Dítě, partner a peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
8.6.24 08:54

Dite, partner a penize

Dobrý den,
jsem s partnerem přes 10 let a máme 8měsíční dítě. Dřív jsem hodně pracovala a vydělala jsem si pěkné peníze (40 tis), kterými jsem sama platila hypotéku na náš společný dům (hypotéka i dům psaná na oba dva), přítel vydělával a stále vydělává mnohem víc než já, okolo 80/měsíc, z toho platí hypotéku na druhý dům, ze kterého udělal ubytování.

Od porodu mi ale vyčítá, jak vše musí platit on, jak já nic nedělám, jen jsem s dítětem, že jsem slibovala, že budu pracovat i u dítěte. Ano, myslela jsem si, že to bude jednodušší a kdyby to šlo, tak pracuju. Bohužel dcera má teď období, kdy se nemůžu vzdálit na krok, hned začne brečet, uklízet ubytování je s ní nereálné, uklízím tam jen, když hlídá babička, aby se nemusela platit uklizecka. Jezdím tam ubytovávat hosty, abych alespoň nějak pomohla. Například včera tam přítel pracoval na pergoly, ale stejně jsem musela dát dítě do rozpáleného auta a přijet ubytovat hosty, protože přítel klíče a říct pár vět nemohl. U toho mi tam spadl nový mobil a rozbil se zadní kryt (mobil funguje), neřekla jsem ani půl slova, prostě spadl, tak budu chodit s rozbitým mobilem. Přítel mi ale hned nadal, jak jsem neschopná, nevážím si věcí, furt vše rozbíjím a on mi druhý kupovat nebude, ani by mě to nenapadlo,.mobil je funkční, ten poslední mi vydržel 4 roky a kdyby nezčernala obrazovka, tak jej mám do teď. A tak se chci zeptat, jak to máte vy s penězi a dítětem? O dceru se samozřejmě starám zcela sama, přítel ji věnuje hodinu večer. O tom, že vařím, jídlo nosím až pod nos a je mi v ložnici schopný říct, že má žízeň, ať mu donesu vodu, o tom nemluvě.

Včera večer jsme se pohádali, odjel, odjíždí při každé hádce a nebaví se pak, dokud se neomluvím, i když vnitřně vím, že by se měl omluvit on. Ke všemu mi vyhrožuje, že zavolá mojí matce a promluví si s ní o tom, jak jej terorizuju a jak on je už ze všeho unavený. Je mi 30 let, jemu 35.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33169
8.6.24 08:59
@Bibi2019 píše: Více

Ty jo, další. To snad není možný. Chudáček unavenej :pocitac: :pocitac:
dítě je vás obou, má se starat i on. Co to je za blba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32039
8.6.24 09:04

No to si děláš srandu? Takové chování si necháš líbit? Donést vodu do ložnice, protože má žízeň? Omlouvat se mu za to, že se chová jako dobytek? No to by se fakt nedočkal…říct mi, že zavolá mojí matce, jak ho chudáčka terorizuju, tak mu řeknu, že v tu chvíli volám já té jeho, co vychovala za zmetka…s penězi a dětmi jsme to měli a máme tak, že prvně jsme se vzali, takže manželé, takže vše společné…chování toho tvého bych nesnesla ani den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8316
8.6.24 09:05

Fracek rozmazleny :zed: to mu 5, že půjde bonzovat tchýni? :lol: Co ona jako pak udělá, přijede a dá ti na zadek?
Nejsi jeho služka. Navíc by si měl uvědomit, že staraš i o JEHO dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
8.6.24 09:23

@Bibi2019 U nás je to naprosto „normálně“, manžel pracuje, já střídám 2 brigády, takže v tu dobu je dítě s tátou. Děláme tedy oba vše. Vyděláváme, řešíme domácnost, nákupy,…

Nejsem služka, ani hadr, aby mi někdo říkal, co mám a nemám dělat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
8.6.24 09:23

A to byl takovy vždycky nebo až teď s mimčem? S někým takovým bych fakt žít nemohla. Nejsi jeho služka, pití si může přinést sám.
Jako ve chvíli, kdy bych musela ubytovat, tak bych doma např. nevadila. Nebyl na to čas, když jsi tam musela jet i když už tam byl…apod.
Prostě musíš ho v podstatě donutit uvědomit si, že prostě mate dítě, o které se starám jenom TY.
Nám to pomohlo a teď manžel už neřeší, jestli něco uvařím, jestli je naklizeno apod. Hlavně když je syn spokojený. Taky nám pomohlo, že jsem mu na na 5. měsíci vrazila na celý den, že budu uklízet auto a byt…pak to všechno pochopil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
8.6.24 09:27

Jdi do práce na plný úvazek na rodičák ať jde primárně on a nazdar. Ten druhý dům je taky vás obou? A dítě má zcela jistě tvoje příjmení, že? ;)

Příspěvek upraven 08.06.24 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8621
8.6.24 09:27

To je jak můj otec. Nikdy nepochopím mamku, že s ním stále je, já bych ho poslala do pr…okamžitě. A se svým manželem jsem si hned na začátku vyjasnila, že toto nikdy. Absolutně proste ne, velmi rychle jsme si vysvětlili, že nejsem služka, ale manželka (tehdy teda pritelkyne). Pokud by se mu na tom něco nelíbilo, ať si najde nějakou blbku, která si to líbit nechá. Ty si to líbit necháš, tak co se divis, že to porad dělá. Vydelava dost na to, abys v klidu mohla být na rodicaku a nelitat mu pomáhat. A donést pití z ložnice, to jako fakt? Ty ses zvedla a donesla mu to? No co na to říct.. kdo chce kam, pomozme mu tam. Přestaň mu sloužit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
8.6.24 09:32
@ALIPELI píše: Více

Zakladatelka tady minimálně už jednou psala. Nevím tedy, jestli to bylo před dítětem nebo po něm :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
8.6.24 09:33
@Annonymní_007 píše: Více

Psala víckrát :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
8.6.24 09:34
@Annonymní_007 píše: Více

Jestli to bylo před dítětem, tak pak si nemůže stěžovat.
Jestli to bylo po, tak by měla něco už udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.6.24 09:35

@Bibi2019 Kopni ho do pozadí a pošli ho do oběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
8.6.24 10:09
@izabe píše: Více

Asi jo, protoze jinak by ji tim nevyhrozoval. Normalni matka by vynadala jemu, jak se to chova k jeji dceri. Ne ji, ze se spatne chova k chlapovi, kdyz mu nechce delat sluzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33169
8.6.24 10:13
@izabe píše: Více

Tak ona mu přece slíbila, že bude pracovat i u dítěte :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39453
8.6.24 10:15

@Bibi2019 Sorry, ale on už se jako de.il narodil nebo se z něj stal až po narození dítěte? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí