Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě tomu dej čas a jestli počítáš i nadále ve svém životě se svým přítelem, o kterém víš, že se ještě kvůli svému věku na otcovství necítí, tak se ho snaž pochopit… ![]()
Tak ja bych zase tak dlouho necekala, zena je plodna jen omezenou dobu, tak aby te zbytecne neokradal o cas…je to tezke no…ex taky nechtel dlouho druhe dite, ja ano…nakonec se objevil nekdo treti, kdo me chtel i s dcerou a najednou se ex probral a slibil, ze dite bude…ale ja nevim, ze ty chlapy musi clovek porad do neceho ponoukat
Jsou tak hrozne zpomaleny
Je jasny, ze temer kazda zenska bude chtit dite…a ze ten vek kolem 30tky, je idealni a pozdeji, uz to nemusi jit tak snadno…takze si s nim promluv narovinu…aby jsi neztracela cas, ty deti preci jen jsou navzdy, chlap vesmes jen na urcitou dobu, nez mu zacne hucet v klade z nejake jine
Pro me by to materstvi bylo podstatnejsi, nez chlap.
@Anonymní píše: Více
Evidentne tlacis na pilu.
V 29 mit za sebou 7 let cekani, dalsi podobny vztah a nakonec 25leteho kluka tlacit po roce do ditete…
![]()
Muzes si byt temer 100% jista, ze ti utece.
Hod se do klidu, netlac na pilu, nech chlapy dychat. Najdi si nekoho vekove bliz nebo starsiho.
@Sonarka píše: Více
Jo ty bys tak dlouho nečekala.
A názor chlapa je ti u pr.dele. ![]()
Prostě donutit za každou cenu. Tak to se divím, že ti neutekl hned, ale že ti ještě to druhý udělal a zdrhnul pak.
Zakladatelko z tohoto si příklad neber. Abys nedopadla stejně. ![]()
@Sonarka píše: Více
Trochu te opravim, nejvice ma zena vajicek cca v 21 l, ok to je do 25. Pak uz to jde dolu.
No a mluvili jste o tom kdy cca by mohl chtít. Jestli za rok nebo pět?
Co mezitím třeba svatba?
To je asi vždycky sázka do loterie jestli čekat a nebo to rozeskout a hledat jinde.
Jsem chlap a tady půjdu asi proti proudu, ale podle mne by měl tvůj chlap vědět, že už extra moc času nemáš. Chápu, že se na to necítí, ale pak si měl najít mladší. Ano, ženy mohou mít dítě až ve čtyřiceti, ale plodnost v tom věku už je většinou dost v háji, nemluvě o zdravotních následcích těhotenství a porodu v pokročilejším věku. A taky dost problém, pokud se pán nerozkejvá, najít partnera, který chce dítě, když ti těch 40 bude. Pro tvého muže je to blbá situace, ale pro tebe o dost horší. Promluvil bych si s ním na rovinu a vysvětlil mu, že tohle už moc easy není. Ať si to rozmyslí zavčas.
Někdy i ten mladší chlap chce rodinu. Také jsem starší než můj muž. Každopádně chápu tvoji frustraci. Já si vždycky říkala, že jestli dítě, tak do třiceti. Pak už ne. No, nestihla jsem ![]()
Zbytečne jsem na sebe vyvíjela tlak. Tak nedělej to samé. Jestli se s nim citis dobře, užívej si život. Samozřejmě si s nim promluv a vysvetli mu, jak se citis. Já tomu svému taky řekla, že mam strach, že to nepůjde, nestihnu to… a po nějaký době přišel sám s tím, že si prestaneme dávat pozor. Potřeboval asi půl roku, aby to zpracoval. Jezdili jsme na výlety, užívali si společne volno. A ten čas přešel, že jsme nevěděli jak. Mému je 27, je to furt kluk, co si přeje playstation k Vánocům
za chvíli bude mít parťáka se kterým budou hrát Fifu ![]()
Ve 25 je kluk fakt mladý na dítě a málokdo ho v takovém věku chce (I když vím i o klukovi, který si plánovaně pořídil dítě v 21 letech s o deset let starší přítelkyní).
Na 25 letého budeš čekat aspoň pět let, ale co mám kolem sebe, většinou se muži na první dítě cítí až pár let po třicítce. Možná je to v jiných bublinách jinak. Nicméně ty máš na čekání tak 2-6 let max, pokud chceš dvě a více dětí a nechceš mít ve 40 teprve druhé batole.
Můžeš zkusit počkat těch 5 let než mu bude třicet, ale je teda velké riziko, že tenhle kluk se bude cítit až okolo 35 (to je věk mdy se okolo mě nejčastěji chlapi rozhodnou, že už jo). Nebo si holt hledat staršího partnera.
V 25 podle mého na dítě nijak extra mladý není, za mě má spíše ideální věk a musí chápat, že vhledem k tvému věku extra otálet nemůžete. Na druhou stranu jste spolu teprve rok, nemyslím si, že za rok můžou partneři dostatečně poznat, na takový závazek jakým je dítě.
Jestli čekat neporadím, on se může za dva až tři roky rozhoupat, a když se s ním rozejdeš než najdeš jiného partnera a než se trochu poznáte stejně pár let ztratíš. Ale může se taky rozhoupat až po třicítce…
@Veselej kluk píše: Více
@lilith1 píše: Více
Jo je to tak no…proto neni moudre cekat x let, nez se mily rozmysli…pak s tim ma akorat problemy ta zenska…ten chlap ji pak opusti a muze mit deti jeste jinde a ona uz casto ne…
@Šmoulice píše: Více
Hele at se ti to libi, nebo ne, napsala jsem to narovinu, jak to je…chlap muze zdrhnout i tak, v tom jistotu nemas nikdy. Pokud ale jeden dite chce a druhy ne, pak je to casto ta zena, kdo ztraci cas…ona bude cekat 10 let, on ji pak stejne opusti a bude mit dite s jinou a ona co..? Spousta zen jen promrha cas a zustanou bez deti…V tomhle jsem nekompromisni. Rekla bych mu, ze tak do roka, bych to videla a pokud on ne, porozhlidla bych se jinde. Co jineho..? ![]()
V 25 není chlap žádné děcko a měl by chápat, že ženská, zvlášť pokud má 29, má na dítě hodně omezený čas. Co je to dneska za dobu, že děláte z dospělých chlapů neustále nesvéprávné děti?
Zdravím, potřebuji poradit. Za chvíli mi bude 29 a chtěla bych rodinu. Nechce se mi čekat roky na to až tohle a tamto bude lepší a vhodnější atd. Čas letí a já po tom toužím více a více. Cítím, že mi to chybí a frustruje mě to. Strašně bych si přála být máma a mít velkou rodinu. Přítel je mladší o necelý čtyři roky a zatím po tom netouží. Chce počkat což chápu.. ale i v předchozích vztazích jsem zažila své a nevím, jestli je dobré čekat. V prvním jsem čekala skoro sedm let, jestli se někam posuneme a nic. V druhém mi na začátku lhal a později přiznal, že na takové věci není. No a nyní mi přítel po roce řekl, že ano, ale později. Chápu, že je mladší a nemusí se na to cítit. Co s tím mám ale dělat já. Co když zase potkám někoho, kdo to bude mít jinak nebo se to ukáže až časem, že chce zase něco jiného? Stejně bych tomu poznávání musela dát čas. Nedá se to uspěchat. Ach jo
Co byste dělali?