Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše: Více
Slib je jedna věc, ale realita druhá. Bych mu dítě nechala a šla třeba sama ven. Ať vidí, jak je všechno v pohodě a může přece s dítětem o pracovat ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
No právě, vždyť dopředu přece nevíš jaké to dítě bude. Může to být spavec, se kterým to půjde v pohodě, a taky třeba mimino co celý den brečí a jsi ráda že jsi ráda. Prostě je doma s miminem, sama toho má jistě plný zuby a poslouchat ještě takovýho tupce a jeho názory a urážky, to je prostě moc. Jenže on se k ní takhle chová, protože mu to dovolí. Kdyby ho poslala do p@dele, tak by byl svatej pokoj. Takovej byl určitě i před tím, takže škoda slov. Já bych s takovým chlapem nebyla ani omylem. A že by volal tchyni? Co to jako má být? Ta by měla dceři domluvit? Dospělé ženě? Ty jo, ten by fakt letěl že by nestihl schody počítat.
@Dahlia0409 píše: Více
Mě to trochu zní, že on dítě nechtěl, a ona ho překecalla, že pro něj se nic nezmění, že ona zvládne dítě i pracovat… vždyť která normální holka bude platit 100% hypo na společný byt, zatímco přítel si sam pro sebe platí nějaký penzion? Navíc si ji ani nechtel vzit. Ta chtěla hnízdit za každou, jakoukoli, cenu.
Tak chyba byla slibovat si(mu), že budeš pracovat i s dítětem. Chápu, že prvorodičky mají mlhavou představu, co všechno to obnáší a co může a nemůže nastat. Ale klobouk dolů za sebereflexi.
Od toho bych se odpíchla a zahájila vážný rozhovor, že vydělává docela dost na to, abys mohla nějaký čas zůstat s dcerou, jejíž výchova a aktuální potřeba kontaktu je taky důležitá a může zaplatit zaměstnance nebo brigádníky. Je to jen na přechodnou dobu. Věř tomu, že za pouhý rok bude situace mnohem lepší.
Dítě máte zatím jen jedno, ty peníze by měly stačit. Předpokládám, že máte rezervy, když jste oba pracovali.
Kdyby to nepomohlo, do budoucna Ti s alimenty a asymetrickou střídavou péčí bude rozhodně lépe. Zase si pro vás vyděláš, ale jeho příjem půjde rapidně dolů i díky menšímu prostoru pro práci.
Je otázka, jestli je takový škrt a kolenovrt od přírody nebo má jeho chování a jednání jinou příčinu. Úspěšný podnikatel bývá často rád za ženu, která vytváří zázemí.
@Bibi2019 Doufám, že jsi troll. Protože pokud matka dá dítě do rozpáleného auta, aby vyhověla svému páníčkovi, taky by ho příště mohla hodit do popelnice.
I kdyby byl stejný před dítětem, tak to zakladatelka nemusela tak vnímat, protože ještě nebyla tak bezbranná jako teď bez příjmu s dítětem.
Jestli tomu neuděláš konec hned
nepostavíš se mu, tzn. upozornit, že takhle jako k onuci se k tobě chovat nebude, jinak končíš, tak myslím, že tohle je přesně ten typ, co to bude stupňovat.
Mimochodem, dítko bych mu vrazila hlídat a šla si tedy něco přivydělat. Ale dál do budoucna bych s ním nepočítala. Pomalu bych se chystala na odchod, tzn. hlavně abych měla finance.
@Bibi2019 píše: Více
Tvuj pritel je manipulativni narcis, kteremu ted narostl hrebinek.
Co na to říct? Jak sis ho naučila, tak ho máš
rozhodně se nezměnil až s narozením malé. Prostě další sebestředný sobeček. To, že z tebe po 10 letech vztahu a narození společného dítěte ani nedokázal udělat svou manželkou, o tom ani nemluvím. To už je asi jen špička ledovce.
Takový deb*il se z něj určitě nestal až po narození malé. Prostě jaké sis to udělala, takové to máš. 🙃
@Bibi2019 píše: Více
další služka a otrokyně pána velkomožného, kde se holky berete, stejná diskuse je tu každý den - jak jste si své lenochy velkomožné naučily, takové je máte
Jsem na RD, dítě dva roky, manžel nás komplet živí, pred RD měl dvojnásobný plat, která teď má i díky mě, protože mu umožňuji v klidu pracovat neb se starám i o jeho dítě, tak nevím, proč bych na tom měla být finančně bita. Já pracuji cca 5hod/týdně po večerech, protože chci - nechci vypadnout z praxe. Peníze máme společné, jako otec se normálně podílí na výchově a stará se o dite některé odpoledne sam a já mám čas na své koníčky, některé odpoledne má čas na sebe on, zbytek trávíme jako rodina spolu. Na žádný jiný model (max on na RD a já prace) bych nepristoupila.
My máme společné penize, společný majetek jsme manzele a nikdy mi nevycita starost o naše společné dítě na úkor toho, že nevydelavam ![]()