Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proč prostě ráno nezavoláš pediatrii a neporadí se. Případně i na gynekologii. Dostaneš rozhodně přesnější řady než tady.
Moji dceru ockuji tou vakcinou do nosu uz od 5 let, bydlime mimo CR a tady to tak delaji ve skole, se souhlasem rodicu. Zrovna dneska jsem ji zase registrovala a to uz je pubertak. A stale to davaji do nosu. Nemyslim si, ze ty by si se mohla nakazit. Ja teda od dcery nikdy nechytla chripku z ockovani.Ale zavolej si k doktorovi.
Rozhodně se od něj nenakazíš. A nechte se očkovat všichni, je to bezpečné, bezpečnější než prodělat chřipku.
Jak vis ze to byl typ chripky na kterou se ockuje? Mas potvrzene alespon z testu?
Taky RS viry (ockuji se tehotne), covid (taky se ockuji tehotne), rhinoviry…
Kazde nachalzeni s teplotou neni chripka.
Správní rada VZP dnes (30. 10. 2023) schválila rozšíření skupiny pojištěnců u příspěvku na očkování proti RS virům, a to na základě doporučení České vakcinologické společnosti. Od 1. 11. 2023 mohou příspěvek na očkování proti RS virům ve výši 2 000 Kč čerpat těhotné ženy, které tímto ochrání nejenom sebe, ale také své narozené dítě do 6 měsíců věku. VZP od 1. září 2023 tento příspěvek nabízí také seniorům starším 60 let. Právě pro tyto dvě skupiny představuje infekce RS viry největší hrozbu.
Z webu vzp.cz
Tehotnym se taky doporucuje ockovani na cerny kasel aby se ochranilo novorozene
Na vsechno se nenaockujes ![]()
Ocko na chripku se taky doporucuje v tehotenstvi.
Mela bys:
Vsechno doporucene pro tehule ![]()
Těhotným ženám se v České republice doporučuje očkování proti chřipce, černému kašli (v kombinované vakcíně proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli – Tdap), covidu-19 a respiračnímu syncytiálnímu viru (RSV). Očkování proti černému kašli se doporučuje mezi 27. až 36. týdnem těhotenství, což umožňuje přenos ochranných protilátek na plod. Očkování proti covidu-19 je doporučeno kdykoli během těhotenství.
@Anonymní píše: Více
určitě ho můžeš očkovat i tou živou vakcínou. Na to která vakcína bude pro dítě lepší se zeptej svého pediatra. U zdravého dítěte je to jedno, kterou vakcínu použiješ, ale pokud se dítě s něčím léčí, nebo by mělo nějakou těžší poruchu imunity, může být živá vakcína nevhodná. Taky záleží čím tvůj pediatr očkuje. Živá vakcína momentálně ani není v distribuci, má být během října.
Ahojte, syn má téměř 7 let a chtěla bych ho dát očkovat proti chřipce. Vím, že jsou i vakcíny do nosu snad ve formě spreje, jsou to živé oslabené viry, pak klasika injekce to jsou neživé víry.. Dá se vybrat jakou vakcínu? Máte zkušenosti? Co by stě doporučili? V lednu přinesl syn domů chřipku, která úplně zničila celou rodinu včetně ročného sourozence, všichni sme měli vysoké horečky týden.. Ten 6 letý měl z toho i problémy s nohama, svaly.. T. č. jsem opět tehotná, termín mám začatkem ledna. Syn chodí do školy, bojím se aby zase něco nepřinesl domů a aby to u něho neskončilo ješte hůře jak loni, proto je pro nás jasná volba očkování.. Nevíte můžu ho dát očkovat i tou živou vakcínou do nosu i když jsem ja těhotná, nemůžu se nakazit?