12leté dítě je snadno unavitelné

Anonymní
5.10.25 14:04

Dítě je snadno unavitelne

Máte někdo zkušenost s velmi snadno a rychle unavitelnym dítětem? Potřebuje opravdu hodně volného času na regeneraci a relaxaci. Řešíme to i ve škole, kdy zvládne dvě hodiny a je vyřízený, když mají odpoledne školu, přichází domů a brekem. Když má po škole kroužek, tak do večera s nim nic není.
V PPP a ani psycholožka moc neporadili. Dělali jsme opakovaně krevní testy a vše je OK. Rychle se oklepe a jede dál.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5720
5.10.25 14:13

Asi by bylo důležité uvést věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.25 14:25

12 let, ale bylo to tak vždy. Psycholožka tvrdila, že se to časem zlepší a zatím nic. Nevím, co myslela tím časem. V PPP mu dávala po 10 minutách přestávky a stejně to nezvládli celé.

• Citovat
  • Upravit
313
5.10.25 14:44

A jaký byl závěr z PPP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
5.10.25 14:45

Dobře jí, spí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1868
5.10.25 14:47

Asi bych nechala udělat rozbor krve, zda má všechny vitamíny apod. Normální to úplně není. Ale 12 let - to už zase přechází do puberty a bere to energii. Jí i dostatek masa a všeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8564
5.10.25 14:56
@ALIPELI píše: Více

Zakl uvádí, že krevní testy dělali opakovaně a nic se nezjistilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.25 15:29
@Weia píše: Více

Vysoká unavitelnost, brát na to ohled.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.25 15:30

@ALIPELI unavitelny byl vždy, do 9 let chodil spát v sedm, aby to zvládal. Teď chodí spát v devět.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5476
5.10.25 15:46

A unaví se teda rychle u čehokoliv? I u toho, co ho baví? A unavuje se psychicky i fyzicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.25 15:49

Mám vysoce unavitelné dítě, dcera 10 let, 4. třída. Má tedy diagnózu dysfázie, středně těžké poruchy učení a defekt paměti. Neurolog diagnostikoval ADD před 2 lety. Od srpna do června bere vitamíny a doplňky - vitamín C, D, rybí tuk - ve vysokých dávkách. To malinko pomáhá. Spát chodí okolo půl deváté. Víkendy spí často do 10 a více. O víkendech většinou odpočívá, program míváme velmi klidný. Cca 2× za měsíc není ráno ke vzbuzení a nejde do školy - téměř perioda 14 dnů. Učíme se s tím fungovat jako s něčím, co je naší a hlavně její součástí. Pokud je unavená, jde si odpočinout, lehnout. Někdy je z toho protivná a vlastně nechce nic, ani si jít lehnout. To to pak dostane příkazem, většinou usne a po probuzení je lépe. Pomalu nastupuje puberta a situace se zhoršuje. Od psycholožky vím, že bude ještě hůř, ale po pubertě by se mohlo malinko ulevit. V současné době řešíme u psychiatra medikaci kvůli ADD, je možné, že to malinko únavu zlepší, ale není to jisté. Doma má podporu, chápeme ji. Přesto nastavujeme hranice, že chápeme, že je unavená, ale odmítáme, aby tu kňučela, byla protivná na nás všechny, vylévala si na nás zlost, pobrekávala - víš, že jediná možnost je jít si odpočinout, tak běž.

• Citovat
  • Upravit
4622
5.10.25 16:42

Já se taky rychle unavím a bylo to tak vždycky. V dospělosti jsem zjistila, že mám PAS. Ze školy jsem přijela domů a musela jsem jít hned spát. Je to děs. Někdy zas trpím nespavostí, jsem od 12 do 5 vzhůru a pak nemůžu ráno vstát. Jedna z dcer, se taky rychle unaví, druhá zas má nespavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1868
5.10.25 16:50
@Anonymní píše: Více

A co to jídlo, jí všechno? Ještě mě napadlo zkusit homeopata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.25 16:54

Mám petiletou dceru, která trpí selektivní mutismem a rychle se unavi. Po obede stále spí, ve školce i doma, doma klidně dvě a půl hodiny. Spát chodí v půl osmé. Nepředpokládám, že se to zlepší, takže ve škole asi nebude chodit do družiny a bude chodit domů spát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.25 17:27
@TRG píše: Více

Unaví se u řízené činnosti a je jedno, jestli ho to bavi nebo ne. Únava je vidět hlavně psychická.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi