Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Amys Jj…generace „co tomu řeknou sousedi“…znám
Však bude mluvit…odklad není žádná tragédie a zvlášť v tomhle případě bude přínosem. Měla by teď ve škole problémy nejen ve čtení, ale i v psaní…Dopiluje řeč a nastoupí se vší parádou.
@SIMONA1234 Ona je opožděná, ale dožene to a ani o odklad nebudeme muset žádat. Má rok před zápisem a jestli bude pokračovat tak, jako teď, tak se opravdu nebojím. A i kdyby jo, tak co, v dnešní době jí nic neuteče ![]()
@Amys Jo tak…já blbě četla…myslela jsem, že už teď je předškolák a babička řeší „ostudu“ s odkladem…někteří prarodiče tohle těžce nesou, za nich to bylo jinak, no.
Jinak moje dcera je červnová…mohla jít v čerstvých 6 letech a taky měla odklad. V PPP mi řekli, že testy ok, ale je vidět, že je hravá…že jí to učení nebere
(po mamince, hravá bez ambicí k učení)
Takže jsme se rozhodli pro odklad a fakt dozrála…někdy v únoru začala: Školka je nuda, chci do školy, kup mi tašku…šla v 7 letech. Je v 6. třídě…sice nejstarší ze všech spolužáků, ale zároveň skoro nejmenší. Být v 7.třídě tak jak má…no…byla by za třídního trpajzlíka. ![]()
Nejlépe je promluvit s učitelkou. V tom školkovském mumraji se snadno přehlédne, když jeden druhému ublíží. Učitelka si dá pozor na chlapce a dcera bude vědět, že se může svěřit. maladobra
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.