Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No nemusejí. Nebo chceš říct, že na tom závisí něčí život? Když to nejde, tak to nejde. Tak to prostě musí vyřešit jen oni dva.
No já to znám, taky jsme neměli hlídání pro děti, z žádné strany. Všechno vždycky sami. Jedna strana rodiny v práci, druhá taky a zájem nic moc. Nenaděláš nic.
Tak já teda nepočítám s tím, že se usalaším u některého z dětí na stáří, to opravdu ne. To nechci ani pro sebe ani pro ně. Ty ale čekáš, že jim strčíš dítě na prázdniny, že budou po ruce pořád. Že nemají nárok jet na dovolenou?
Já se ti teda nevysmívám…já jsem jedny vosí hnízda už poslala balíkem a na druhá se chystám, též je předám
, není mi teda zdaleka ještě 70…
@Keyllah píše: Více
Překvapená ne, lítostivá můžu být i tak. ![]()
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Sebeobětování pro mě určitě není postarat se o děti, vnouče nebo manžela pokud potřebují. Kdybych měla potřebu hledat co je pro mě sebeobětování, tak možná situace kdy jsme k sobě domů vzali švagrovou která přišla o byt. Jenže zrovna ona sobě vzala mého manžela domů, když jim umřela matka, aby nemusel v 16 letech do DD. Takže bych to nemohla udělat abych nedovolila manželovi pomoct sestře v zoufalé životní situaci. Ale nazvat sebeovětovánim že se postarám o vnouče, to já jako sebeobětováni nemám.
Jedna tchýně je napůl dmementní už ač je jí 72 té bych nesvěřila ani křečka. A mamka je 100k m daleko Takže jsem bez jakéhokoliv hlídání. Mám teda jen jedno dítě a home office tak se to dá.
Ja se omlouvam ze moc nereaguji ta diskuze se nejak rozjela a ja ji jeste vubec nestihla dočíst (obě děti nemocné po večerech dopbjednavam dárky)
Me konkrétně tohle odmítání taky hrozně zraňuje (některé by me tu nazvali přecitlivělou matkou) ale ja to beru tak ze jsou ty děti malé jen jednou a tak bychom měli dělat maximum pro to abychom si s nimi hráli a věnovali se jim ale je vidět ze ti prarodiče (a u nas bohužel z obou stran) to tak nemají a upřímně přístup ze jako hlídání děti a starání se o rodiče jednou až budou nemohoucí by se neměl porovnávat ono kdyz jsem nad tím přemýšlela tak to beru takto:
1. O nás jako děti se nezajímali (věcně u babiček)
2. O své staré rodiče se také nezajímají (žije už jen děda babičku nechali přesunout do sanatoria (rozumím ze ne každý se dokáže a chce postarat o člověka s alzhaimerem) a děda co a nima bydli furt dle nich děla všechno špatně málo ji nebo ji moc a tak dále (barák postavil on daroval našim)
3. Ani o ta vnoučata se nezajímají
A lidé kteří obecně neprojevuji zájem vlastně o nikoho by chtěli abychom se v budoucnu starali o ne?
@Monchichik píše: Více
Aha, tak to já neznám. V takovém stavu asi dítě nikdo babičkám necpe.
Tak je to u nás v rodině. Nejlepší cukroví dělá babička. Je to to nejkrásnější na celých Vánocích a společný oběd na Štěpána. Až ten společný oběd babička nezvládne, tak ho ráda udělám já. Je to krásný se takto sejít. U nás to v rodině takto chodí
u tchanovců to taky nefunguje. Zkoušela jsem to držet já a dopadlo to špatně.
@Liberalissima píše: Více
Já už nevím…ale někdo psal o užívání si mezi 50 - 60 a pak že už mají žít jen vnoučaty? A už žádný Egypt, žádné zájmy…to by tak hrálo
@Anikaa02 píše: Více
Ja si myslim, ze z jednostrannych vztahu by se mel clovek co nejvic odpojit. V zajmu sveho dusevniho zdravi.
Nejde jenom vecne davat a myslet si, ze to cloveku nic nesebere. A stejne ti za to metal nikdo neda, budou to brat jako samozrejmost.
@Anna766 píše: Více
Někteří jsou více obětaví než druzí…to je o povaze
@Venetia píše: Více
Prosím tě, že mají prarodiče žít jenom vnoučaty tu nikdo nepsal. Zbytečná dramatizace.
@Venetia píše: Více
Vždyť je to blbost. To snad ani nikdo nemůže myslet vážně. Moji prarodiče jezdí teď většinou třikrát ročně letecky na dovolenou a musím říct, že i přes svůj věk nám fakt pomáhají hodně. Většinou nám babička nachystá oběd, upeče něco dobrého. Když fakt nemůžu vyzvednout děti ze školky a chlap taky ne, tak nám zachraňují zadek. A my zas na druhou stranu fakt myslíme na to, že už nezvládnou vše. Taky nám s klidným srdcem řeknou, že dnes nechtějí návštěvu a chtějí klid. Já si jich hodně vážím. Fakt si z nich jednou chci vzít příklad. Oni drží rodinu hodně pohromadě. Dát jim děti na týden na hlídání fakt nepřipadá v úvahu
my nezažili ještě ani víkend bez dětí.
do práce jdu na úvazek 0,6, tak to předpokládám, že ty prázdniny zvládneme nějak pokrýt i možná sami.