Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky maminky, jsem docela nešťastná. Náš prcek (1,5roku) poslední 4dny nechce nic jist, ale naštěstí pije a kojím. Rekne, že má hlad, s chuti si jidlo vezme, ale potravu rozkouse a vyplivne nez aby ji spolknul. Predtim bastil pekne a porad ???? Byli jsme vcera u dr. jestli nema natekly krk, afty, ale pry vsechno v poradku. Brala mu stery, taky v poradku, zuby mu nerostou. Ale ve ctvrtek jsem delala kvetinovou vyzdobu a vsimnu si, ze mi prcek okousava takove natrene drivko/proutek na dekoraci (prodavaji v kiku a jysku). Tak rikam doktorce, jestli kousek neukousl a nezaseklo se mu to nekde v krku, protoze porad vyplazuje jazyk a saha si do pusy. Tak me rekla, ze si to nemysli.ale ja mam strach, ze neco v krku ma. Kdyby tam kousek te trisky mel, vytahne to nejak potravou nebo splachne pitim? Chapete me, jak to myslim? Nebo mam radeji jet na ORL. Doktorka mi prisla, ze prehanim, ale ja mam strach, aby to neudelalo paseku ???? predem dekuji.
@geejitka nerostou mu spise zuby? Nebo ma proste fazi vyplivovani potravy, taky jsme meli. Podle me by ani nepolykal/nepil, za me nepravdepodobne.
@blumen nerostou,doktorka se divala.no jestli se jedna o obdobi, tak to jste me uklidnila. Muj druhy synek je taky jedlik a toto neznam. Tak me to vykolejilo, protoze je to nechutenstvi od toho dne, co kousal to drevo.tak to by byla shoda nahod. Diky za uklidneni ????
@blumen je pravda, ze kdyby tam neco mel, tak by asi nepil. Jste hodna, ze jste napsala.jsem klidnejsi.
![]()
Víš ja bych jela - možná to není pravděpodobné, ale bude ti to vrtat hlavou a zbytecne - na orl koukne a budeš mít jasno. Tekutina jen sklouzne, polknout jídlo je náročnější a třeba mu vazne neco vadí
@Tichošlápek no jestli to neprestane, tak asi pojedu za svoji dr. Tento tyden ma dovolenou, tak ma zastup. Me to porad vrta hlavou. A hlavne nechci neco zanedbat. ![]()
@geejitka píše:
@blumen je pravda, ze kdyby tam neco mel, tak by asi nepil. Jste hodna, ze jste napsala.jsem klidnejsi.![]()
Ja bych par dni pockala, no. Kdyby mel hlad, zkusil by se treba najist, zacal se ale davit nebo brecet bolesti. Dcera pri zubech (nekterych) nejedla, pak jednu dobu ty veci z pusy vyplivovala. Ale uvidite sama, podle intuice. O jake drevo se presne jedna, jak velke?
@blumen no to ja druh nevim, nebylo to tam napsane, jen „dekorace“. Ale vyfotila jsem to, jsou to jakoby jemne ohebne trisky (prouzky dreva) obarvene nahnedo. A ten jeden konec mel v puse a zuzlal. Nevim presne jestli neco ukousl nebo kolik. Stacila by jen mala triska, aby mu to vadilo v puse.Ale od toho dne nebo spis nasledujiciho ma to nechutenstvi. Tak jsme si to s tim dali do souvislosti. Ale jasne ze treba jen plasim, ze nic nespolkl a je to fakt jen obdobi a shoda nahod.ale dr. jsme to rikali i ten kousek drivka jsem ji ukazala a nebyla si taky 100% jista. Ale rikala, ze to je asi nepravdepodobne, ze by to spolkl. Do pusy se mu divala. Mel by to asi zarudle, kdyby tam neco mel.ale zase az do krku mu nevidela, tak nevim. ![]()
Uklidním tě, náš 19m teď měl taky tři dny, kdy hrozně chtěl jídlo, ale vše vyplivoval a s řevem. Den předtím měl horečku, tak jsem to tipovala na „nastartování“ dalších zubů (druhé stoličky) nebo afty. V puse nic vidět nebylo, po těch třech dnech se to zlepšilo, už aspoň v pohodě pije a občas i něco sní - občas ale stále vyplivuje (s řevem). Zkus vycucávátka a kaše. U nás byl řev už s jídlem v puse (asi dotyk s bolavou částí), kdyby to byla tříska v krku, tak by mu vadilo až polknutí a nevyplivoval by ne?
