Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
V UK a dalších odchází dítě do instituci dávno před prvním rokem, kdo má doma dítě v roce, je extremni vyjimka a často se na nej dívají jako na blázna.
Kupodivu lidé, co vyrostli v takovém prostředí, jsou úplně normální a nic jim nechybí, nijak zvlášť se v traumatech neliší od nás. Možná odešli dřív z maminy náruče, ale šli do rukou schopných lidí. Což je mnohdy výrazně lepší varianta než zůstávat do predskolackeho věku doma s mamou na dvorku.
@Dahlia0409 píše: Více
Však te nikdo nenutí, tys reagovala jako první na mě a měla jsi potřebu mi sdělit že by ses nikdy nenechala živit
já tě nenudili sdělovat mi tvé životní nastavení ![]()
Jistě, protože živit má rodič tak možná dítě, to už nejsem, tak nevím, proč by mě měl někdo živit
Přeji hezký zbytek dne ![]()
@Lily-of-the-valley píše: Více
To je věc názoru, máma není odborník, ale je to máma - nejbližší člověk a jistota (nebo by aspoň měla být pokud se nebavime o patologii), ani hříbata například nikdo mámam nebere před 6 měsícem věku ![]()
Prosím tě ty máš očividně nějaké trauma z dětství a chorobny strach z toho, že by tě někdo živil, to už jsem pochopila
ale dospělé ženy to tak většinové nemají, proto jim nedělá problém starat se o vlastní kojence (a tím jsou děti do 1 roku) a dospelym muzum zase starat se o vlastni rodinu ![]()
Tak ze zákona ta povinnost je, živit matku svého dítěte do jeho 2 let věku. Je to logický, že z rodičáku tak úplně ta žena nevyužije.
Ne? 😁 v přírodě už půlroční hribata dávno lítají s vrstevníky a k máme si zajdou cucnout mlika na chvilku. Nebo když se leknou. Stejně tak roční mimino muže jít na par hodin od mamy a nic se mu nestane.
Kdo nedává školu? I pro autisty s MR jsou zařízení.
@Bibi2019 píše: Více
proč si myslíš, že se změní? z jakého důvodu by to dělal? a
a jaké „pohlídá MI dítě“ - je to jeho dítě, takže pohlídá SI svoje vlastní dítě - to není žádná jeho zásluha
@brisco píše: Více
Jako že některé dítě brečí, když má být ve škole, tak je to myšleno.
@brisco píše: Více
Ano správně a pak je SJM jako další ochrana matky, ale pro některé ženy je to asi pod úroven, tak pro zvýšení sebehodnoty potřebuji odložit dítě a mít vlastní výplatu (a to říkám jako někdo kdo od konce šestinedělí pár hodin večer pracuje v oboru z domu ale dítě má v tu dobu tatinek)
To bych nesrovnávala, hříbě chodí hned po narození, kdežto lidské mládě jen leží na krovkách.
Správně, zajdou si cucnout, když ONY samy chtějí, protože mají mámu na dosah, nemusi cekat az se vrati z prace, tak jak to u kojenců má být, jsou ve stejné ohradě, takze pokud lidska máma nepracuje jako učitelka v tech jeslich, tak pak je tvůj příměr totálně mimo
A před stopadesati lety kdyz šli mamy na pole a děti zůstaly s babickama doma?