Dítě, partner a peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
32041
10.6.24 16:53

@Dahlia0409 Jo, asi jo. Ale já bych dala dítě do jeslí jen ve výjimečném případě, ve chvílích naprosté finanční nouze, kdy by nebylo zbytí. Jinak zastávám názor, že prostě dítě potřebuje mámu. A to, že je jeden doma s dítětem a druhý zatím vydělává mi přijde úplně v pořádku. Však to není napořád. A je to jasné, že když chtějí dva mít dítě, tak se o něj taky musí postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.24 17:00
@Lily-of-the-valley píše: Více

Hribata nevyšly, tak se vytáhne porod na poli :lol:
Hele nevím jak to bylo před 150 lety :nevim: ale i kdyby tak jak píšeš, tak to pole měli za barákem a to dítě bylo s babičkou, kterou znalo od narození atd., ale i kdyby to bylo jak chtělo, tak třeba ve středověku bylo právo první noci nebo sekání rukou za krádeže nebo co já vím, budeme to taky tak dělat, protože se to před XY lety dělalo?
A zrovna třeba výchova generace mých rodičů (to teda není 150let) není v pár ohledech rozhodně něčím, co.by mě inspirovalo, že se dělalo dobře, ale to už.by.bylo na. jinou diskuzí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.24 17:01
@Monchichik píše: Více
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
16152
10.6.24 17:12

Však jo, ale asi to tak hrozné nebude, když je o jesle a dětské skupiny zájem, u nás po okolí jich během dvou let vzniklo několik :dance: A všude je hned plno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32041
10.6.24 17:18

@Dahlia0409 No protože spoustu lidí dohání finanční situace, hypotéky atd. Ale vsadím se, že většina matek od těch dětí, kdyby mohla, tak je s dítětem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
10.6.24 17:21

Někdo nechce, někdo prostě nemůže :nevim: A myslím, že jak plno lidí bere stále jesle jako děsný ústav, co byl za nás, tak tomu taky tak dávno není. Sestra třeba do jeslí tenkrát musela a sama říká, že si to nepamatuje, takže rozhodně nemůže říct, že by z toho měla nějakou újmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12142
10.6.24 17:22

Dobrej psychouš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32041
10.6.24 17:30

@Dahlia0409 Je jedno, že už to není děsný ústav, není tam máma. Já jsem do nich chodila. To, že jsem tam nechtěla a jak jsem každý ráno brečela, si pamatuju dodneška. A moje sestra z toho má trauma dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
10.6.24 17:31

Ale každé dítě je jiné. Jak jsem psala, některému vadí jesle, školka, někdy i škola. Některému je to jedno, hlavně, že je v kolektivu a na mámu si ani nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32041
10.6.24 17:41

@Dahlia0409 Jasně, že je každé jiné. To jsme si psaly už před chvílí, s tím naprosto souhlasím :mrgreen: Taky je v pořádku, když je tam spokojené. Ale je mi líto těch, které tam musí, pláčou tam a chtějí mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33173
10.6.24 17:42
@stinga píše: Více

Já to pochopila tak, že dítě hlídá její matka, aby ona mohla pracovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4869
10.6.24 17:42
@Bibi2019 píše: Více

Pokud je to tak, klobouk dolů a budu vám držet palce aby se to třeba zachránilo…něco jste společně vybudovali. Myslel jsem, že jste se nechala chytnout do zlaté klece, ale by jste ji vybudovala společně s ním jestli chápete jak to myslím..

Takže za mě hodně štěstí a snad se pomocí diskuze něck vyřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.6.24 17:48

Když čtu Tvůj příspěvek, vidím sebe. Vše nejlépe podle něj, postarat se, uklidit - nebyl lakomý (mateřskou mi nevyčítal), ale nebyla jsem nikdy dost vděčná a dobrá.
Já se rozešla, (ne alkohol, nebyl násilnický, automaty apod), jen jsem nemohla vedle něj už být.
Teď je mi dobře, volně dýchám…
Poradím párovou terapii, nám by možná i pomohla, kdyby přišla dřív..
Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13634
10.6.24 18:24
@Anonymní píše: Více

Hribata jsi vytáhla ty, tak nevím o co ti jde. Je to blby příklad od začátku, ale stojím si za tím, ze batole (které je zdravé a nemá nějaké problémy s cizími lidmi) zvládne par hodin denně od mamky bez traumatu, stejně jako jakékoliv jiné adekvátně staré mládě. Vychovávat dítě nemají jen rodiče. Je potřeba celá “vesnice”. Takže i další dospělí.
Nerozumím tvému anonymu. Jsi na to zbytečně pichlavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6930
10.6.24 18:52
@Anonymní píše: Více

Ty si tak strašně stojíš za svým názorem, že ho musíš sdělovat anonymně, viď? :roll:
To, že se na nás někdo v jeslích špatně podíval a že jsme museli vypít mliko se škraloupem než si pudem hrát, taky fakt není důvod pro každej náš chybnej krok až do důchodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí