Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1170
15.12.25 18:28

@Keyllah Takze ti prijde v poradku, ze prarodice meli hlidani svych deti hodne, sami nehlidaji vubec a cekaj ze se budou deti o ne starat. Deti byly porad na hlidani, s jejich vlastnima detma jim nikdo nepomuze a maj se jeste teda strhat pri peci o sve rodice. No hele nemyslim si :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.25 18:36

Tchýně zájem o děti mocnema, sama je nikdy nehlidala, bydlí 20min od nás…naši by se pro děti rozkrájeli, hrajou si s nimi, vezmou si je, kdykoliv potřebuju, klidně i oběd dostaneme nebo dostanu navařeno, nakoupeno domů…s dětmi se vidí téměř denně a pomáhají s logistikou i do školky, že školky, na kroužky…

• Citovat
  • Upravit
9114
15.12.25 18:46
@Buba mara píše: Více

Takže by to jinak šlo, ale rodiče by si to museli zařídit. Tak jako si to zařídila spousta lidí, kteří to hlídání nemají. Tak to je potom o tvojí volbě, ne o tom že by to nešlo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
15.12.25 18:49
@Grety píše: Více

Pokud byli finančně gram nootní a hlavně zdraví, tak nečekají, protože se zabezpečili. A i kdyby čekali, tak to je takový problém jím pomoci s tím, co potřebuji? Oni nám utirali zadky a my si budeme dávat podmínky? Oni svoje děti vychovali, vy si vychovejte svoje.

Příspěvek upraven 15.12.25 v 18:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 18:50
@Roxy ivka píše: Více

no ale takhle to mozna bude hele. Ja treba mam v planu svym detem s detma pomahat, prave proto ze zazivam jak je to bez hlidacich prarodicu nahouby. To vy ste nezazily co? Tak Vam to asi tak neprijde. Ale zas nezvladneme pomoc vsem..Taky prece budu chtit nekam na dovolenou, vsak to je v poradku ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 18:53

@Vada oni svoje deti vychovali s velkou pomoci svych rodicu..My jsme ty deti..My si to hlidani pamatujeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
15.12.25 18:53

U nás se hlídají vnoučata, když je to nutné a jinak to nejde. Jinak se o ně starají rodiče. Na dovolenou jezdí rodiče s dětmi. Nikdo je hlídat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
15.12.25 18:55

Byla jiná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.25 18:55

Anebo stejné povinnosti.

• Citovat
  • Upravit
2367
15.12.25 19:00

Já si zase neumím představit, že by moje dítě bojovalo s pokrytím prázdnin svých dětí a já bych mu vůbec nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.25 19:01
@Vada píše: Více

V životě jsem užila dost, i s dětmi. A pouhé užívání si mi teď k stáru připadá jako zbytečně mrhání časem. Užívám si se svými blízkými a to mě dělá spokojenou. Ale myslím, že priority vycházejí i z osobnostního nastavení anebo třeba i z rozumu, když je potřeba se něčemu přizpůsobit.

• Citovat
  • Upravit
1170
15.12.25 19:01

@Vada no vsak uvidis jak ti tvoje deti budou ochotne pomahat az to budes potrebovat ty. Tohle diskuzne nema reseni, to se musi zazit. Vy nehlidaci babicky jste nezazily jak je to bez vasi pomoci tezky. Protoze jste tu pomoc mely. Ted na stari mate svuj zivot a chcete si ho zit po svem. Ok. My matky, co uz to hlidani nemame vime jak je to bez hlidani blby. Tak my zase tem nasim detem hlidat budeme (narozdil od vas), ale taky budeme chtit zit svuj zivot. Takze uz nebude cas a energie na Vas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
15.12.25 19:03

Nějak jsem si vzpomněla na dělení na chovný a tažný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41588
15.12.25 19:15

no mě nepřijde v pořádku podminovat pomoc na stáří tím, jak moc a dlouho budou hlídat vnoučata :think: tobě ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107559
15.12.25 19:17

Asi, jak kdo…já třeba na ty prázdniny jsem nějaké hlídání měla, ale jinak jsme to moc nevyužívali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová