Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KKubula píše: Více
tak ale pokud si o hlídání říkat nechci, tak počítám s tím, že hlídání nebude a nejsem překvapená, že nehlídají, ne? ![]()
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Me to prijde v rodine normalni, ze si lidi pomáhají a zajímají se. Takze pokud by mela moje dcera nemocné dítě, tak se zajímám a v rámci svých možností pomůžu. Samozrejme chodím do práce, mam své zájmy, svůj život. Nebudu babicka která má každý víkend vnouce na krku a zajišťuje každé jarní prázdniny a bez vnoučete si nedovolí jet na dovolenou. Rozhodne, ale klidně kvůli vnoučeti rano vstanu a postarám se o něj a hlavně chci byt součást jeho života.
@Buba mara píše: Více
Mně jen přišla divná tvoje formulace „jinak to nejde“, protože to je samozřejmě nesmysl. Ale jo, asi mi přijde divné i to, že dítě odvádíš denně do školy, vodíš ze školy, na kroužky a vlastně jsi převzala přes týden tu roli za rodiče. ![]()
@Anna766 píše: Více
Vážně bys hlídala mimino, které se ti kdykoliv může začít dusit? Tak to jsi odvážná, já bych na to neměla.
@Anna766 píše: Více
Ja bych taky vstala. Jen si říkám, pro deti bych dýchala teď, stejně jednou pro vnoučata. Ale zároveň se zase najdou hlasy, zeclovek se stará moc. Kde je ta hranice. Moji kluci treba chodí ukazovat svoje slečny k babičce, normálně tam teď Vojta chodí s tou svojí holčinou i ze školy, na hodku, sám od sebe. Ja se tam stavím 3× týdne na kafe, obden si voláme, to zase spousta lidí nechápe. Všechno souvisí se vším. Ale vždycky jsem je nechala, aby si ten vztah budovali, neřešila jsem co bylo k večeři, atd. Je mi líto, ze to neni všude bezne.
@jkra píše: Více
No mě třeba tchyně úplně v pohodě. Vyzkoušeno. Byli jsme v háji s hlídáním na 1 den a oba dva jsme do té práce museli a poprosili tchány s tím, že manžel by jim dítě přivezl a po práci vyzvedl. Byl poslán někam. Neměli čas.
Jiná situace v jenom časovém období. Já nečekaně v nemocnici, manžel doma s 15 měsíčním dítěti. Reakce tchánu: “Snad si najdeš nějakou chůvu na hlídání. “
Příspěvek upraven 16.12.25 v 13:56
@jkra každý den rozhodně ne. Při nemoci ano, ale jinak ne. Ale já to mám trochu jinak. Dokonce klidně reknu vnoucatun - teď ne, teď mám kafe, nebo teď ne, až dokoukam film. Anebo počkej, teď mluvím s mámou. Já je taky nechám dokončit činnost, tak mám stejné právo. Běžně jim řeknu až skončí film, půjdeme uklidit kuchyň anebo půjdeme ven. Tak proč ne.
@Anonymní píše: Více
Proc by se melo mimino dusit? Pokud je dite tak nemocné, ze se dusí, melo by byt v nemocnici. Me se deti nikdy nedusily, takze ani u vnoučete to neočekávám.
@Anonymní píše: Více
Moje extchyne nehledal. Když nas muz opustil, vůbec. Jednou jsem ji poprosila, moji rodiče tu nebyli a my všichni zvraceli. Nic. Nicméně, když teď volala, ze ji je zle, deti jsem tam zavedla. Chci mit klud v duši. Ani nepodekovala:).
To je tak:
Něco jsem zapomněla?
@Venetia píše: Více
Chodí do práce… pomáhají odpoledne když je potřeba. Jak nastoupím do práce, tak bude moje mamka děti vyzvedávat nárazově ze školky. Tchýně je doma. Samozřejmě kdyby všichni chodili do práce, tak ty rána nejdou. To je pochopitelné. @mado dusil se mi v autě, protože celou cestu plakal. Dělalo se mu v autě špatně. Takže problém byla jízda. Jinak jo, na hlídání byl náročný. Muselo se mu hodně věnovat. Tím jak byl nemocný, tak mu prostě bylo špatně. Takže ty rána se mi hodili z tohoto důvodu, abych ho nemusela cpát do auta. Odpoledne hlídání taky byl problém. To vyšlo nastejno. Jakože já to ranní vstávání chápu, ale v situaci ve které jsme byli si myslím, že si má rodina pomáhat.
Psala že se dítě dusí protože pláče během přesunu. Jestli jsem pochopila špatně, tak se omlouvám. Ale já bych to dítě ohlídala aby v nemoci nemuselo někam se přesouvat.
Mimochodem, když byla dcera v nemocnici po operaci po nehodě, měla jsem na starost půlroční vnučku. Co bys dělala? Dala vnouče do klokánku než se matka vrátí? Udělala bych v to i v případě kdyby tou matkou nebyla dcera ale snacha, pokud bych nějakou měla.