Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.12.25 12:22
@jkra píše: Více

Já už asi poslední 3 roky vůbec. Max to - no letos budou letní prázdniny náročné na logistiku nebo zas je Nemocný, pracuji do noci- Ježíš prosím nespustme lavinu, jak je nebezpečná angina pro důchodce…mně jde o to projeveni zájmu, to hlídání o prázdninách je taková vetsi věc a neni samozřejmě jediná a nejdulezitejsi. Ale u nás není ani takové to, přijedeme o víkendu se pomazlit s vnuckou, skoro zapomenu, kdy ma vnuk narozeniny..o tom myslím byl i ten úvodní příspěvek. Byt přítomná v životě dcery, i když ji už bylo 40 :srdce:

• Citovat
  • Upravit
56114
16.12.25 12:42
@Anonymní píše: Více

No, takže nekomunikujete. To je blbý. A máš pravdu, nedovedu si to představit. Zároveň ctim, ze máma jede na golf, místo aby hlídala vnoučata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 12:59

No tak nějaký třikrát a dost je myslím v rámci duševního zdraví asi dostatečné :D nakonec to tu i píšete- moje dítě, moje starost, vnucovat se nebudeme( já jsem taky její dítě, ale nejsem její starost- ok chápu, nejpozději ve 30 odstrihnout děcka, v pohodě). Celý je to o tom, jací rodiče, takoví prarodiče v mojem případě. No jo, co už že :cert:

• Citovat
  • Upravit
56114
16.12.25 13:02

Hele, pusobis strasne chaoticky. To, ze nehlida, přeci není odstrihnuti. navic nekomunikujete. Ty jsi už v opozici, naštvaná. Ale nevěřím, ze když řekneš hele mami, jsem v pytli, potrebuju 3 dny hlídání, ze te pošle někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 13:04

…Minule přišel syn za mojí mamkou jestli by si s nim praskala bublinkovou folii a ona mu řekla ne teď se koukám na televizi a tak je to se vším…

Víte, tohle je to, co na mě křičí z toho uvodniho příspěvku. Tohle je něco tak smutného a hovad. skeho. A proto jsem psala, místo návštěv v duchodaku a procházce v parku, strčit ji telku. Možná bude ale taková osoba nakonec nejšťastnější :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1978
16.12.25 13:08
@Monchichik píše: Více

Já si představuju, že pokud budou mít moje děti děti, vyhradím se na ně třeba jedno odpoledne plus večer v týdnu. Tím pádem se vytvoříme nějaké vlastní rutiny a nebude to úplný chaos, navíc jejich rodiče budou vědět, že si můžou naplánovat třeba pravidelný sport nebo rande nebo cokoliv.

Manželovi rodiče nehlídali vůbec (matka byla dávno mrtvá a otec těžce nemocný), moje hlídali dost, ale výhradně když bylo v „potřeba“ - tzn. brali si k sobě děti na doléčení a na část prázdnin. Za to jsme jim samozřejmě byli vděční, ale dodnes nechápu, proč byl takový problém pohlídat, abychom mohli občas do kina nebo do divadla. Nějak jim to připadalo příliš dekadentní nebo co. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 13:09

Ale pošle, proč nevěříš? Prostě řekne, ze se ji to nehodí. Představ si, že jsem si u nich v domě nemohla nechat ani kolo, překáželo. Se tu ohanite, že zakazuju Egypt :nevim: o tom to není, šlo mi o to, že plánuje dopředu, ale že by sedla s kalendářem a hele v létě jsou prázdniny, tady dáme egypt, tady si vezmeme dítě. Tchyně to tak dělá, na první i druhý pohled stejný ženský :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.25 13:10

@Pauznuto My jsme s manželem do jeslí chodili taky od roka ( 70. léta ). Manželova strana ale pak měla na léto hlídání ( babička na celé prázdniny je hlídala na chalupě).
Tchyně nehlídá vůbec. Nejdřív měli barák a zahradu. Teď už mají v háji zdraví a stále ten barák. Komunikovali jsme to s nimi nespočetněkrát - je to jejich rozhodnutí - nám řekli. Nikdy nebyli na prvním školním dni, nevyzvedli vnouče ze školky, nevzali ho na výlet, nešli do kina, atd… Velké děti máme plnoleté. Nepozvou je ani na oběd o víkendu. Malýmu je 5 a kolikrát ho viděli by h spočítala na rukách.
Roli prarodičů za mě nepřijali nikdy a věkem se to jen horší. Nebo máme špatný model dětí. Těžko říct. Bylo to pro mě vždy takové zvláštní, protože roli rodičů plnili velmi zodpovědně.
Jako že by třeba pohlídala dítě s rýmou, nebo nám pomohla řešit nějakou nemoc ani omylem.
Moje máma je fajn, starostlivá, milá, zajímající se. Jen není hlídací. Chce si užívat, jezdit, poznávat. Důchodu si chce užít na plno, když to jde. S nejmladším vnoučetem se vidí tak 1× za 2-3 měsícem.
A trošku mám pocit, že jí akční dítě už vadí, unavuje. Možná kdyby to byla klidná holčička.
Není. Občas tedy pozve velký děti, tam to funguje lépe. Ale že by nám vykryla nějaké prázdniny, nemoce taky ani omylem. Nejsou prý hlídací služba, jsem se dozvěděla, když jsem zmínila, že bych v létě potřebovala pomoc vykrýt zavřenou školku.

Příspěvek upraven 16.12.25 v 13:19

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.25 13:11
@KKubula píše: Více

A stále jsi o úroveň vys než já :lol:

• Citovat
  • Upravit
1978
16.12.25 13:15

Jsou rodiče, kterým tohle říkat prostě nechceš. Ty máš pokud se pamatuji s rodiči vztah vynikající, takže chápu, že nechápeš :mrgreen: ale někdy prostě nechceš riskovat další přednášku nebo další přídavek k pomyslnému dluhu, který vůbec nevíš, kdy a jak budeš muset splatit atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
16.12.25 13:17

Teď nerozumím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 13:27

@KKubula A nebo jim to můžeš říct a nemusí se to sejít s pozitivní odezvou. My třeba tchány zvali roky na návštěvu, nějakou akci společně s dítětem. Nic. Nikdy neměli čas. Vždy bylo něco důležitějšího, byli unavený, psovi bylo moc teplo, rychle vyrostla tráva, atd…

Příspěvek upraven 16.12.25 v 13:28

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.25 13:27
@KKubula píše: Více
Že aspoň pár těch doleceni a prázdnin bylo :mrgreen: Hele ale štve mě i to, že si děti pak myslí, že toto je normální, že babička s dědou si kdesi zijou svým životem a my vlastním…no vlastně ne, ta tchyně to zachraňuje :srdce: Tak u nás ani nebude ten syndrom pak máma mámy má přednost :lol:
  • Citovat
  • Upravit
2077
16.12.25 13:28
@anavi13 píše: Více

Přiznávám, že bych taky nechtěla vstávat dřív, abych hlídala vnuka. Výjimečně ano, ale pravidelně ne. A nemocné dítě jen v rekonvalescenci, co potřebuje nachystat jídlo, pití a zabavit, rozhodně ne mimino, co mi tam brečí nebo se dokonce dusí. To mi přijde jako vysoké požadavky i na „hlídací“ babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148887
16.12.25 13:31
@Pučálkovic.Amina píše: Více

A já bych to udělala. Holt jsme každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová