánuje. Místa v pečovatelácích nejsou, sama už bydlet nemůže, jiná možnost není, akorát LDN. A mně přijde normální se o členy rodiny postarat, máma se o nás taky starala, i o vnoučata. Jestli to ale někdo má tak, že na 1. místě je jeho zábava a pohodlí, tak ať se ve stáří fakt nediví, že skončí třeba na LDN. Čímž nemyslím tebe, jen obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
17.12.25 07:39

@jkra jo to určitě souhlasím na tom jsme se manželem shodli že vlastně všechny babičky byli kolem těch 55 doma na předčasném důchodu ale zase starali se i kdyz chodili do práce (nicméně jak jsem psala určitě je energie jiná v 45 a 55) a v 55 by s 13 letým dítětem a nebo 3 letákem je rozdíl 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
17.12.25 07:52
@anavi13 píše: Více

Mam děti po ctyricitce, rodice mají blíž k šedesátce než sedmdesatce a hlidaji mnohem víc než moji prarodiče, kterym bylo v době mého narození přes čtyřicet. Je to individuální jako všechno.

• Citovat
  • Upravit
4170
17.12.25 07:58
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Ano, protože o tom, jak je co vyčerpávající, rozhoduje skutečně hlava. Nicméně prenastavit ji není úplně jednoduché. Anna to podle mě ale myslela tak, že každý je jinak nastaven už z výroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.12.25 08:36

Jako babička jsem si vnoučat, když byli malý moc užívala. Hlídala jsem ráda, ale vždy jsme se s dcerou domlouvali, protože jsem chtěla prostor i pro sebe. Dodnes je bereme na týden na dovolenou, aby měli i mladí klid. Uvědomuji si, jak rychle děti rostou a čas strávený s nimi, člověk by si ho měl užít. Mám kamarádky, které dostanou vnoučata na celý víkend a bojí se svým dětěm říct, že jsou unavené, prostě suplují rodiče a to teda nechápu. Pomoc by měla být po domluvě, aby byli obě strany spokojené, ale záleží jaké panují v rodině vztahy a jestli spolu dokáží komunikovat. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56330
17.12.25 09:00
@Anikaa02 píše: Více

Hele, v 55 s tříletakem za me pohoda. Ja se jednou na vnoučata těším. Ale zároveň si budu chtít udržet co me baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24513
17.12.25 09:14
@Eva2610 píše: Více

Určitě. Nám taky víc pomůžou moji prarodiče než manželovi rodiče. Ale zásadní je na tom rozdíl v té komunikaci. Což už tady hodně padlo. Prostě s naší stranou se velmi dobře domluvím. Není té pomoci moc, ale komunikace je v pohodě. I můj manžel se raději domlouvá s mojí rodinou než se svojí. U tchanovců je prostě ta domluva velice náročná ve všem. Každopádně já to vzdala a vše si už domlouvá jen manžel a hned je to lepší.
Mimochodem včera jsme byli na kontrole u lékaře se synem a tchýně se ani nezeptala jak dopadl. Prostě nezájem. Tohle ty vztahy u nás ovlivňuje nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150026
17.12.25 13:02
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Jak přenastavíš? Co přenastavíš? Myslíš že každého baví vždycky všechno za všech okolností? Že si každý vždycky všechno užívá a nikdy není vyčerpaný? Nebo nechápu. Že je povinně nadšený že musí něco udělat nebo někoho obstarat? Takového člověka neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107576
17.12.25 14:30
@Anna766 píše: Více

Já si to přenastavim jako, že to je práce
Jedna pro peníze
Jedno pro funkční rodinné vztahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150026
17.12.25 14:35
@Venetia píše: Více

A je to v pořádku, pokud jsi s tím v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová