Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lily-of-the-valley píše: Více
Tak jo, dítě zvládne pár hodin bez mámy a máma nezvládne pár měsíců nebo let bez práce? Zduraznuji, že pořád mluvím o případu „jsem příliš hrdá, abych se nechala živit, to radši děcko do ústavu a já do práce“ ne o případu umirame hlady…já přece neříkám, že to dítě nepřežije jesle, říkám, že je naprosto zbytečné ho tam strkat, když nemáš jistotu, že je tam spokojené, protoze ti to ještě neřekne a neřeklo by ti ani to, kdyby tam na něj byl někdy hrubý náhodou (což ti dítě ve škole už řekne) a je to jen o matcine sobeckosti, prootze neumí fungovat jako rodina ale jede jen každý za sebe
A vychovávat dítě rozhodně nemá celá vesnice, vychovávají rodiče, vesnice ho má možná tak socializovat, ale ani to rozhodne neni nutne v 8 měsících…a navíc už nejsme v roce 1900 a nežijí všichni ve vesnici nebo má kojence vychovávat dle tebe třeba i celá Praha ![]()
Edit můj příměr s hribaty byl velmi dobrý, to že tys mi to pak chtěla vrátit a vůbec si to nedomyslela je věc druhá, pak selhalo pole a nastal "proč anonym' aneb, já tě na něčem prostě nachytam, hlavně neuznam, že mi došly argumenty ![]()
@Anonymní píše: Více
Víš co je nejlepší, že takovéhle pindy na mámy mají nejčastěji ženské, jejichž chlap dítě ani nepřebalil.
já si třeba myslím, že když dítě visí na mámě(nemluvím o kojenci), je to špatně. Mají se starat oba, nejlépe i prarodiče. Zajímalo by mě, zda ten tvůj práci alespoň omezil, nebo jsi jen chůva a služka? A tak ti nezbývá, než si vozením si po druhých udržet alespoň nějakou sebehodnotu…
@Annonymní_007 píše: Více
Prebaluji u nás babičky a manžel, který nemá problém ani uvařit ani vyprat. Já mého muže živila, když byl na studiích poslední rok (jsem starší), on mě teď, když pečují o naše dítě v době, kdy on je v práci, aby nemuselo k cizím. Po nikom se narozdil od tebe nevozim a sebehodnotu (a inteligenci) mám určitě větší než ty, protože starost o dítě ze mě dělá matku, pokud se vy degradujete péči o člověka kterého milujete (vlastní dite) na služku, tak to je vaše pokrivene vnímání, my ho máme v rodině v pořádku, stejně jako si nemusíme určovat kdo zaplatí rohlíky k večeři, protože jsme prostě rodina a podporujeme si a pomáháme ![]()
Jo a tady se ale bavíme o kojenci, Dahlia psala, že pracuje od 8 měsíce dítěte…s pubertálním miláčkem už doma taky být neplánuje
![]()
V angličtině to je vyloženě rčení, ale hádám, ze ho neznáš. Dnes se díky tomu poukazuje na obrovskou zátěž matek žijících jako ty, nonstop pece o dítě, kterou nemají na koho delegovat (max na partnera). Pak dost často ztrácí sebevědomí i sebehodnotu, no a nevím jestli je toho součástí se anonymně strefovat do jiných.
Pokud žena tak chce žít, prosím. Stejně tak pokud chce již brzy pracovat. Nevím proč by měla být jedna horší nebo lepší matka, jsou jen jiné.
Mimochodem neobhajuju sebe sama, jen “miluju” takové odsuzovací typy. Pracuju sice od roku dítěte, ale pouze když spi. Ve dvou a půl letech začal chodit občasně do dětské skupiny. A muzu ti říct, ze se mu tam líbí, jinak by asi ode mě každé ráno nadšeně nebezel k vychovatelkam a ostatním dětem. Nevím proč by matka neměla na vlastním dítěti poznat, co se mu líbí, i když to ještě neumí verbalizovat.
Vidíš, a to je ten rozdíl. V životě by mě nenapadlo napsat frazi „nemá problém uvařit ani vyprat“ protože něco takového, je pro mě nepredstavitelné. Můžeš si namlouvat jak chceš, že „nemá problém“, ale pokud to denně nebo skoro denně nedělá, tak prostě služka jsi. Né dítěte. Toho, co tě „živí“. Vidíš, to je další rozdíl. Pokud já mu umožní pracovat tím, že se starám o dítě, tak mě teda fakt neživí nijak víc, než já jeho ![]()
A pro jistotu upřesňují, že me příspěvky reaguji na situaci „mám kojence a jdu do práce, protože se odmítám nechat zivit“ a ne má žádnou jinou variací (matky v domácnosti s pubošema apod)
@Lily-of-the-valley píše: Více
1. Kojenec a dva a půl roku je propastny rozdíl
2. Nevím jak si přišla na to, že se nonstop starám
3. Přečti si můj poslední příspěvek, kde píšu, že se mě názory týkají matek, co se odmítají nechat živit a proto pracuji s dětmi mladšími jednoho roku ![]()
Nepreskocila jsi tu větu, kde píšu, ze neobhajuji sebe sama? Jen ze mě rozciluje takovéto odsuzování šmahem.
To trapné slovickareni preskocim a tvou posedlost vnutit mi, že jsem služka taky, když tvůj muž denně vaří zehli a pere, tak ty pak teda máš volno a je služka teda on no ![]()
A tu poslední myslenku jsem tu psala hned na začátku, že mě nezivi v pravem slova smyslu, prootze máme SJM a tim padem nemám problém že rohlíky k večeři jsou z jeho platu, ale ty číst nechceš, ty chceš prudit, viď? ![]()
Příspěvek upraven 10.06.24 v 21:19
Jakože pokud bude denně vařit a prat chlap, tak to asi už nebudu dělat já ne? Nebo vy si doma každý vaříte zvlášť?
jednou uvařím já a jednou on a fakt nevím jestli to tenhle týden bylo 4:3 nebo naopak, jestli vy si to doma carkujete a pak vyhodnocujete, kdo je větší sluha, tak prosím ![]()
@arinecka píše: Více
no není to moc jasné, ale věty před tím - jsou pořád on, on - tak já z toho pochopila, že chlap jí pohlídá - ale obojí je možné
Zájem je i o cigarety a alkohol a asi se shodneme, že to z obecného hlediska není dvakrát prospěšné