Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@moncahavlova píše: Více
možná se jí vleže špatně dýchá, jak je zahleněná, tak proto si sedá,
a možná se to všechno sešlo, že už je „velká“ a v kočárku už spát nebude, jednou prostě ten čas přijde,
po bytě bych ji nenosila, nebo to pak budeš muset dělat pořád, bude to vyžadovat
@lucad77 píše: Více
no přesně,
@moncahavlova musíš jí dát hodně pod hlavu nebo zvednout dvě nohy postýlky za hlavou, aby malá ležela šikmo a hleny mohly vytékat volně, a odsávat a odsávat
@lucad77 samozřejmě že ne ale já ji dala ten kočárek do pololehu měla zvedlou hlavu a v postýlce taky a stejně řvala že tam nechce být
@stinga To si nemyslím že by se takto sešlo 3 dny zpět mi usínala normálně v 11 dopoledne, a dnes v kočárku úplně klimbala padala ji hlava takže možná kdyby byla ok tak tam normálně usne ale asi ta ryma no. Plakala chtěla spinkat, zívala byla mrzutá jenže si prostě za žádnou cenu nechtěla lehnout.
To je tou rýmou, děti jsou z toho podrážděný a protivný, asi jako každej.. Neusne ani když si ji vezmeš od postele a budeš tam s ní dokud neusne? Třeba ji něco vykládat klidným hlasem a hladit po vlaskach..? Dobré je zvlhčovat vzduch a před spinkání dat kapky do nosu ať se jí lépe dýchá. Výborný na rýmu je inhalátor, můžeš tam dát třeba vincentku. Neboj se zainvestovat do ultrazvukoveho, fakt. Je to pecka. Je to dobré i na kašel a tak. U obou dětí se mi to moc osvědčilo, zkrati to dobu nemoci.
Dcera prospala v kočárku venku celý první rok (kromě noci), jinak všechny její spánky přes den byly venku. Padl první rok, šlus, ende, najednou začala vyvádět, já vozila jak šílená. Rychle, stručně, ze dne na den šla spát do postýlky. Děti se prostě mění, nebo je za tím obyč. rýma.
Jistě je možné, že rýma ovlivňuje její komfort a způsob usínání, protože ucpaný nos může být pro malé děti velmi nepříjemný. Kombinace rýmy a případného růstu zubů může také zvyšovat podrážděnost. Uvidíte-li, že se situace nelepší, zvažte konzultaci s lékařem.
Zdravím malá je zvyklá usínat přes den jen v kočárku. Teď má dva dny rýmu a od té doby když jdeme ven s kočárkem a ona nevydrží ležet, stále si sedá, řve, vzteká se když ji položím zase si hned sedne. Je možné že to je tou rýmou? Tak jsme pak šli domů chvilku si hrála a zkusila jsem to později. A zase to samé a to vstávala ráno v 6 a usnula mi až 13:30 ale musela jsem s ní chodit po bytě. Zkoušela jsem ji dát do postele i k ní do postýlky ale to nešlo… A až když mi usnula na té ruce tak teď spí normálně v postýlce. Je možné že je to zubama nebo tou rýmou?