Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kazde dite to ma proste jinak, nemusis se bat ze je maly nejak zaostali
takove veci jako poznat kvetinu moje dcera v 9 mesicich taky neumi a bud rada ze jeste nemusis mit oci na stopkach jako ja nebo ostatni matky kterym deti uz lezou po nabytku a vse kramari
a o nejakem autismu v tvem pripade nemuze byt ani rec. Vlastne vubec nechapu proc to dotycna napsala pod anonymem, jen te chtela vystrasit jeste vice nez jsi ![]()
@Anonymní píše:
@Yarisek Mě to co popisuješ přijde trošku jako nějaký druh autismu… ale nechci tě strašit…
ježíšš to ne. To mě vůbec nepříjde. Každý dítě je jiný. Naše malá taky nedávno měla měsíců. něco z toho co popisuješ už umí, ale taky ne zdaleka vše. Ale hlavu si tím nelámu. Je ještě malá. Opravdu každý dítě je jiný. Kamarádka má jen o pár dní mladší dítě než já a to neumí prakticky vůbec nic. Teprve se začalo přetáčet ze zad na břicho, ale že by si kamarádka z toho dělala hlavu tak to vůbec. Neboj se, brzo se vš naučí. Není důvod nikam spěchat. ![]()
@Anonymní píše:
Dítě bez očního kontaktu… teda jestli zakladatelka nepřehání…
a to jsi jako vyvodila z te jedne vety: Někdy na ní třeba i mluvím a ona kouká všude okolo, jen ne na mě??
rozumis slovu „nekdy“? ukaz mi dite, ktere nekdy nekouka vsude mozne, jen ne na osobu, ktera na nej mluvi ![]()
fakt miluju lidi, co budou uz tak lehce vystreslou matku strasit takovyma vecma na zaklade par slov a vlastni uzasne dedukce
ja bych u nekterych uzivatelek timhle zpusobem vydedukovala demenci…
PS: autistu mame v rodine, vim o cem je rec.
@Anonymní píše:
@Yarisek Mě to co popisuješ přijde trošku jako nějaký druh autismu… ale nechci tě strašit…
v 9 měsících jo
zakladatelko klid naprosto normální dítě más…
Diagnostikovat v osmi měsících autismus po internetu z jedné nepřímé věty, to je na nobelovku
nebo na pár facek, když na to přijde
@Allons-y tak to jsi vystihla dobre, lepe bych to ani sama nenapsala ![]()
Ahoj!
Máš naprosto normální holčičku, buď v klidu. ![]()
Já mám třetí dítko, momentálně čerstvě osmi měsíční a co umí??
A zřejmě jsem špatná matka, protože ho zatím cíleně neučím naprosto NIC, protože buď spí, jí a nebo ho prostě nechytím, ale je to šťastné, spokojené a uchechtané mimino.
![]()
![]()
Muze mi nekdo vysvětlit rozdil mezi lezením a lozením, prosim?
Jinak moje 7 a pul mesicni dcera leze (presunuje se za cilem po kolenou), soupa si asi tyden (peknej opruz, neumi slezt dolu), seda si bokem (jako šejk, co pololezi na boku a cpe se hrozny ve svym haremu), obcas si kymacive sedne, ale za chvili zuchne, bavi ji hraci plastovy hracky, dva dny dela papa rucickou (stridave mava a zavira a otvira pest), zboznuje bafani, momentalne se pokousim naucit Taaak je velka, jinak dela na pozadani kopy kopy a plac pkac plac (obvykle mne do ksichtu ci na prsa). A ted nevim jak to je s tou jednou ci dvema hrackama. Ma jich v ohrsdce hodne a nejak jsem si nevsimla, zda ma nekdy dve v rukou najednou…
Jo a rika baba, tata, deta, jawa, este…ale rozhodne nevi co to znamena. Jinak z rafosti chrci jako kdyby byla posedla chuckym ![]()
@Anonymní píše:
Ty jo, House právě skončil, protože na tebe nemá ![]()
Tady to máš pěkně zpracováno: http://medicinman. cz/?p=nemoci-sympt/motoricky-vyvoj-kojence
No nevim
Syn ma 8,5 mes. a doktorka se strasne divila, ze nechodi kolem nabytku
Asi mam blbe dite
S manzelem jsme oba VS, tak predpokladam, ze syn bude bud pomocny delnik, nebo jaderny fyzik
![]()
8 mesicu - sedi, leze uz pres mesic, od 6m stoji a od 7 obchazi nabytek, kramuje supliky, splha…rika baba, mama a pochybuju, ze vi, co to znamena. A to maji jeste spoustu casu, tak to nehrot
@Allons-y píše:
Diagnostikovat v osmi měsících autismus po internetu z jedné nepřímé věty, to je na nobelovkunebo na pár facek, když na to přijde
Viděla bych to na ty facky
![]()