@Iva575 no u nas kdyz pije tak bez breku. Kriticka byla patecni a sobotni noc, to se porad budil a kricel ze spani a strkal prsty do pusy. Taky se mu kolikrat behem dne jakoby navalilo na zvraceni, ale nikdy nezvracel. Dned jidlo opet pozuzlal a vyplivl. Polevku jakz takz snedl. Tak nevim.zuby to na sto pro nebudou…ja si prave myslim, ze nechce polknout, ze mu tam neco vadi. u kousani mu to nevadi, az to polknuti. ![]()
@geejitka u nás měl sklon ke zvracení, jak si dával ruku do pusy - kupodivu hrozně daleko, skoro do krku. A taky měl tak jako jinak našpulenou pusu, jakoby v puse něco měl (babičku mu pořád říkala, ať to něco vyplivne, než jí došlo, že má pusu prázdnou). Oni ty zuby zprvu vidět nejsou, to se připravuje pod dásní (červené to zprvu rozhodně není), vylezou klidně až za dva měsíce. Zkus schválně nějaký calgel nebo něco takového a uvidíš, jestli to pomůže. Myslím, že předmět v krku by ho ze spaní nebudil, když je „mimo provoz“. Našeho právě i dřív zuby dost budily. Já jsem teď hlavně ráda, že jí aspoň něco, za týden máme jít na váhu, tak potřebuji aby mi nezhubl. Jo a když nabídnu salámek, tak to mu kupodivu nevadí
. Takže můžeš udělat test na nějakém pamlsku. Když už to trvá takhle víc dní a není nic vidět, tak se mi tříska zdá nepravděpodobná. Jestli je to nějaký boláček v puse, tak by měl do týdne zmizet.
@geejitka píše:
@Iva575 no u nas kdyz pije tak bez breku. Kriticka byla patecni a sobotni noc, to se porad budil a kricel ze spani a strkal prsty do pusy. Taky se mu kolikrat behem dne jakoby navalilo na zvraceni, ale nikdy nezvracel. Dned jidlo opet pozuzlal a vyplivl. Polevku jakz takz snedl. Tak nevim.zuby to na sto pro nebudou…ja si prave myslim, ze nechce polknout, ze mu tam neco vadi. u kousani mu to nevadi, az to polknuti.
U moji dcery nebylo v puse nikdy nic videt, dokud nevylezl zub. Bych si tim tak jista nebyla. A jestli jsou na rade spicaky, stolicky, delaji hodne obtize.
@Iva575 docela jste me uklidnila, snad to budou ty zuby. Nechtela bych nic zanedbat, proto tak vyšiluji. Dr.by me asi taky neposlala jen tak domu, kdyby se ji neco nezdalo. Manzel mi to rika porad. Ale kdyz to byl opravdu skok ze dne na den. Jeden den sni vsechno co mu dam a dalsi den to vyplive
My meli 16 zubu uz v roce, prvni zub ve dvou mesicich a o zadnych jsme nevedeli. i prvni stolicky vylezly vsechny najednou bez nejakeho upozorneni od maleho. Proto asi k tem zubum to tak neprikladam. Ale je fakt, ze ty posledni ne a ne se ukazat
Ale moc dekuji za podporu.:hug:
@blumen pockam par dni a uvidim. My se zubama takove problemy nikdy nemeli, tak proto to resim. Ani u prvniho kluka. Vylezly bez upozorneni.ale jeste na posledni 4stolicky cekame, tak treba nakonec budete mit s tema zoubkama pravdu. ![]()