Dítě po chemoterapii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
463
3.3.14 15:39

@petra123450 děkuji za info a ty máš nějaké zkušenosti s těmi to tabletkami? četla jsem docela negativní reakce, tak z toho mám celkem strach… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
3.3.14 15:39

@helposhel - já jsem Norethisteron brala asi před 30ti lety, takže nedokážu poradit. :( Navíc jsem na něj alergická.

Jsi mladá, takže bych být tebou s miminkem určitě ještě počkala, a hlavně by to chtělo v první řadě uklidnit organizmus po tom, čím jsi prošla, a nechala mu opravdu minimálně ty dva roky na aklimatizaci. Přeci jenom chemoterapie není žádná procházka růžovým sadem, ale velké :poblion: :poblion:, které pomáhá. Já jsem brala antikoncepci a menses jsem měla i přes chemo pravidelnou. Možná by to také u tebe zabralo - něco na probuzení vaječníků a cyklu.
Na krev můžeš jít v rozmezí 2-3 den cyklu (první den cyklu se počitá ten den, kdy ráno začně krvácení ne špinění, a pokud začne krvácení odpoledně, tak se první den počítá až ten následující), takže když ti vyjde na sobotu, tak máš pondělí ještě v pohodě.

Ještě jednou :hug: :kytka, žes porazila chorobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
3.3.14 15:51

@Otylka já neříkám že bych chtěla být těhotná teď hned, ale mám strach že to pak třeba bude ještě těžší, takže teď bych se chtěla dát do kupy co se týče ms a ovulace, pak bych chtěla nějakou dobu počkat aby se to ustálilo a neřešit jestli otěhotním nebo ne, ale vědět že už je vše relativně ok.. ale dr mi dnes řekla že pokud nebudu chtít otěhotnět, takže mi napíše nějakou antikoncepci, ale to moc nechci, nechci zase do sebe cpat HA..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
3.3.14 15:59

@helposhel - aha, já jsem to pochopila tak, že už doktorka připravuje stimulaci. Věřím, že se to vše spraví. :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
3.3.14 16:04

@Otylka to právě říkala, že začneme se stimulací, pokud bude hormonální profil v pořádku, já bych tomu možná potom nechala chvíli volný průběh, nebo nevím.. a ta stimulace je i na přirozené početí?? nevíš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
3.3.14 16:39

@helposhel - no já nevím co čem jste se s doktorkou bavily. Stimulace může být na kde co :). Možná chce jen pozorovat tvé vaječníky, zda se v nich začnou vytvářet folikuly, ve kterých mohou ale nemusí být vajíčka. Uvidíš po hormonálním profilu, pak by se měla snažit nastartovat ti menstruaci, abys ji měla pravidelnou a pak bych tak po půl roce až roce zkoušela miminko. Ono je také otázka, nakolik kvalitní vajíčka máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.14 16:47

@helposhel Jo,mam zkusenost.Ale uz je to nejaky rok zpet. Posouvala jsem si s nim menstruaci, kdyz jsem jela na dovcu do takove celkem divociny.Jsou to hormonalni tabletky a ta menstruace prave prijde po vysazeni nejak ze spadu tech hormonu, proto to chvilku trva, nez se po vysazeni dostavi.Jak uz to je presne, to uz si nepamatuju.
Ja po nich byla jen takova otekla a bolelo me troch bricho, ale jinak nic. Prislo mi to celkem v pohode a rozhodne lepsi nez mit MS na te dovce.
Jen jsem nikdy neslysela o tom, ze by se s tim lecila neplodnost, spis krvaceni, takove to mimo cyklus nebo endometrioza.Ale nejsem gynekolog, tak samozrejme vsechno neznam.Jen mi to prislo zajimave.Moc vam drzim holky palce, at to s tema miminkama vyvalcite, opravdu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
3.3.14 17:16

@Otylka jj tak jak píšeš, tak nějak bych si to představovala… ještě jsem se chtěla zeptat, výsledky toho profilu mi řekne dr? hodně jsem tady na emimino četla, že holky výsledky vědí, mě ale nikdo nikdy takhle neřekl, nebo se v tom ani nevyznám, kolik čeho a jak má být..
@petra123450 děkuji, uvidím jestli na sobě něco poznám a jak to pak bude.. spíš mi to asi napsala aby se ms dostavila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.14 17:30

@helposhel Jo,to se asi dostavi ze spadu tech hormonu (progesteronu),ale je to Ms bez ovulace, jen z narostle sliznice. Nemela by ti spis nejak stimulovat ty vajecniky?. kdyz ti samy nefunguji? No, kazdopadne, at se zadari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
3.3.14 17:46

Mno to asi bude teda stimulovat po tech prášcích podle toho jak natom budu.. nebo ja nevím nějak se v tom ztrácím.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.14 17:51

@helposhel Jo,chapu, ze je to cely slozity.Tak drzim palce, at ty vajecniky brzy naskoci. A co to zkusit podporit nejakou prirodni lecbou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
3.3.14 17:58

@petra123450 děkuji, snad jo, uvidíme… zkoušela jsem kapky naděje přímo od paní co je míchá a gynex, ale nic.. teď mi doporučila dr indonal partner for woman, tak beru to, ale řekla bych že taky nic a ještě si vařím čaj na správnou funkci vaječníků.. přemýšlela jsem i o lečiteli, ale to jsme si s manželem říkali, že to zkusíme až po nějaké době, kdyby to opravdu nešlo a trvalo to už moc dlouho než se to do dokupy… ty máš nějakou zkušenost s homeopatikama, či s přírodní léčbou..???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.14 18:39

@helposhel No,takove drobne zkusenosti mam. Neslo mi otehotnet, tak jsem si tady nekde vycetla, ze holky maji dobre zkusenosti s Satavari (to s je s hackem, pisu z tabletu, tak mi ty hacky nejdou) a Ortirii. Jeste jsem zkousela Epam zensky.Ale nevim, jestli zabralo neco z toho nebo telo samo.Ono s tema bylinkama je to vzdycky na dlouho a me se od zacatku uzivani povedlo za 4 mesice. Jeste jsem chtela zkusit zajet na kurz hormonalni jogy, ale na to uz nedoslo.
Ale absolutne nevim, jestli v tvem pripade by to pomohlo.Ono je to u tebe asi jeste slozitejsi. Urcite ti to ale neublizi.Nebo me jeste napada cinska medicina, ta k tomu vsemu pristupuje celkove.Ale zase to chce nejakeho dobreho cinskeho lecitele.To by chtelo asi dat na doporuceni.
Chapu, ze to je vsechno slozity, ale urcite se driv nebo pozdeji zadari. Hlavne, ze ten krevni problem je OK.To je hlavni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
3.3.14 19:14

@petra123450 máme tady u nás jednu léčitelku co se zabývá čínskou medicínu a vím že kamarádka u ni taky byla.. přemýšlím nad tím už dlouho, ale zase jsem si říkala, že počkám jak dopadnu u dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
4.3.14 11:37
@helposhel píše:
@Otylka jj tak jak píšeš, tak nějak bych si to představovala… ještě jsem se chtěla zeptat, výsledky toho profilu mi řekne dr? hodně jsem tady na emimino četla, že holky výsledky vědí, mě ale nikdo nikdy takhle neřekl, nebo se v tom ani nevyznám, kolik čeho a jak má být..
@petra123450 děkuji, uvidím jestli na sobě něco poznám a jak to pak bude.. spíš mi to asi napsala aby se ms dostavila..

Klidně si o výsledek hormonálního profilu řekni, ten by ti měla doktorka říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí